Як НАБУ не побачило витоку у справі Насірова

Mason Lemberg

Сьогодні НАБУ зарилося нижче того дна, яке вони вирили з “улюбленою людиною”.

НАБУ не виявило витоку інформації про затримання Насірова.

“Особисто я можу сказати, що з боку НАБУ не було ніякого витоку – ми це перевірили. За інші органи я не несу відповідальності, можливо, він був десь там”, – сказав Ситник.

Ніякого витоку не було, каже ситник. Каже, що перевірили. І витік був можливо десь там.

Де то є “там”, пане ситник?

Якщо справу веде НАБУ і якісь сторонні люди дізнаються якусь інформацію по справі раніше офіційного повідомлення НАБУ і навіть раніше дій НАБУ, то де то “там” стався витік інфи?

Ба, більше: пост лещенка про те, що “Сейчас в Феофании НАБУ задерживает Насирова. Ему вменяют реструктуризацию для Онищенко” свідчить про наступне:

1) той, хто злив інформацію лещенку володів актуальними і точними даними про місцеперебування насірова

2) насірову злили інформацію про затримання ще раніше, адже він зміг “захворіти”

3) той, хто злив інформацію лещенку знав, що їдуть арештовувати насірова (не допитувати, не обшукувати, не подивитися в чесні очі, а саме арештовувати)

4) той, хто злив інформацію лешенку був в курсі справи, бо знав за що саме затримують насірова.

І хто б це міг бути? Га? Тут навіть теоретично виключені випадкові співпадіння і випадковий злив, бо інформація актуальна і точна. І навіть сам насіров, знаючи за що його можуть арештувати, не знав (не мав би знати) коли це будуть робити і чи будуть робити взагалі.

А як же бути з можливістю того, що насірова попередили працівники ДФС, де проходив обшук?

1) інформація про обшук в ДФС 02.03.2017 існує з посиланням на “істочнік”, жодного підтвердження на сайті НАБУ немає

2) ну ок, допустимо, насірова попередили, а лещенко як дізнався? Працівники ДФС телефонували до лещенка?

3) допустим обшук в ДФС був, істочніки не збрехали, але ж між обшуком в ДФС і арештом насірова немає жодного зв’язку. Його не могли арештувати на основі матеріалів обшуку, який стався годину тому, бо вилучені матеріали не могли бути дослідженими.

4) тобто, навіть, якщо припустити, що обшук в ДФС був і працівники ДФС попередили насірова, то в насірова не було жодних підстав для паніки в через годину після обшуку

5) якщо працівники ДФС попередили насірова і той зліг в лікарню, то звідки лещенко знав про його місце перебування?

6) якщо працівники ДФС попередили насірова, а насіров подзвонив лещенку, щоб сказати, що він в Феофанії, то звідки лещенко знав, що його будуть арештовувати сьогодні і в якій саме справі будуть підозрювати?

Тобто, тут як не крути, виходить, що інформацію лещенку про арешт насірова злило НАБУ, злило за півдоби до самого затримання.

А тепер це ж НАБУ, розказує, що вони провели перевірку і нічого не виявили, злили “десь там”…

І це насправді повне дніще, бо мало того, що незалежний новостворений антикорупційний орган бігає обслуговує інтереси якогось лещенка і зливає йому інформацію про майбутні операції (від цього залежить їх успішність/збагачення лещенка), так ще й цей орган з такими підходами хоче отримати дозвіл на прослушку людей.

У звязку з чим, народним депутатам, які будуть за це голосувати, пропоную узаконити встановлення прослушки відразу в кабінеті григоришина. А чого мєлочіться? Для чого цей поламаний телефон? Нехай відразу кінцевий бенефіціар діючого складу НАБУ має можливість отримувати доступ до розмов українців.

Автор