І хто в домі господар?!

Helgi Sharp

Посли країн “Великої сімки” в Україні (G7) обговорили з П’ятим президентом України Петром Порошенком результати місцевих виборів, зусилля для боротьби з COVID-19 і кризову ситуацію, що виникла після рішення КС України.

“Була прийнята низка рішень щодо необхідності об’єднання сил, які виступають за реформи, для врегулювання кризи з КС, зміцнення антикорупційних інституцій в Україні та вирішення питання судової реформи”, – йдеться в повідомленні на сторінці головування США в групі послів G7 у Twitter.

Ще раз для розуміння: це не протокольна зустріч і не данина колишнім заслугам П’ятого президента. Це не сльозливий лист Арахамії (у всьому винен Порошенко!) і не запити прокурорів до своїх колег з Вануату та Віргінських островів в останній надії хоть щось “нарити” на Пороха. Це показове єднання з політичною силою, яка за результатами місцевих виборів продемонструвала найбільшу динаміку зростання довіри населення і яка має найбільший досвід вирішення кризових ситуацій у країні. А також черговий сигнал Зе, на кого ставить Захід у майбутньому.

Айкоси, Саріки, баба-да, баба-ні – це твоє, Вова. Інше краще не чіпати.

Автор