Пане Зеленський, Ви точно не хочете звільнити Татарова?

Володимир Омелян

Коли колишнього поплічника Януковича, який покривав розстріли Майдану, звинувачуючи у них самих майданівців, беруть на роботу заступником керівника Офісу президента курувати правоохоронний блок, Зеленський розводить руками і не реагує на протести громадськості: «він – професіонал, а то – стара історія, до якої він не причетний…».

Коли про Татарова у Зеленського запитує журналіст ВВС: чи це випадково не доказ реставрації Бурбонів-Януковичів, Зеленський нервує і не може зрозуміти, чи Стівен Сакур теж порохобот чи просто не розібрався у хитросплетіннях політики українського міні-кіавелі.

Далі Україна опиняється за півкроку до розриву стосунків з Заходом через безглузді дії (з української точки зору) проросійської частини команди Зеленського, які водночас мають цілком системний характер з повернення контролю Москви над Києвом.

Кризу надзусиллями вдається подолати. Захід зробив вигляд, що повірив у щирість намірів Зеленського, Зеленський вхопив айкос і пострибав далі рахувати гроші…

Проект бюджету узгоджено з МВФ. Серед іншого, Захід вчергове просить залишити у спокої керівника НАБУ Ситника. Кабмін за узгодженням з ОПУ вносить відповідний законопроект у парламент, зміст якого дуже простий: допоки не завершений термін перебування нинішнього керівника антикорупційного агентства, не проведено прозорий конкурс і не обрано нового керівника, який призначається парламентом, – Ситник спокійно працює. Правильно і справедливо.

Але, «раптом», вистрелює як чорт з табакерки, пан Татаров зі своєю «окремою думкою»: Ситник – нікчема, корупціонер, недоброчесний, з непевним минулим і неефективною роботою. І взагалі його слід звільнити!

У кожного є своє бачення щодо результатів роботи НАБУ. Я належу до тієї когорти громадян, яка щиро хоче побачити результати НАБУ бодай у вигляді добре підготовлених десятків кримінальних справ щодо нинішніх і колишніх чиновників категорії А, які створювали, покривали і збагачувалися за рахунок корупційних схем на сотні мільярдів гривень щороку. І підтримати ВАКС у справедливих судових рішеннях щодо їх тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Залишу за дужками, чому цього досі немає. У мене своя «окрема думка».

Але, коли Україна на межі економічної катастрофи, коли Україною керує абсолютно некомпетентна влада, яка єдиною метою ставить ціль «вижити і вирулити», причому це їх особиста мета, а не стратегія для країни, – до чого тут Ситник?!

Ситника чекає аудит і він має прозвітувати про успіхи бюро і пояснити причини невдач. Але це буде потім.

А от Зеленський – це зараз!

Пане Зеленський, Ви точно не хочете звільнити Татарова?
Чи почекаєте того моменту, коли після сигналу з Центру він вийде на телеканали і розповість про мегакорупцію Зеленського і Ко? До речі, можливо навіть і на 1+1, якщо дуже попросять…