Кінець епохи мародерів, або Як за рік зробити прибуткову державну компанію збитковою?

Джон Сміт

Фонд держмайна підтвердив: менеджмент Коломойського завдав Центренерго 2 млрд грн збитків. Додатково на держкомпанію повісили 4 млрд грн боргів компаній Коломойського.

За попередньої влади ВВП зростав, а не падав, на 3,5%, при цьому зарплати росли на 30% відсотків. Були гроші на децентралізацію, на освіту, на культуру і на українське кіно. Секрет цього був простий: влада просто перестала красти.

А потім вівці зробили себе разом, і прийшла епоха “менеджменту афілійованого з Коломойським”. І криси, що ховалися по Ізраїлям, повернулися і почали жерти так, що за рік зжерли 6 млрд грн лише в «Центренерго».
В 2018 році за влади мародерів Центренерго приніс 1,4 млрд грн прибутку, а в 2019 році за чесних нових ліц – 2 млрд прямих збитків, і ще на нас повісили 4 млрд боргів.

До речі про мародерів.
Гладковському там Бігус вигадував схему на 250 млн грн. Зараз, за нової влади, ті казки розвалилися. Все, забудьте. Немає схеми на 250 млн грн. Довелося вигадати зовсім іншу “схему”, в якій збиток Гладковському шиють у розмірі аж 17,44 мільйона гривень. Ось така схема століття. Кінець епохи мародерів. Але все. Забули. Тепер нова епоха. Так от за нової епохи велосипедиста Свинарчук Зеленського вкрав у 300 разів більше.

Ха-ха-ха.


Ігор Артюшенко

Як за рік зробити прибуткову державну компанію збитковою? Правильно, допустити до керування людей Ігоря Коломойського під омофором Зеленського.

Спочатку вони зроблять знижку на продаж електроенергії для Нікопольського та Запорізького феросплавних заводів, які контролює група Приват.

Трохи згодом компанії, які належать Ігорю Коломойському продадуть “Центренерго” сировину дорожче за ринкові ціни.

Результат – держава отримає мінус 4 млрд грн в бюджеті країни.

Думаєте, що НАБУ розпочало розслідування, а ДБР штурмує офіси групи Приват?
Ні, бо сваритися з олігархом та бізнес-партнером Зеленському не вигідно.

Автор