«Ні зеленому КНУ!» (відео)

Ірина Геращенко

Слуги нищать не тільки децентралізацію, але й студентське самоврядування. Тепер вони взялися за внутрішній дворик КНУ, який хочуть зробити доступним для всіх. Це не ваша справа, слуги. Для таких рішень є сам університет, його студенти і викладачі , а не правляча партія і пані на парасольці.

До речі, серед слуг же, як нам розповідали, повно нових облич-випускників європейських і американських університетів. Варто поділитися досвідом, які приміщення і галявинки є відкритими для всіх, а які залишаються символічно культовими, з доступом тільки викладачів і старших курсів.

Ніде в світі влада не вирішує за університети, як їм розпоряджатися своїми приміщеннями і територіями. Зробіть спочатку Конча-Заспу доступною для всіх. Традиції народжуються, плекаються, продовжуються самими університетами, відчепіться від них, випускники «Ріксоса». Ще тільки в КНУ ви не залізли вашими зеленими руками.


Helgi Sharp

У ці хвилини студенти розпочали акцію біля університету Шевченка через те, що “Слуги народу” провели агітаційний захід на території головного вишу країни. Серед іншого, вони вимагають відсторонити ректора КНУ Леоніда Губерського від обійманої посади на час проведення незалежного розслідування.

Я так розумію, що у зелених таке показове знущання над власними законами: провести персональний захід Зе та його корабельної сосни Верещук на території КНУ рівно через тиждень після оприлюднення листа власного міністра-плагіатора “Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти”.

У країні, де існує верховенство права, за таке порушення партію зняли б з виборів. Але у нас влада пацанська: презЕдент слово дав (що при порушенні закону піде з посади), презЕдент слово забрав.

Мушу нагадати: студенти стояли у витоків майже всіх революцій. Вони вже вигнали Портнова, коли цей самий ректор призначив останнього викладачем КНУ. Сподіваюсь, будуть серед перших, хто сцяними ганчірками гнатиме і цього гравця на роялі з липовим дипломом юриста.

КВУ закликав «Слугу Народу» припинити використовувати ВНЗ у політичних ціляхКомітет виборців України закликає…

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ Понеділок, 21 вересня 2020 р.

Студентський парламент КНУ засуджує проведення будь-якої політичної агітації на території навчальних закладів. У…

Опубліковано Студпарламент КНУ. Життя твого Університету Неділя, 20 вересня 2020 р.

Залучення закладів освіти до агітації неприпустиме – «Європейська Солідарність» направила звернення в МОН та ректорам вишів

Використання освітніх закладів для політичноі агітації неприпустиме і є порушенням закону. Про це йдеться у депутатському зверненні «Європейської Солідарності» на адресу т.в.о. Міністра освіти та очільників вишів, які допустили на своїй території проведення партійних конференцій «Слуги народу».

У «Європейській Солідарності» вимагають від керівництва МОН вжити заходів щодо порушень закону і унеможливити на майбутнє подібних прецедентів, які збурили суспільство.

Члени фракції «Європейська Солідарність» наголошують, що політичний захід, який відбувся на території Національного університету імені Тараса Шевченка із використанням партійної символіки за участі президента Зеленського, прямо порушує Закон України «Про вищу освіту» і Статут університету.

Крім цього, вони зазначають, що це не єдиний випадок порушення закону «Слугами народу». Подібний прецедент був і на території Державного університету «Житомирська політехніка» 8 вересня.

«Ми, народні депутати України, засуджуємо залучення політичною партією «Слуга народу» освітніх закладів до заходів політичного характеру та вважаємо, що такі дії є грубим та свідомим порушенням чинного законодавства з боку представників правлячої партії, створюють нерівні умови для ведення передвиборної агітації різними суб’єктами виборчого процесу, суперечать статутним цілям закладів освіти, відволікають учасників освітнього процесу від реалізації їх прав та обов’язків у сфері освіти та можуть призвести до погіршення репутації відповідних освітніх закладів», – йдеться у зверненні.

У «Європейській Солідарності» вимагають від МОН пояснити, хто з адміністрації КНУ ім. Т. Шевченка та ДУ «Житомирська політехніка», коли та на якій підставі приймав рішення про проведення партійних заходів на територіях зазначених освітніх закладів, а також які заходи вжиті Міністерством освіти і науки України за фактом порушенням чинного законодавства з боку адміністрації КНУ ім. Т. Шевченка та ДУ «Житомирська політехніка».

Джерело

 

Автор