Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 07.05.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

Сьогодні, 07 травня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, БпЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню та дали рішучу відповідь на усі злочинні дії противника. Після активного застосування нашими підрозділами штатного озброєння ворог відмовився від продовження своїх агресивних намірів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник двічі вів вогонь по наших військовослужбовцях неподалік Мар’їнки – з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поблизу населеного пункту Старогнатівка противник застосував безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил, а згодом обстріляв наших військовослужбовців з озброєння бойових машин піхоти.
По оборонцях Широкиного ворог двічі вів вогонь із застосуванням 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а захисників Новоселівки Другої обстріляв з автоматичних станкових гранатометів.
Біля населеного пункту Авдіївка російські окупанти застосували автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети.
Підрозділи Об’єднаних сил рішуче застосовували чергові вогневі засоби. На свої нахабні дії загарбники отримували жорстку відповідь.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу селища міського типу Новотошківське ворог тричі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь. Загалом окупанти використали тут 19 артилерійських снарядів калібру 122 мм та чотири міни 120-го калібру.
По околицях Оріхового ворог з мінометів калібру 82 мм випустив 18 мін, а також застосовував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Оборонців Кримського ворог обстрілював з мінометів 120-го калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів шість військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів. Втрати противника уточнються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

06 травня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Павлопіль, Піски, Тарамчук, Кам’янка та Попасна.

За даними розвідки, 6 травня українські військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще трьох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення 3 розбої, 2 пограбування, 4 крадіжки, 4 шахрайства, 2 факти незаконного обігу зброї та 2 факти незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 56 адміністративних правопорушень.

Лінію зіткнення через контрольні пункти в’їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Сьогодні, 7 травня, збройні формування РФ вкотре нехтуючи режимом припинення вогню обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил

Так, проти оборонців населеного пункту Старогнатівка російські окупанти застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-17. Один військовослужбовець отримав осколкове поранення.

Також, по позиціях Об’єднаних сил, що неподалік Новотошківського, ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. Внаслідок обстрілу було поранено одного українського захисника.

Воїнів оперативно доставлено до лікувальних закладів та надано належну медичну допомогу.

Такі підступні дії російських окупантів без відповіді не залишилися – наші військовослужбовці дали ворогу адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Джерело

 

Сьогодні, 7 травня, російсько-окупаційні війська вкотре порушили мирні домовленості та здійснили обстріл позицій українських захисників поблизу населеного пункту Новоселівка Друга

Внаслідок ворожого вогню з автоматичного станкового гранатомету один український захисник отримав осколкове поранення. Воїна було доставлено до медичного закладу та оперативно надано кваліфіковану допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний.

Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, використали наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням РФ гідну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Джерело

 

Щоденний звіт №107/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 6 травня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 5 травня 2020 року (східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, зафіксувавши, зокрема, різке зростання кількості таких порушень у районах на захід від Донецька, та зменшення кількості порушень режиму припинення вогню у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Перебуваючи поблизу блокпоста збройних формувань біля Оленівки (Донецька область), члени патруля Місії чули 5 вибухів, за оцінкою, мінометних мін.
  • СММ зафіксувала спричинені обстрілом пошкодження трьох житлових будинків у Олександрівці.
  • Члени збройних формувань як і раніше не пропускали патрулі СММ через блокпости вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій та Луганській областях.
  • Місія продовжила здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського.
  • СММ сприяла дотриманню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення ремонтних робіт на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури в непідконтрольних урядові районах Донецької області.
  • Місія і далі спостерігала за заходами, що їх на тлі спалаху COVID-19 вживають, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій та Луганській областях.
  • Патрулі СММ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування в Донецькій та Луганській областях*.

Автор