Між українцями та війною опустилася інформаційна завіса фейків (фото, документ)

Юрій Бірюков

Тут такая история…

Вчера в новостях скользнуло сообщение о том, что эвакуационная группа забрала тело нашего погибшего военного. И в новостях на сайтах написали, тут я цитирую:

“Тело военнослужащего, который после самовольного перехода на сторону противника умер от алкогольной или наркотической интоксикации, сегодня было передано украинской стороне”.

Ну да, ага, конечно. Умер от алкогольной зависимости. Прямо вот напился так, что от этого умер. Премию журналисту, который писал эти строки. Желательно премию с нанесением тяжких телесных.

Фото судмедэкспертизы, части ее, прилагаю.

Его били. Долго били. Сильно били. Очень долго и сильно били. А потом задушили. И передали тело нам.
Еще раз. Долго. Сильно. Били. А потом задушили.

Было ли это вчера в новостях? Нет.
Высказали ли вчера наши новые зеленые власти об этом хоть слово? Нет.
Они вчера были заняты Кернесом, ага. Для них он важнее был.

Когда в следующий раз какая-то мразь вам хрюкнет про «мир любой ценой», про «не все так однозначно», про «надо просто перестать стрелять», вспомните о том, что наших бойцов иногда убивают и без стрельбы. Сначала долго и сильно бьют. А потом душат.

Зеленскому на это похрен.
А вам?


Валерій Прозапас

Події на війні влада Зеленського технічно затягнула пропагандистським туманом – суспільство не отримує точної інформації про те, що там відбувається.

Штаб звітує про “неприцільні обстріли” з мінометів та важкої артилерії, і більшість вірить в цю маячню, бо “неприцільний” вогонь з таких калібрів може бути банальною пристрілкою цілей по реперам, який в будь-який момент накриє наші позиції з необхідною ворогу точністю.

Тим більше в той же день видають інформацію про поранення бійця ЗСУ снайпером, тобто той чомусь бив “прицільно”, поки арта “неприцільно?

Справа з виданим тілом ще одного бійця, який невідомо як “потрапив на непідконтрольну територію” теж виглядає жахливо, бо висновок експертизи про його смерть свідчить про катування та удушення.

Його могла викрасти ворожа ДРГ, але наші “журналісти” сором’язливо обходять цю тему.

Суспільство вже забуло смерті азовців на Світлодарці, розстріл бійців на ВОПі внаслідок відсутності розвідки, забуло страшні обставини смерті морпіха Журавля та багато інших епізодів епохи “просто перестать стрелять”, бо між українцями та війною опустилася інформаційна завіса з фейкових “перемирій” та “успішних дій з досягнення миру”.

А за нею – армія деморалізується та втрачає боєздатність, її реформування зупинилося, оборонна сфера пограбована так само, як всі інші напрямки життєзабезпечення держави.

Україна може не пережити весь термін цього “головнокомандувача”.


Додатково:

Первісне повідомлення на сторінці Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі

Пізніше в текст повідомлення внесені суттєві зміни

Пройшла майже доба…

Радник з інформаційної політики Української делегації для участі в ТКГ Олексій Арестович: