Безвіз замінили безвиїздом і безвихіддю

Володимир Ар’єв

Розгоном мітингу малих підприємців під Кабміном влада знімає всі запобіжники щодо себе. Масові акції російської церкви поліція не чіпала, а це вже цинізм, несправедливість і подвійні стандарти. Люди бачать працюючі підпільні ресторани слуг, «чєго ізволітє» олігархам, преференції мережам, яким дали дозвіл працювати, і глухоту влади Зеленського до своїх проблем і потреб. Останнє рішення про заборону виїзду на сезонні роботи – саме той прояв зневаги до прав громадян. Безвіз замінили безвиїздом і безвихіддю.

Люди не бачать, як їм завтра жити, бо від них вимагають самоізолюватися, не дають шансу самозабезпечитися і тепер наказують самозаткнутися. А так в Україні не працює – влада ідіотів провокує людей на дії, від яких ніяка поліція не вбереже, доведено. Ці безвідповідальність і тупість ведуть країну до катастрофи.

Владі потрібен потужний холодний душ, це факт, та головне не змити при цьому Україну.


Віталій Гайдукевич

А що, кажуть, у нас “реформа поліції” взбиконула під Кабміном?

Цікаво, скільки фермерів і дрібних підприємців, які зараз обурюються (цілком справедливо) тупістю Зеленської Дилетантури, голосували за неї минулої весни? Усі ці, справедливо обурені, вже дозріли до висновку, що треба виправити помилку? Чи треба ще почекати?

Що ще треба заборонити, щоб протверезіло? Виїзд в закордон в принципі, переказ коштів більше 1000 грн.?
Може треба ввести талони на стрижку-манікюр?

Потерпіть ще, може минеться. “Гірше ж не буде” ©


Андрій Смолій

Під Кабміном відбулися сутички поліції з підприємцями. Люди вимагають дати їм працювати.

Під Кабміном перші «карантинні» сутички. Люди на межі. Поки ресторани «слуг народу» працюють, малий бізнес закривається та втрачає робочі місця. Влада застосувала силу до протестувальників. Журналісту розбили обладнання.

Знаєте, чому так виходить? Бо не можна знущатися над людьми. Не можна ставити вище Тищенків, а простим людям не дати хоча б цільової допомоги.

Карантин – це добре, але за нікчемними діями влади, яка не підтримала мільйони людей, стоїть виживання кожного в нашій країні.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

На акції підприємців під Кабміном у журналіста Богдана Кутєпова поліція зажадала, аби він прибрав камеру. Дослівно: «Або забираєш камеру, або я її зламаю». Кутєпова виштовхали з місця події і пошкодили апаратуру.

Ласкаво прошу журналіста Кутєпова в зелену реальність. Раджу приготуватися – скоро йому почнуть виламувати руки, класти на асфальт і гамселити кийками. Як за Януковича.

І так, широкі маси глянуть ролик Бубочки і хором погодяться, що журналіст Кутєпов – порушник громадського порядку.

Щиро раджу журналісту Кутєпову частіше повторювати: «Зате не Порошенко».

Ви всі зробили це разом.


Зоя Ярош

Зараз проходить мітинг малого бізнесу під КМУ, де вже поліція побила та зламала знімальне обладнання журналісту.

Але ж чому вийшли ці люди? Невже вони загалом проти здоров’я нації та карантину?

Якраз ні. Вони за єдині правила, один закон і рівність усіх перед законом. Бо ці підприємці вже півтора місяці як дотримуються карантину, зупинили бізнес, якось вирішують питання з працівниками, орендною платою, комунальними платежами, кредитами, податками, зупиненим транспортним сполученням і ще купою-купою проблем.

Проте весь цей час були «рівніші» перед законом.

Виявляється, можна працювати ресторану, якщо його власник депутат, і приймати відвідувачів під виглядом якогось «штабу».

Можна поставити мішки з мукою в здоровенному будівельному гіпермаркеті, символічно навішати стрічок і підняти торговельний оборот.

Треба заборонити відвідування кладовищ та парків, ловити пловця в Гідропарку загоном поліції. Проте можна проводити служби церквам московського патріархату, де збирати купу людей. А між тим саме дві Лаври цього патріархату, які не сплачують нічого в бюджет, стали розсадниками Ковіду і лікують своїх попів у Олександрівській лікарні.

