Петро Порошенко в програмі «Свобода слова – Країна. Вибори. Епідемія» на ICTV 19.10.2020 (відео)

Результат злочинної бездіяльності Зеленського і його влади протягом семи місяців – Петро Порошенко про загрозливу ситуацію з коронавірусом

 

Зеленський і його урядовці мають прозвітувати, що було зроблено за сім місяців від початку епідемії коронавірусу і куди були витрачені мільярди з ковідного фонду. На цьому наголосив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV. Він зазначив, що ситуація з поширенням хвороби загрозлива і вимагає швидких професійних рішень.

Порошенко подякував лікарям, які стримують епідемію ціною неймовірних зусиль.

«Героїчні зусилля наших лікарів, які не мають вихідних, які не мають сну, які не мають, на жаль, ліків, обладнаних киснем ліжок і які не мають заробітної плати – бо це посекундна тарифікація перебування в палаті хворого, похвилинно. І коли ви виплачуєте 15, 30 40 хвилин на добу за те, що лікар, ризикуючи власним здоров’ям і життям, лікує хворого – це зневажливе ставлення до українських лікарів», – переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент нагадав, що ще у березні Зеленський утворив Координаційний штаб боротьби з епідемією і сам очолив його, відмовившись від допомоги опозиції.

«Я, в моїй присутності лідери інших фракцій запропонували в березні-квітні свої послуги, що ми готові без будь-яких обмежень увійти до складу цієї Ради і спільно працювати, починаючи з березня щодо подолання ризиків. Нам тоді сказали: «Ми самі». Більше того, в травні, оцінюючи результати роботи цієї Ради, президент Зеленський наголосив: «Ми є майстри спорту міжнародного класу з подолання коронавірусу в світі», – зауважив Порошенко.

«Зеленський як голова Ради має прозвітувати про ту роботу, яка була зроблена з березня не по будівництву доріг, не по додаткових виплатах поліціянтам, а по підготовці країни до викликів коронавірусу. В тому числі звіт Зеленського і уряду, чого це з коронавірусного фонду, куди з місцевих бюджетів свого часу в березні-квітні були забрані гроші, заведені в Кабмін і витрачені 52% грошей «в асфальт» за відкати під так зване «велике будівництво» доріг», – зазначив Петро Порошенко.

«Чому замість того, щоб закупити ліки, обладнання, виробництво кисню, закупити оснащення нових ліжок, реанімаційне обладнання, КТ – гроші 4,4 мільярди витрачали на підвищення зарплати поліції й інші витрати, ніяк не пов’язані з захистом людей від коронавірусу», – перерахував лідер «Європейської Солідарності».

«Час абсолютно марно втрачений. Гроші абсолютно марно втрачені. Ви згаяли сім місяців. Ви несете відповідальність за майже сто українців кожен день, які віддають своє життя через те, що в них не вистачило кисню», – звернувся Порошенко до представників влади.

Він зауважив, що зараз оперативно забезпечити медичні заклади кисневим обладнанням вкрай складно через високий попит у світі.

«Що вони сьогодні прийняли? Вони віддають обладміністраціям на місця 570 мільйонів для того, щоб вони до 1 листопада закупили кисневе обладнання, якого зараз не існує. Як це називається? Це вони намагаються спихнути відповідальність на голів ОДА і мерів для того, щоб зняти її із себе», – переконаний Порошенко.

П’ятий Президент також повідомив, що його команда шукає по всьому світу кисневі концентратори і кисневі станції. «Я взагалі шокований, коли я чую, що вони будуть возити кисень в балонах. У нас 21 століття. Кисень в балонах – це абсолютно вибухонебезпечна позиція. Поставте станцією в кожній лікарні і будете мати кисень», – говорить Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко закликав задіяти відомчі лікарні та Феофанію для прийому хворих на коронавірус

(повний випуск програми)

Відкрити відомчі лікарні Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Держприкордонслужби, Укрзалізниці та урядову лікарню у Феофанії для прийому хворих на коронавірус українців закликав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

«Чому в лікарнях Міністерства внутрішніх справ, в лікарнях залізниці, прикордонників, СБУ і врешті-решт у Феофанії ми не маємо відділення, де б госпіталізували і хворих на коронавірус? Там є кисень, там є лікарі – і там немає хворих на коронавірус. В той час як лікарні забиті вщерть. У мене мінімум двадцять дзвінків в день з проханням «врятуйте життя моєї близької людини, бо я не можу її госпіталізувати ніде, в тому числі і в Києві», – говорить Порошенко.

«Коли кажуть, що у нас 100% заповненість лікарень – це не просто так. Це добові черги швидких, які не можуть госпіталізувати людину. Це відчай мами, яка не може покласти в лікарню сина з важкою хворобою. Це абсолютна, злочинна бездіяльність, некомпетентність влади, яка втратила сім місяців для того, щоб підготувати країну, ліжка, ліки, кисень, лікарів до протидії цій страшній хворобі», – переконаний п’ятий Президент України.

Джерело

(скриншоти відео)