Ось Ви спите, а Велике Будівництво не спить

Володимир Омелян

Навіть вночі невтомно будують дороги по всій Україні.

Ну, ок, не будують, а ремонтують.
Якщо зовсім чесно, латають.
Але більше не чайником і мітлою, бо ми це припинили ще в 2018, а вже котком, бо завдяки Дорожному Фонду з 2017 року приватні компанії змогли планувати свою роботу, закупити нормальну техніку і найняти людей. Нехай не 150 000 робочих місць в дорожній галузі створено у 2020, але десятки тисяч людей з 2017 року отримали гідну зарплату і достойні умови праці.

І латають вночі не по всій Україні, а в Житомирщині, бо там завтра будуть пан Президент перерізати червоні стрічки. На жаль, дурнів-політиків викорінити важче, аніж погані дороги.

До речі, дехто дуже образився за мою критику стосовно темпів дорожніх робіт.

У додатку два скріншоти з сайту Укравтодору: тиждень тому і вчора.

У першому скріншоті зафіксована цифра: 1703,1 км у верхньому шарі і зобов’язання завершувати у такому ж вигляді 20-30 км щодоби. Я одразу тоді написав, що цифра у 30 км/добу є надміру оптимістичною, реально ремонтують 10 км/добу у верхньому шарі. І до здачі дороги в експлуатацію після верхнього шару ще не один тиждень, насправді…

У другому скріншоті, через тиждень: 1805,5 км доріг. Тобто за добу проходимо в середньому 15-17 км. І це ще дощі не почалися, і до зими два з половиною місяці.

Дуже би хотілося, аби відремонтували обіцяні 6500 км доріг, що складає 1,5 % від дорожньої мережі України, але поки виглядає, що зданих в експлуатацію доріг буде все ж не більше 3000 км.

Сподіваюся, на ЩМА (щебенево-мастиковий асфальтобетон – ред.) не економлять? 😉

І дуже чекаю на інтерактивну карту CoST Ukraine з геотегами дорожніх робіт. Щоб раз і назавжди зняти спекуляції: хто, коли, скільки і де збудував.

Володимире Олександровичу, нагадаю Вам старий анекдот:

Коли де Голль повернувся з поїздки до СРСР, його французькі репортери перепиталися:

– Пане Президенте, що Вам найбільше запам’яталося з Вашого вояжу?
– Все було добре, візит пройшов нормально, лишень у всіх місцях, де ми були, мене весь час переслідував запах свіжої фарби…

Вам не набридло, пане Президенте?