Можна було тисячами тон вивезти з країни респіратори і медичні маски, проте учора гучно зареєструвати кримінальне провадження і впіймати батька 3-х дітей з Кіровограду, який вдома на швейній машинці шив саморобні (не медичні) маски і конвертами Укрпрштою по 5 штук відправляв за кордон приватним покупцям.

Можна звільняти посадовців без пояснення причин і проводити призначення без конкурсу на голову митниці та фіскальної служби. А ще призначити чоловіка головного бухгалтера кварталу95 на посаду головного воєнного розвідника.

А ще можна літаками Мрія, під виглядом постачання медичного захисту від Ковід (ігноруючи вітчизняних виробників), за державний кошт привозити ще і приватну контрабанду (Все що вгорі підтверджено. Про контрабанду – ще ні, але сьогодні про це написала Крюкова, тому чекаємо).

І список такого, що заборонено усім, проте дозволено обраним, можна продовжувати.

І хіба не цього – єдиних правил, хотіли Ви і обіцяв президент і його монобільшість?
Проте цього не тільки нема, а навпаки – ці всі породження саме від влади на найвищому рівні. І це факт.


Татьяна Худякова

Ну что, добрейший денёчек, пишет вам девочка Таня из бана, куда ее упекли на месяц, поскольку у кого-то сильно подгорело по поводу гумконвоя в Лавру. Но речь сейчас не о ней.

Речь о том, что когда я писала «мы становимся похожи на Россию», я не преувеличивала вообще. Похожи не по ресурсам и не по амбициям руководителей. Похожи методами усмирения непослушных граждан.

Сегодня под Кабмин вышли на акцию протеста бизнесмены. Ну те, которые не Тищенко и которым соблюдать этот долбое*ический карантин кагбэ обязательно. Соблюдать = сидеть на жопе ровно и созерцать, как твой бизнес умирает вместе с планами прокорма своих детей. Кто-то смотрит на гниющую в хранилищах морковку, которую продать можно только по супермаркетам, а там поставщики уже давно и плотно только свои. Кто-то смотрит на то, что за аренду помещения платить надо, а пиццерия закрыта, и никакого «штаба» там не устроишь. Потому что ты не Коля Оболонский, не двоюродная собачка бухгалтера из Квартала и не пил никогда с Юзиком на бдрудершафт.

Бизнесмены вышли, и практически сразу их начали «зачищать». Потому что 130к прихожан в церкви на Пасху – это норм, а пара тысяч людей, которые тянут и себя, и свои семьи и всю страну по факту, – это айайай. Это нарушение карантина. А его, про между прочим, вводили как раз для того, чтоб вы позакрывали 3,14здаки и наслаждались своей самоизоляцией. Натощак и молча.

Сначала они лишат вас конституционных прав, например, права на протест, под прикрытием борьбы со страшным вирусом и под аккомпонемент разгоняемых по интернету истерик. Потом они лишат вас работы и переведут на минимальную соцподачку, чтоб хватило на хлеб и воду. Закроют возможность выехать туда, где ваш труд востребован. Кучку людей, нашедших в себе силы выйти против этого беспредела, они показательно отпиз…, пардон, зачистят, я всё время путаю эти термины.

Ну а потом равновероятны два варианта. Либо мы это проглотим, переварим и адаптируемся, превратившись в российскую «оппозицию». Которая вроде как есть, но очень смешная. Либо взорвёмся, как это уже бывало не раз. Рискуя потерять жизни. Рискуя потерять государственность, ведь нет никакой гарантии, что уЗеленского не завопят «Путин введи!».

Складывается четкое ощущение, что оба варианта теперешней власти выгодны. Мы или заткнёмся и привыкнем довольствоваться тем, что сегодня нас покормили баландой и не от3,14дили псы Авакова, с детства за него. Или придёт старший брат и возьмёт под своё двуглавое крыло бывшую Украину. С убитой экономикой и в очередной раз поредевшими рядами тех, кому не пофиг.

И особенно радует на этом фоне новость, что ОПшечке поручили разработать план действий на случай, если сотрудничество с МВФ не состоится. А состоится нестрашный дефолт имени Коломойского, который, как все мы уже знаем, совершенно никак не влияет на политику самостоятельной фигуры – Зеленского.

Так что верной дорогой идёте, товарищи. Банить неприятных блогеров, 3,14дить протестующих бизнесменов, запугивать пересичного чем-то подсознательно страшным, например, фашистами-бендеровцами. А нет, это пока не у нас. У нас вирус же. Тоже подойдет.