Зради і перемоги тижня. 24 – 30 квітня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 24 – 30 квітня 2020 р.

ЗРАДА

Кабінет міністрів України дозволив здійснити призначення на посаду голови Державної податкової служби без конкурсу.

Заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Слончака затримали за напад на інспектора поліції. Мер Києва Віталій Кличко відреагував на цей інцидент – Слончака звільнив.

В Україні інфікування коронавірусом COVID-19 підтверджено у 1749 медичних працівників. Однією із ймовірних причин масового зараження українських медиків називають недостатнє забезпечення медперсоналу необхідними засобами індивідуального захисту.

Нардеп Володимир В’ятрович був викликаний на допит у Державне бюро розслідувань. Державне бюро розслідувань кваліфікує організацію міжнародного форуму «Україна пам’ятає, світ визнає» до 85-х роковин Голодомору у 2018 році як «зловживання службовим становищем», погрожуючи йому 5-8 роками в’язниці.

Мовна омбудсман Тетяна Монахова написала заяву про звільнення за власним бажанням. Вона пояснила, що за весь час роботи їй так і не вдалося домогтися створення Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови.

Батько загиблої активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк відреагував на заяву Офісу генерального прокурора про завершення слідства у справі про вбивство його дочки: «Генеральна прокуратура зробила те, чого чекали адвокати Мангера. Тобто незавершену справу передати в суд – це зняти з себе відповідальність». Офіс Генерального прокурора завершив досудове розслідування, яке здійснювали слідчі Служби безпеки України, щодо замовників та організаторів нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Представники Медіаруху “Медіа за усвідомлений вибір” та медійних громадських організацій України закликають притягнути до відповідальності працівника поліції, який свідомо і без належних правових підстав застосував фізичну силу до журналіста Hromadske Богдана Кутєпова та зламав його техніку.

ПЕРЕМОГА

В Чорнобильській зоні були локалізовані пожежі.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури”.

Київський апеляційний суд замінив екснардепці Тетяні Чорновол цілодобовий домашній арешт на нічний. Слідчі ДБР після обшуків у Чорновол повідомили їй про підозру в умисному вбивстві, начебто, внаслідок підпалу партійного офісу “Партії регіонів” у 2014 році.

Ціни на газ для населення у квітні 2020 року порівняно з початком року впали на 38%, і очікується подальше падіння цін. Про це голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв. Коболєв нагадав що тільки у квітні ціна газу для населення впала на 15%.

На Державному випробувальному полігоні в Одеській області тривають льотні випробування української ракети “Вільха-М”. Як зазначається, випробування проводяться в рамках підготовки до проведення державних випробувань.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула у дохід держави 30 мільйонів гривень застави, внесеної фігурантом кримінальної справи про організацію корупційної схеми із заволодіння квартирами Нацгвардії. Це перші в історії України випадки стягнення застав такого розміру.

В Укроборонпромі успішно провели випробування експортного варіанту мобільного оглядового радіолокатора 90К6Е виробництва підприємства “Науково-виробничий комплекс “Іскра”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор