Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 28.05.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

Сьогодні, 28 травня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” неподалік Кримського агресор двічі обстріляв оборонні укріплення Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські воїни у відповідь вчасно застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Від початку сьогоднішньої доби втрат серед наших оборонців внаслідок ворожих обстрілів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

27 травня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Ворожі обстріли було зафіксовано неподалік населених пунктів Новотроїцьке, Новолуганське, Кримське, Луганське, Широкине та Старогнатівка.

Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення умисне вбивство, розбій, пограбування, 10 крадіжок, та 15 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 52 адміністративних правопорушення.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду з підконтрольної Об’єднаним силам території виїхала одна особа. У зворотному напрямку лінію розмежування громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Пішов з життя командир 1-ї окремої танкової бригади підполковник Юрій Межаков

Сьогодні, 28 травня 2020 р., в районі проведення операції Об’єднаних сил пішов з життя командир 1-ї окремої танкової бригади підполковник Юрій Межаков. Зупинилося серце воїна, патріота, відданого та мужнього захисника України. Все своє життя він присвятив служінню Батьківщині, був справжнім офіцером та професіоналом військової справи.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким Юрія Володимировича. Вічна пам’ять герою!

Джерело

 

Із сумом повідомляємо, що сьогодні 28 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил перестало битися серце…

Опубліковано 1 окрема танкова Сіверська бригада Четвер, 28 травня 2020 р.

 

Щоденний звіт №125/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 27 травня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 26 травня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Члени збройних формувань і далі забороняли патрулю СММ доступ на блокпості вздовж офіційного дорожнього коридору в Луганській області*.
  • Місія продовжувала здійснювати моніторинг на всіх трьох ділянках розведення сил і засобів, а також зафіксувала присутність людей на ділянці розведення в районі Петрівського.
  • СММ зафіксувала озброєння, розташоване з порушенням ліній відведення в непідконтрольному урядові районі Луганської області.
  • Місія продовжувала спостерігати за заходами, вжитими на тлі спалаху COVID-19, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій і Луганській областях.
  • СММ сприяла уможливленню проведення робіт із розмінування поблизу Трьохізбенки Луганської області.
  • Свободу пересування патрулів Місії і далі обмежували, зокрема в пункті пропуску на кордоні та на залізничній станції неподалік від непідконтрольної урядові Вознесенівки Луганської області*.