Клоун скаче по пеньках янека

Mason Lemberg

Вчора було професійне свято журналістів, людей, які мали б бути совістю влади, дошкуляти владі неприємними питаннями, домагатися змін.

Але в часи коли в країні скорочують армію, коли бюджет в жопі, коли свинарчуки торгують посадами, коли миші крадуть стратегічні запаси зерна вартістю в мільярд, коли бородата бабушка грабує державні підприємства, коли ефіри заполонили вороги, а на високих посадах опинилися адвокати янека і єфремова… журналісти мило катаються на велосипедах з людиною, яка це все організувала і покриває.

В багатьох вчора виникли паралелі з пеньками янека. І воно так і є. Клоун йде по його слідах, а вся та шушера з тих часів зовсім не змінилась.

Сьогодні, на фоні загострення на фронті та чотирьох поранених, вся стрічка забита фоткою Зелі в супермаркеті. При тому, що кожен прекрасно розуміє, що подібні “випадкові” фотки та їх масове поширення в ЗМІ – це інформаційний вброс і розгон Банкової, який виглядає особливо смішно на фоні 38 машин супроводу, надцяти рядів охорони Маріїнського парку, величезної кількості охоронців під час недавньої поїздки в Хмельницький та інших речей, що демонструють страх.

Та й, зрештою, на чому тут піаритися? #тишпростойпарєньснароданавєлосіпєдє, ти ж кожен день мав би бути в супермаркетах і в метро з шаурмою.

Замість важливого і актуального журналістика годує суспільство низькоякісним інформаційним лайном. То ж, хоч і з запізненням, вітаю всіх з днем інформаційного лайна!


Джон Сміт

Як яник збирав журналістів і змушував бігати по пеньках, так і зеля збирає журналістів і змушує кататися на велосипедах. І вєрний друг Шустерман на обох фото символізує нову епоху. Звісно, це сарказм, бо епоха насправді повернулася стара – епоха задурювання мізків лохторату, в чому журналісти для режимів виконують однакову функцію.

Зеленський в одному з інтерв’ю гордо базікав, як Янукович наливав йому в Межигір’ї. Зеленського позвали розважати батю, і батя з барського стола налив. Зеленський з гордістю розповідав про це вже після Майдану, коли Янук вбив сотню людей. Тобто істота убила людей і втекла, а для Зеленського це привід для гордощів.

Тому не дивно, що Зеленський використовує методи Янука. Моральний рівень цієї криворізької інтелігенції ще нижчий за уголовну шушеру з Донбасу.

Але що ми маємо розуміти, що ось ці проститутки, як шустрий, це добровільні, свідомі та професійні помічники в обдурюванні тубільців. Саме шустрий, втративши будь-яку самоповагу, скакав по пеньках по команді в Межигір’ї. Це він допомагав укріплювати режим януковича. І це саме на ньому мінімум літр крові людей на Майдані.

І зараз такі, як він, знову на бойовому посту.

Автор