ДБР закрило так звану справу щодо Томосу проти Петра Порошенка (відео)

 

Державне бюро розслідувань було змушене закрити так звану справу щодо Томосу стосовно проти п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, тому що історія з цією справою стала резонансною та публічною.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив адвокат Порошенка Ігор Головань.

“Справа в тому, що інформація про те, що закрита ця знаменита і одіозна справа про Томос, – це повідомлення з’явилося на офіційному сайті Державного бюро розслідувань. Там було зазначено, що про це повідомив його керівник, виконуючий обов’язки директора пан Соколов на своєму брифінгу. І, чесно кажучи, вже традиційно, оскільки ДБР відоме своєю прозорістю, тобто там наганяється туман, чого власне розслідували… Ну що, закрили”, – сказав Головань.

“Змушені були вони визнати, що жодних ознак жодного правопорушення вони не знайшли. Але я особисто переконаний, що закрили перш за все тому, що вся ця історія стала публічною. І ДБР разом з нинішньою владою почали виглядати, м’яко кажучи, не дуже пристойно з такими провадженнями. Тому що, наскільки ми знаємо, це розслідування так зване велося аж з листопада минулого року. Якби дійсно керувалося ДБР законом, то там за кілька днів і тижнів можна було у всьому розібратися і провадження закрити…”, – додав юрист.

Джерело