Западное лобби против закатывания его денег в личный асфальт «слуг народа» (відео)

Helgi Sharp

Вы уже в курсе, что ушедший из ОПУ экс-министр финансов Уманский рассказал о беспрецедентном разворовывании бюджета на программе Зеленского по дорожному строительству, обвинив его в коррупции и построении коррупционных схем.

Уманский – неглуп. Он бы не пошёл на такой демарш в одиночку – здесь ходы просчитаны на перспективу. Кто за ним стоит? По моим сведениям, не Кломойский и не Ахметов. В большей степени через посредников задействовано западное лобби, которое дожидалось результатов наших местных выборов и выборов в США. Поэтому время демарша выбрано не случайно.

Зелёная власть начала воровать с малого – сначала наживалась на перепродаже масок, потом вошла во вкус и перешла на коррупционные схемы в капитальном строительстве, строительстве дорог и транспортно-перевалочных объектах экспорта зерна из Украины.

Западное лобби, заинтересованное в том, чтобы его экономическая помощь не закатывалась в личный асфальт “слуг народа”, начало принимать меры по искоренению не только самой коррупции в Украине, но и тех, кто эту коррупцию крышует.

Но есть одно но. Это Порошенко отдал свою власть демократичным путём. Зермак же, окончательно забронзовев, за счёт бюджета усиливает репрессивные органы. А когда почувствует, что ему грозит либо Сызрань, либо тюрьма, может к этим органам прибегнуть. Не он даже сам (бо сцыкло), а те, кто его поставил и просто так сдаваться не собираются. К этому просто нужно быть готовыми, впрочем, нам не впервые.

Получается, барыга “воровал”, но бюджет стабильно наполнялся, а экономика росла. При самом “честном”, народном президенте всё валится, а коррупция приобретает даже бОльшие формы, чем при Януковиче. Продолжение истории обещает быть интересным.

UPD. Кстати, бюджет “на дороги” вырос в 3 раза и в следующем году превысит бюджет МО. На армии много не украдёшь – рискованно для здоровья. А здесь – гуляй поле! (ТК Путч)


Ігор Уманський

«Закатати в асфальт». Обіцяв? Зустрічайте!

«Нам любые дОроги дорОги», або Скільки українцям коштує Укравтодор. Дехто не хоче помічати, у чому проблема та у чому претензії – дороги нам точно потрібні, але чи таким коштом?!

2020-й запам’ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію та недолугу боротьбу з нею, а й через безпрецедентний рівень зростання корупції та втрату владою адекватного сприйняття реальності. Так зване «Велике будівництво» – яскраве тому підтвердження.

За останні два роки бюджет «на дороги» зріс у 3 рази. Наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони, та може зрівнятися з бюджетом на всю медичну систему. Війна та пандемія скінчилися? Навіть на оборону такого карколомного зростання не було з початку бойових дій. Так де «собака порилася», яка мотивація?

Тепер «слідкуймо за руками»:

1. З початку «Великого будівництва» почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці «долі» або «картель», як їх називають колеги.
Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але, якщо придивитись, ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%.

2. Якщо скласти всі тендери цієї «мерзенної шістки» та вирахувати оці «дисконти», маємо (хтось має!) близько 36 мільярдів грн – саме таку суму отримав додатково Автодор із Ковідного Фонду на «Велике будівництво». Магія цифр, чи не так?
Тобто без цих «шаловлилих ручок» можна було б збудувати ту саму протяжність доріг та (увага!) не чіпати «брудними ручками» Ковідний Фонд, позбавляючи ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт – Ковідний Фонд штучно витратили. Кошти зникли. Але десь з’явилися?

3. «Якщо мед, то… звідусіль». Ейфорія почала захоплювати. «Стопи, повороти..» втрачено. Майже кожного місяця Уряд почав шукати, у кого ще можна відібрати та спрямувати на «благу ціль» – «ручки» тремтять від можливостей. То 2 млрд чергових додадуть, то держбанки нахилять видати чергові млрд. «Їх не зупинити» – у жерло апетиту йде все. Знімають із будівництва онкоцентру (!) більше 100 млн. – ну дрібнички для них, але не для онкохворих. Кого турбують онкохворі?!

«Дурнів» не так багато. МВФ вимагає аудит як Ковідного Фонду, так і Укравтодору. Уряду його робити лячно.
Країна наближається до економічного армагедону. Свідомо?!.

Інфографіка © Facebook Ігор Уманський