Турчинов відповів Путіну про «воду в Крим» – ексклюзивний коментар «5 каналу» (відео)

Турчинов коротко пояснив, за який умов російські військові в окупованому Криму матимуть воду – “Коли обпісяються, тоді будуть мати”.

Володимир Путін і взагалі військове керівництво Росії дуже нахабно себе поводять – в бік України лунають постійні погрози. На цьому в ексклюзивному коментарі “5 каналу” наголосив колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, відповідаючи на питання про те, що можливе загострення агресії РФ восени на півдні України.

“Давайте говорити об’єктивно: так, у них є для цього серйозний потенціал. Починаючи з 2014 року, вони мають величезні військові угрупування: і на півдні, і на півночі, і на сході нашої країни. Зокрема, 20-та загальновійськова армія – це північ. Перша танкова армія – це північ. 49-та, 58-ма армії, які якраз беруть участь у цих навчаннях “Кавказ-2020″ – це схід. 22-й армійський корпус – Крим, потужний Чорноморський флот, це південь. Навіть на заході ми бачимо військовий підрозділ, який базується у Придністров’ї. Тобто з усіх боків Росія має достатньо сил для проведення агресивної військової операції проти України”, – пояснив Турчинов.

Він також зауважив, що є сприятливим середовищем для подальшої атаки з боку Кремля на материкову Україну.

“Знаючи Путіна, він не є героєм. І вони будуть готові наступати, а проведення операції, скажімо, на Херсонському або Одеському стратегічному напрямку, уже важко замаскувати під якусь гібридну операцію. Це вже відкрита війна. І для того, щоб її розпочати Путіну потрібен кінець 2013-го, початок 2014-го року, коли в Україні хаос, безвладдя, Україна нездатна себе захистити, деморалізовані збройні сили. І от сьогодні, коли ми бачимо, що посилюється криза, некерованість ситуації в Україні, це може бути передумовою для військової агресії, в тому числі і на півдні нашої держави”, – наголосив екссекретар РНБО.

Турчинов зауважив, що для захисту країни потрібно не лише посилювати армію та відновлювати ракетні програми.

“Нам необхідна економічна стабільність, соціальна стабільність і от тут проблема, бо ми бачимо, що нашу країну системно ведуть до соціально-економічної катастрофи. От цього не можна допускати. І саме тому я вважаю, що найбільш якісний захист нашої країни – мирне перезавантаження влади. І припинення цього хаосу”, – вважає він.

Джерело

Автор