Слов’янськ – діагноз

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

ЗЕботи вчора блиснули розумом і дотепністю. Весь день вони вчора просторікували про “огидність того, що ви не розумієте, чому разом зі звільненням Слов’янська люди говорять про здачу Гіркіну Донецька”. На шостому році війни повторювати брехню, запущену російською пропагандою і радісно підхоплену вітчизняними пропагандонами – от де справжня бридота. Ну так, гуляли по Донецьку Бородай, Пушилін, Губарев, Ходаковський, нашим лишався тільки аеропорт (відірваний від головних сил), а потім прийшов Порошенко і здав Донецьк Гіркіну.

Так виходить все виглядало?

Ще більше днище заявляти, що “за здачу Криму без єдиного пострілу хтось мусить понести відповідальність”. Звісно, мусить. Відповідальність мусить понести КОЖЕН громадянин України, який голосував у попередні роки за популістів і за “какая разніца”. А ще відповідальність мусять понести смердючі цинічні пропагандони, які за гроші мати рідну продадуть, і які приводили тих популістів і “какая разніца” до влади. Такі як ЗЕботва. Бо не Турчинова вина, що весною 2014 р. проти всієї армії РФ, що воювала без перерви ще з часів Афганістану, він міг виставити лише 5000 вояків вельми сумнівної боєздатності.

Постріляти в Криму хотілося? А ніколи не думали, що могло бути так: всі наявні сили Україна кидає в Крим проти Москви, і тут – Гіркін, Ходаковський, Губарев, Бородай і вся інша російська шобла зі спецназу ГРУ, аж до російських генралів Асапова і Нікіфорова. Станься таке, де зараз фронт проходив би? По Збручу?

Причина істерики очевидна. Звільнення Слов’янська – перша переможна операція РЕГУЛЯРНОГО українського війська від 1919 р. – від контрнаступу Запорізького корпусу під Вапняркою. Сталося це за президента Порошенка. Ще тоді вони збагнули, що от це в історії залишиться назавжди. Тому їм треба звільнення Слов’янська замарати. Хай навіть разом з Україною. Хіба їм вперше?

Яку мораль треба мати, аби з ненависті до Порошенка вивалювати в лайні тих, хто твою країну врятував? Знаєте, я тепер точно знаю, звідки бралися Галагани, Носи, Брюховецькі та подібні посіпаки Москви, готові вірно служити народу зайвої хромосоми проти своїх же українців. Я просто переконаний, ці потвори, які вчора влаштували шабаш штибу “Та шо ваш Слов’янськ – його Гіркіну на Донецьк обміняли!”, уже невдовзі заволають “Путін введи війська!”. Аби не Порошенко. Як завжди.

І так. Слів подяки і шани солдатам, офіцерам і генералам МВС, ЗСУ, СБУ та інших силових структур, які того дня звільнили Слов’янськ, Краматорськ, Миколаївку, Костянтинівку, Дружківку, а днем раніше – Бахмут, у ЗЕботви не знайшлося. І це – діагноз.

Автор