Навіщо ці безпардонні подвійні стандарти, друзі?

Ірина Геращенко

В країні розпочався парад велюрових суверенітетів. Міста і містечка одне за одним заявляють про часткове скасування карантину. Чхати вони хотіли на заборони уряду. Міністр внутрішніх справ тупає ногою, погрожуючи карами і справедливо зазначаючи, що зараз епідеміологічні показники гірші, ніж місяць тому, й ми можемо отримати реальний спалах епідемії.

Але навіщо ці подвійні стандарти, друзі? Власник «Велюра» і всі його відвідувачі навіть не сплатили штраф 17 000 грн за порушення карантину, хоч всі високопосадові «спасителі Києва» були ідентифіковані журналістами. Власника «Велюра» з замашками гопника із 90-их не засудила рідна фракція, спікер не вичитав його в стилі комсомольських зборів, президент і його офіс не записали відосик «ай-ай-ай, Коля», уряд не закликав депутатів власним прикладом демонструвати повагу до карантину і самоізоляції. Поліція, яка доблесно ловила в Дніпрі одного іхтіандра, спокійнісінько спостерігала тисячі прихожан МП, й жоден батюшка чи прихід також не оштрафовані. Міністри, депутати, колишні депутати тусуються по найдорожчим готелям/ресторанам Києва і проводять там променади без масок. Все це щодня читають, дивляться, бачать мільйони ФОПів, чий бізнес загинається, яким немає чим сплачувати оренду, зарплати, комуналку.

Я проти параду велюрових суверенітетів. Але спровокували його самі слуги. І тепер це навряд чи можна зупинити.
Можна зупинити метро, але тепер Київ перетворилася на суцільну корку, бо всі виїхали в офіси на своїх авто.
Можна закрити кафе, але всі, в кого немає грошей на чай за 500 грн в «Велюрі», вийшли з пивом на лавочки.
Можна лякати штрафами в 17000 дрібних підприємців, але тоді вони приходять під уряд.

Або всі на карантин, або цю хвилю суверенітетів не зупинити. Почніть з «Велюра» – під камери оштрафуйте Колю і виженіть його зі своєї фракції.


Михайло Забродський

Шановні друзі! Підкажіть мені ряд простих речей, допоможіть жити далі! Всім відомо, що на міністрів у нас в країні ВНЗ не готують, їх можновладці добирають/пропонують/затверджують. Всіх! Від слова “всіх”! І профільних, і кабінетних, і навіть прем’єр-міністрів. Ми, за звичкою, намагаємось хоч трохи, хоч на початку їм вірити, особливо в їх професіоналізм, розсудливість і державницький підхід. Не вистачає трьох вищих освіт, не можу вже другий місяць зрозуміти…

Як саме бойові броньовані машини і автоматники НГУ на в’їзді до нашої столиці мають протидіяти смертельному вірусу?..
Чому нашим громадянам в продовольчому магазині, при наявності засобів захисту, має бути безпечніше ніж, наприклад, в книжковому?..
Як наявність домашньої тварини на прогулянці знижує ризик розповсюдження хвороби?..
Чому людям не можна займатися спортом на спортмайданчику і плавати в Дніпрі, але можна збиратися вищому законодавчому органу країни по триста і більше частково інфікованих людей в одній залі?..
Чому, попри бадьорі повідомлення посадовців, головний показник забезпеченості засобами захисту – наявність масок у роздрібному продажі в “Епіцентрі”?..
“Какая разница” вірянам якої саме церкви, нехтуючи обмеженнями, можна збиратися і наражати на ризик зараження оточуючих?..

Кому все це потрібно? В якому черговому серіалі нас примушуюсь зніматися починаючи з Нових Санжар? Хто ввів країну в режим карантинних обмежень на рівні середньовічних уявлень про протидію епідемії, а зараз збирається “за планом” виводити її з карантину? Коли цей шабаш аматорів закінчиться? Чи дійсно загроза, в розумінні влади, криється в COVID-19, а не в чомусь іншому?..

І крайнє – коли в нашій країні все ж будуть ВНЗ, в яких готують міністрів?..


Елена Подгорная

И вот опять так интересно получается, что двойные стандарты у нас прям выпячиваются беспардонно. Новые лица во власти до неё дорвались с голодухи и вот пользуют эту власть и в хвост, и в гриву, не стесняясь окружающих.

Что у нас есть основными проблемами во время пандемии и мирового кризиса? Правильно.
Это оборона государства и защита граждан от оккупантов и врагов.
Это Защита людей и медиков, особенно в период пандемии коронавируса.
Это защита экономики и граждан от бедности.

Что мы имеем на сегодня в цифрах?
2063 медика выбыли из строя. Они либо заражены, либо болеют. Более 600 медиков инфицировались или заболели за последние 3 дня. 16 медиков умерли.
Это из 10 000 выявленных инфицированных граждан.
Статистика у нас, конечно, как и всё остальное… Не точна. Но тем не менее цифра инфицированных и больных медиков неприятна. Так медики у нас быстро закончатся.

ЕС подала законопроект №3376 про страхование медицинских работников. Но уЗеленского этот проект игнорируют уже прямо демонстративно. Я понимаю, что в бюджете дыра размером с Галактику. Но и в 2014 году бюджет был не в идеальном состоянии. Но тем не менее жизни и здоровье защитников родины были застрахованы. Сегодня такие страховки требуются медицинским работникам – они на передовой.

Но “слуги народа” так не считают. Они вообще всех нас за быдло держат. Ситуация с запретом на выезд за границу это только подтверждает.

Вопреки громким победным реляциям министра Степанова, которые он выдаёт ротом, про прям рекордные количества тестов, всяких и разных, на самом деле мы на 105-м месте в мире и на последнем в Европе по количеству тестов использованных на душу населения. В Германии тестируют 141 000 человек в сутки. А мы за всё время провели всего 111 859 тестов, из которых треть ушла на московских попов и их близких, а половина от оставшегося на кабмин и парламент. Остальные использовал офис президента и даже не хрюкнул.

Поэтому депутаты ЕС поддержали ещё один законопроект №3380 об обязательном тестировании ПЦР-тестами всех, кто поступает в больницы даже без подозрений на вирус. Может быть, так мы увеличим количество протестированных граждан. Этот проект тоже игнорируют, потому что тестов привезли явно меньше, чем на3,14дели, и теперь самим не хватает. Вот уже три тёщи непротестированы.

Средств защиты в больницах осталось на 4-5 дней. Государство не справляется со своими обязанностями. Ведь главная обязанность государства – это защита своих граждан. Раньше получалось. Пусть неидеально, но стабильно. А теперь шо? Где?

Аааа, е*ать, снова мы…
Под таким девизом, очень привычным с 2014 года, ЕС, Справа Громад и все неравнодушные люди включились в работу. За счёт Порошенко и компании Рошен позавчера прибыло 42,5 тысячи костюмов защиты, а вчера вечером прилетел ещё один самолёт с таким же количеством груза. Да. Именно Порошенко закупил и поставил больше всего средств защиты для медиков, финансируя это всё за свой личный счёт. Он фактически исправляет ошибки этого бл*дского цирка, который выбрал нам мудрый нарид в прошлом году.

Зачем это Петру Алексеевичу? Я не знаю. Может, он настоящий президент Украины? Который уже очень давно хочет сделать её успешной, процветающей, независимой европейской страной.
Потому любит. Украину. И нас тоже.
ПРЕЗИДЕНТ.
А не актёр голобородька.

Автор