Прощавай, безвіз! Привіт, безвиїзд…

Ігор Артюшенко

“Українська влада проінформувала нас, що лише громадяни України з постійним місцем проживання в інших державах матимуть можливість залишити територію України”, – йдеться у повідомленні дипмісії Великобританії.

Ось і закінчилася епоха безвізу, яку виборов Порошенко. Відтепер у нашій країні нове поняття (а насправді, давно забуте старе) — виїзні візи. В останній раз подібна практика застосовувалася за часів Брежнєва.

Зеленський зруйнував економіку і не вигадав нічого кращого, ніж торгувати людьми.

Але в цьому і є весь Зеленський — людина, яка не здатна мислити стратегічно. Він не порахував скільки готівки заробітчани інвестують в українську економіку, він не порахував той фактор, що ті, хто не зможуть виїхати, — потенційний протестний електорат, який зненавидить зелену владу. Зрештою він не порахував скільки збитків понесе наша економіка через десятки років внаслідок культурної та інтелектуальної ізоляції.

Жодні стіни в сучасному світі не працюють, а коли руйнуються під натиском людей, то спричиняють соціальний вибух. Те саме чекатиме й нас.


Ірина Геращенко

Ми пишалися, що вибороли безвіз. Я тоді виграла безліч парі, навіть деякі найближчі друзі не вірили, що ЄС надасть Україні безвіз в шенгенській зоні в період агресії на Донбасі. В Ризі, на саміті Східного партнерства, Порошенко зробив неймовірне і добився вилучення політичного пункту з безвізової угоди – про прив’язку відкриття кордонів до закінчення війни на Донбасі.

Зеленський і Ко будують безвиїзд, нову стіну і завісу. Й карантин тут ні до чого. Під приводом боротьби з COVID ці хлопці знищують демократію і громадянські свободи. Це їх ідеологія – взяти під контроль все: ваше спілкування, ваші пересування світом, ваше життя, все. Так будуються тоталітарні держави.

Ми готуємо відповідні запити до уряду і вимагаємо негайних роз’яснень від МЗС: що взагалі відбувається?

На фото: Травень 2015. Рига, де проходить Саміт Східного партнерства. Ніхто не вірив, що тоді Порошенко і його команда виборемо безвіз!


Валерій Прозапас

“Вот тебе, бабушка, и Юрьев день”, – подумали в Уряді та вирішили видавати дозволи на виїзд за кордон.

Це дерегуляція називається, реформа така, зменшення втручання держави в життя громадян та сприяння євроінтеграції.

Слідом за вчителями, лікарями, військовими, підприємцями, робочими кінець епохи настиг і заробітчан.

Це справедливо, всі мають відчути наслідки свого вибору, а щоби краще думалося – є міліція та ДБР, мабуть, єдині, кому бюджети збільшено, а то мало лі.

УРСР-лайт вже маємо, прямуємо до УРСР-хард, “дайтє єму єщє 100 днєй”.


Андрій Смолій

Вітаю в УРСР.

Посольство Британії: Україна забороняє виїзд своїх громадян без дозволу МЗС.

За даними Британського посольства дозвіл на виїзд надає лише Міністерство. Може, час вже владі Зеленського повертати КДБ-МГБ?

У людей можуть бути різні візи: робочі, сімейні, тимчасові посвідки на проживання, зрештою, люди можуть їхати просто на сезонні роботи. Але ні. Виїхати просто так не можна. Лише дозвіл «зверху».
Зеленський вчора казав, що «рабства в Україні немає».

І найгірше, що все робиться за спинами людей. Тишком-нишком. Як останні шахраї. Замість чіткого пояснення – в роликах говорить одне, а міжнародні партнери кажуть інше.


Кирилл Данильченко

Жизнь за границей для подавлющего числа трудовых мигрантов – не сахарная вата.

Комнатушки на несколько человек, попытки поспать, пока рагули в коридоре выясняют, кто побежит за бимбером, переработки по 10-12 часов. Экономия на пластиковой еде и отдыхе, чтобы привести домой денег побольше. Потому что если снимать квартиру, нормально питаться и позволять себе услуги, то привезешь только хвост от красной рыбы.

А жить там после 40 – обрекать себя на 20 лет ипотеки и династию рабочих мясокомбината. Не беря IT-бояр, узких спецов вроде сварщиков или дальнобоев, которые здоровьем расплачиваются за уровень жизни, основная масса идет на работу туда, куда местные сами не хотят, и голосуют ногами за Скандинавию с Германией.

