СБУ викрила шахраїв, які продавали неіснуючий у них товар протиепідемічного призначення

Служба безпеки України викрила групу шахраїв, які через інтернет здійснювали продажі неіснуючих у них товарів протиепідемічного призначення.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження співробітники спецслужби встановили, що організували протиправний «бізнес» двоє мешканців Києва та Бахмута. Вони розміщували в мережі оголошення про продаж захисних масок, респіраторів та інших засобів індивідуального захисту за значно нижчими цінами ніж у торговельних мережах. Обов’язковою умовою доставки товару була стовідсоткова передоплата. Отримавши гроші, зловмисники видаляли інформацію та блокували мобільні номери.

Для надання інтернет-угодам легального вигляду учасники групи використовували дані діючих комерційних структур, але зі зміненими реквізитами для оплати. За оперативною інформацію, з кінця березня шахраї встигли збагатитись на більше ніж 2 мільйони гривень.

Серед ошуканих покупців були медичні заклади, комерційні структури та пересічні громадяни з усіх регіонів України.

Під час обшуків у помешканнях двох фігурантів справи у Києві та Бахмуті правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки фіктивних підприємств, гроші, ймовірно здобуті злочинним шляхом, а також чорнові записи із даними про здійснення оборудок.

Автор