«ЄС»: Обшук та кримінальне переслідування Тетяни Чорновол – це черговий крок політики реваншу

Обшук та кримінальне переслідування Тетяни Чорновол – це черговий крок політики реваншу, який здійснює влада Зеленського. Влада переслідує не тих, хто вбивав майданівців, – переслідують самих учасників Революції Гідності. Безпосередніх співучасників злочинів, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, натомість, випускають з-під суду в Росію на вимогу кремля.

Влада цинічно використовує пандемію коронавірусу для обмеження громадянських свободи та переслідування політичних опонентів. Замість того, аби забезпечити лікарів захистом, а аптеки, бодай, елементарними медичними масками влада маскує свій непрофесіоналізм політичними шоу з переслідування опозиції.

Тетяну Чорновол вибрали не переслідування невипадково. Саме вона розслідувала сумнівну поїздку Зеленського до Оману, саме вона проводила розслідування щодо зв’язків Коломойського з фактичним «куратором» ДБР та ОГП Портновим. Однак, поза сумнівами, після Чорновол влада переслідуватиме й інших учасників Революції Гідності, оскільки реванш від Зеленського – це повна зміна цінностей в країні та репресії проти тих, хто уособлює проєвропейський вибір країни.

Партія «Європейська Солідарність» неодноразово наголошувала, що кадрові призначення нової влади і, зокрема, призначення Бабікова заступником голови ДБР мають на меті не охорону закону, а політичні переслідування опозиції та переосмислення української історії відповідно до пропагандистських лекал кремля.

Сьогодні екс-адвокат Януковича Бабіков обшукує учасника Революції Гідності за події на Майдані. Які ще докази потрібні, аби розуміти, кому насправді служать і прислуговують призначенці Зеленського?

Ми вимагаємо від влади припинити політичні переслідування та переглянути сумнівні призначення у силові структури. Ми вимагаємо невідкладно провести прозорі конкурси на посади голови ДБР та Генерального прокурора, які би гарантували виконання закону, а не політичних забаганок влади.

Джерело

Автор