И в принципе, допустим, та же Польша – не лучшее место для жизни. Я охренел, когда как турист в центре Кракова заехал в номер, а там топят углем. В подвале печь, и там шуруют углем два кочегара. Штырь, смог, все дела. Поговорил с местными – да куча домохозяйств и отелей топят углем децентрализовано, проклятое наследие прошлого, запрет с 20 года, потому что рак и вот это всё. Но топят. А в гостинице убирают украинки Наташи, потому что Марты у фрау Хельги это делают.

Притом что в Польше и успешная страховая медицина, и инфраструктура, и табло с приходом автобусов, и исторические кварталы – все это на неподготовленный мозг магическое влияние оказывает. Но посидишь с калькулятором, и если не в “Бедронке” на распродажах скупаться, не стричься в комнате машинкой и ездить хотя бы на убере, то нет особого смысла там жить наездами. И во Львове исторические кварталы не хуже. А если с языком и документами нырять в релокацию, то есть страны поинтереснее.

Это же касается финских полей и ягод, откуда привозят людей на уколах обезболивающих дорабатывающих коридор, британских строек и прочих румынских супермаркетов, через Варшаву. Можно, но нужно ли? Потому что если работать по 12 часов как там, бороться за свои права, вспоминать, что профсоюзы они не для сбора денег на конфеты бухгалтеру, пользоваться страховой медициной, то и здесь очень даже ничего.

Другой вопрос, что разнорабочие не хотят ждать до очередного кризиса и обещаний 20 лет догнать Францию, а хотят здесь и сейчас жить. И у многих жителей райцентров, регионов, пораженных в результате войны и деиндустриализации, не так все хорошо, как в областных центрах. И то, что им МИД ограничивает право на выезд даже в такую жопу как британские поля и сборочные линии, кончится голосованием ногами, как границы откроют. Я не верю в бунты сотрудников мясокомбината и сантехников, но ногами вполне.


Тамара Горіха Зерня

“У нас, звичайно, немає рабства, але…” © Зеленський

Уряд де-факто ввів виїзні візи. Зробив це тихо, без публічного оголошення, поставивши людей перед фактом.

Про новину ми дізналися від посольства Великобританії. Боже, бережи Королеву, бо саме брити приносять нам у клювику актуальну інформацію про режим у нашій зоні.

Отже, «офіційний Київ повідомив про заборону для виїзду своїх громадян без окремого дозволу міністерства закордонних справ».

Як бачимо, і П’ятий, і Шостий серйозно підійшли до питання виїзду українців за кордон. Петро Олексійович відкрив клітку, відгрібши за це тонни звинувачень і прокльонів від вдячного населення. І, зрештою, програв клоуну.

Клоун, попри дірку у голові, склав два і два та зробив від противного.
Він взагалі все робить навпаки, ви зауважили? Єдина логіка «зелених» рішень – це щоб тільки не так, як було при ПП.

Порошенко звільнив людей, і розплатився за це рекордним антирейтингом. Відповідно, вони людей закрили і тепер чекають на зростання популярності.
Або не чекають.
Або їм глибоко плювати на своїх виборців, вони множитимуть все нові й нові заборони тільки тому, що мають натхнення.

І от тут давайте з вами пограємося у прогноз?

Хто за те, що українці почнуть писатися у нічні черги на оформлення візи, – ставте сердечко. Знову відкриються контори «шенген, за три тижні, срочно», оживляться старі добрі посередницькі зв’язки, секретарі МЗС поїдуть на новеньких машинках…

А хто за те, що українці завалять суди мільйонами однотипних позовів так, що паралізує навіть Печерський суд, – ставте сердечко з обнімашками. Загоряться шини на Банковій, зелену плісняву почнуть рвати фізично, Зе зникне з радарів десь у тому ж напрямку, де зараз сидить його Лєнка…

«Так що це, він, похоже, сталініст?» – запитують спантеличені виборці.
Ну не знаємо… Карлик із комплексом Наполеона, боягуз і параноїк, ненависник України, малограмотний шовініст. Забобонний до краю, вірить у знаки та ритуали, тримає штат придворних астрологів. Мріє про можливість вішати людей, рулить судами та правоохоронними органами у ручному режимі, практикує арешти на замовлення, використовує поліцію для вбивств і залякування неугодних.
І це, зауважте, всього за рік роботи.

Шановні зе-виборці, ви уявляєте, як ми заживемо через п’ять років? Я вже бачу ці передачки від нашого бараку до вашого бараку.

Що ж ви наробили разом, кабачки.


Виїзд українців за кордон обмежений лише літаками – МЗС

Міністерство закордонних справ стверджує, що загальних обмежень виїзду громадян України за кордон не існує, а в ухваленні рішення стосовно авіарейсів МЗС виконує лише функцію комунікатора.

Про це “Європейській правді” повідомили у офіційному роз’ясненні прес-служби МЗС.

Автор