Прикордонна авіація

Прикордонна авіація задіяна не лише в охороні кордону. Пілотовані та безпілотні «пташки» Держприкордонслужби допомагали відслідковувати дії окупантів, викривають порушників кордону, браконьєрів, які добувають корисні копалини, ведуть незаконний промисел на водоймах…

Лише учора прикордонний літак «Даймонд» (DA-42) під час повітряного моніторингу над українською частиною Чорного моря виявив у місці стоянки іноземного судна пляму невідомого походження. Для відповідного реагування та прийняття рішення прикордонники поінформували Державну екологічну інспекцію регіону та інші взаємодіючі структури.

Прикордонні літаки, вертольоти, безпілотники літають над сушею і морем, горами і річками. Зі збільшенням парку безпілотних та економних пілотованих літальних апаратів можливості прикордонників оперативно реагувати на загрози, контролювати найбільш віддалені ділянки значно зросли. Невдовзі ці можливості стануть ще ширшими, адже зараз прикордонники освоюють нові гвинтокрили «Airbus h125». Нагадаємо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, Україна має поповнитися 55 новими зразками авіатехніки. З них Держприкордонслужба України отримає 24 гвинтокрилі машини.

Автор