Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 14.06.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

Упродовж 14 червня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

По українських військовослужбовцях, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, неподалік Луганського противник тричі вів вогонь з мінометів 120-го калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Також ворог обстріляв наших захисників біля Оріхового та два рази поруч Хутора Вільного з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські окупанти застосували ручні протитанкові гранатомети по оборонцях Авдіївки.

Від початку сьогоднішньої доби втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах противника. Завдяки рішучості та влучності українських військовослужбовців загарбники припинили свою активність.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

13 червня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями 122 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Славне, Луганське, Пищевик, Кримське, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Старогнатівка, Авдіївка, Новотроїцьке, Богданівка та Катеринівка.

За даними розвідки, 13 червня українські військовослужбовці знищили трьох російських окупантів та ще, щонайменше, двох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення 2 факти тяжкого тілесного ушкодження, 3 крадіжки, 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин та один факт незаконного поводження зі зброєю і вибухівкою. Також виявлено 61 адміністративне правопорушення.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнули 90 осіб, у зворотному напрямку – 30 осіб. Окрім цього, вчора представники Державної прикордонної служби України належним чином оформили та пропустили через КПВВ “Мар’їнка” у бік тимчасово окупованої території одну людину на автомобілі, яка через декілька годин повернулася назад, отримавши відмову від озброєних російських найманців.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

З глибоким сумом та болем в серці, ми повідомляємо, що 30 ОМБр назавжди втратила воїна, надійного товариша, бойового…

Опубліковано 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького Неділя, 14 червня 2020 р.

 

Об’єднані сили продовжують активно надавати необхідну підтримку цивільному населенню

Представники груп цивільно-військового співробітництва зі складу Об’єднаних сил продовжують активно надавати необхідну підтримку цивільному населенню. Військовослужбовці постійно беруть участь у надані гуманітарної допомоги та відновленні інженерних мереж. Цього тижня такі заходи проводилися у 75 населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Представники цивільно-військового співробітництва здійснювали супровід ремонтних бригади для обслуговування ліній водо- та електропостачання. Окрім цього, була організована доставка продуктів харчування, питної води та медичних засобів, які проживають поблизу лінії зіткнення. Також, військовослужбовці сприяли будівництву ґрунтової дороги неподалік населеного пункту Бердянське.

Протягом тижня офіцери регулярно проводили інформаційно-роз’яснювальні роботи з місцевими мешканцями щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції.

Об’єднані сили продовжують допомагати людям у скрутних обставинах.

Джерело

 

Щоденний звіт №140/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 13 червня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 12 червня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • За оцінкою, у напрямку безпілотного літального апарата СММ малого радіуса дії, що здійснював політ над південною частиною Орлівського в Донецькій області, відкрили вогонь зі стрілецької зброї.
  • Члени збройних формувань і далі забороняли патрулям Місії доступ на блокпостах уздовж офіційних дорожніх коридорів перетину лінії зіткнення у Донецькій і Луганській областях*.
  • СММ продовжувала здійснювати моніторинг на усіх трьох ділянках розведення сил і засобів. Увечері на ділянці розведення в районі Петрівського були зафіксовані люди біля колишніх військових позицій і позицій військового типу.
  • СММ сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення видалення рослинності, огляду та технічного обслуговування залізничного полотна біля Вільхового, а також продовжувала сприяти функціонуванню Донецької фільтрувальної станції.
  • За спостереженнями Місії, контрольні пункти виїзду-виїзду (КПВВ) у Станиці Луганській і Мар’їнці були тимчасово відкриті, водночас відповідні блокпости збройних формувань були досі закриті. На обох блокпостах спостерігачі бачили людей і автомобілі, що очікували в черзі на перетин лінії зіткнення.
  • Патрулі СММ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування*.

Автор