Выборы – время жатвы у социологов

Тарас Чорновіл

Наближаються вибори, й розпочалися жнива у соціологів. Багато хто, коли результат не зовсім до вподоби, повторює твердження, що соціологам не вірить. Я знайомий з цією кухнею із середини, знаю, як і на скільки можна більш-менш безболісно поманіпулювати на формі, послідовності питань, появі окремих пунктів, які підсвідомо формують позицію респондента, часі проведення опитувань. Але, зробивши свої корективи, давнім і відомим компаніям таки довіряю. Звісно, ми знаємо, що в одних завжди трошки підтягують результат влади, десь традиційно підігрують Жулі Володимирівні, ще хтось добавляє оптимізму виборцям Оппі за Жоппі. Однак, тенденції та основний порядок цифр цим не приховаєш.

З 3 по 6 вересня опитування проводила група Рейтинг. І тут тенденція доволі красномовна. Прихильники Зєльки (особливо свіжонайняті) зараз уже почали активно експлуатувати тему: у Зеленського падіння не таке стрімке, як колись було в Порошенка. Ну, за що не вхопишся, щоб тільки не говорити про те, що це падіння є, воно катастрофічне, а збереження рейтингів на ще доволі помітній позначці – це лише вплив брудних медіа-технологій. До речі, Порошенку саме цими технологіями (тільки дзеркальними) рейтинги обвалювали. Якщо врахувати, що в Петра були масовані позитивні позиції, справи, результати, які сформували тверде ядро його електорату, а в МЗЧ (Маленьке Зелене Чмо) нічого такого навіть у споминку нема, а весь його електорат – це схильні до навіювання об’єкти, які все ще живуть з президентом Голобородьком, то останні результати мали б викликати в зелених паніку. Одні дійсно запанікували, інші звикли жити за принципом чи не єдиної прочитаної в дитинстві книжки про “Мальчіша-Кібальчіша”: “Нам бы день простоять да ночь продержаться”.

Показово, що ті перші зараз масово рекрутують усе експертне й політичне болото, щоб на місцевих виборах розмити результати та вміло представити повний програш, як вражаючу “перемогу”. Колись саме це МЗЧ на сцені демонструвало проти Ющенка свою репризу про “побєдіщє”. Зараз про себе щось таке пора писати. Ну, а другі вже серйозно думають куди і як чухнути з країни…


Андрій Смолій

68% українців вважають що ситуація в країні розвивається в НЕ правильному напрямку.
Рейтинг Зеленського впав нижче 30% і становить 22% від всіх опитаних та 29% від тих, хто визначився.
Недовіра до Зеленського становить понад 57%.

Рейтинги СН в останньому опитуванні не відображені, але мусимо констатувати, що вони стали жалюгідними. А це реально 15-20% загально по Україні.

І не врятує фейкове «велике будівництво», не врятує «мір» з Москвою чи забивання м‘ячів по стадіонах.

Брехнею світ пройдеш, а назад не повернешся.


Светлана Самборска

Как работают социо-шлюшки. Вот агентство Рейтинг отчитывается о результатах опроса. Скрин взят из “исследования” агентства. Дополнила синими надписями. Что мы видим на слайде “уважаемого” “агентства”?

Поскольку восторженной реакции избирателей на мощные достижения Величайшего показать не получается, то поставлена задача показать “А у Порошенко было еще хуже”. Задача выполнена методом механического натягивания 1,5 лет Зеленского на отрезок почти в два раза длиннее, чем 5 лет Порошенко. Что еще?

1. Еще срок Порошенко здесь начинается с августа 2014, т.е часть участка позитивного восприятия просто отрезана.

2. У Порошенко позитивное и негативное восприятие пересеклись в марте 2015, т.е. позитивный участок – 10 месяцев. У Зеленского они пересеклись в феврале 2020, т.е позитивный участок – 10 месяцев. А теперь внимание на картинку: как вам длина 10 месяцев у Порошенко и у Зеленского? Ггг. Раз в десять растянули клоуна? Хехе. Умеют отмерять в борделе под названием “Рейтинг”. Прямо чудеса.

3. Ну и так, говнеца по мелочи. Фон на части Порошенко красного оттенка, у Зеленского – зеленый. Взяли фото замученного Порошенко времен конца срока и радостную фоточку Зеленского десятилетней давности. Такое.

Резюме.
“Рейтинг”, вы – проститутки.

Зеленые ЛОМы, вы – лживые мрази, считающие свою аудиторию, т.е. избирателей Зеленского, тупыми дебилами.

Избиратели Зеленского, ваши пастухи несильно ошибаются на ваш счет. Увы. На ваши уши годится любая лапша: переваренная, недоваренная, из говна и палок – любая. Вы хаваете все. И именно в этом причина, почему вы так плохо живете. А то, что вас так много, – причина, почему вся наша страна так плохо живет. Давайте, умнейте наконец хоть чуть-чуть. Самое время – ваша глупость уже поставила страну на грань.