Помста та реванш антимайдану

Відео:


Олексій Петров

ЗЕленые большевики, ведомые портновскими подгавкиваниями, с самого утра вломились с обыском к Татьяне Чорновол! События Майдана не дают им покоя! Судя по всему, пятая колонна решила отомстить сотням тысяч украинцев за своего беглого шефа! Давно они вынашивали план мести! И вот теперь решили, что время для реванша пришло!

Нет… уЗЕленского не знают, кто убил Сергея Нигояна, Михаила Жизневского, Романа Гурика и других. Даже не пытаются узнать. Так же понятия не имеют, кто устроил охоту на людей в Крепостном переулке! Да и многие фигуранты, у кого руки по локоть в крови, прекрасно чувствуют себя запоребриком и ждут, когда можно будет триумфально вернуться в Украину!
Вот и решили ковырнуть тех, кто никуда не бежал! Ни от кого не скрывался! Украину не предавал!

Під час обшуку, слідчи повинні були вилучити жіночі штани чорного кольору, ціпки, металеви дроти та (УВАГА) саморобні запалювальні заряди “напалм”.

Напевне ще хотіли вилучити танк та гвинтокрил, але принтер зломався. Не встигли надрукувати постанову!


Валерій Прозапас

Сподіваюсь, патріотична спільнота, яка мала “багато питань” до Тетяни Чорновол, тепер задоволена.

Бачите, ваша думка врахована, спецназ фсб-дбр реалізовує найсміливіші сподівання добрих українців.

Це ж через “тьоплую ванну” все, через “плохую комунікацию”, надо было объяснять все людям, а не Томос свій возити.

Хтось добрий виконує всі бажання народу, а бажати ми вміємо.

* * *

Ну якщо Тетяні Чорновол висунуто підозру в підпалі офісу ПР та вбивстві людини, то незабаром учасникам АТО/ООС шитимуть справи про “обстрєли мірного Донєцка” та вбивство мальчіков в трусіках.

Тим більше й тренування на “справі Шеремета” пройшло ідеально, суспільство хаває і не мукає.

Не знаю, чи хотів нарід стійло, але вчергове сдєлал вмєстє.


Володимир Ар’єв

Обшуки у Тетяни Чорновол смердять єжовщиною.

ДБР на замовлення «активіста» Портнова продовжує переслідувати активних учасників Майдану.

Ні, не залякувати. Я не знаю, чим можна залякати Таню після звірячого побиття биками Януковича, у якого вищезгаданий «активіст» служив в адміністрації, після фронту і смерті чоловіка на війні.

Проте, я знаю точно: тим, хто займався правовим чи іншим свавіллям проти таких, як Тетяна, потім доводилося швидко брати ноги в руки.

І невдовзі цей момент настане знов: терпець уривається. І карантин не врятує.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

До будинку відомого журналіста-розслідника, громадського активіста та колишнього народного депутата Тетяни Черновол вломилися з обшуком. Саме по собі це вражає, але не більше. Зрештою, перед законом всі рівні, якщо суд видає постанову – буде обшук. Набагато цікавіші деталі, якими той обшук супроводжується.

По-перше, знову й вкотре нам демонструють кричущу вибірковість правосуддя. Коли у тому самому приміщенні ДБР Черновол травмували ногу (а те, що це правда, я бачив особисто), – силовики не поворушилися. Винуватцям нападу на журналістку наразі навіть догани не оголосили, не те що не покарали. Просто от зрозумійте, якщо на вулиці до вас причепиться гопник, і ви ударом відправите його в нокаут, – вас запросто можуть притягнути за хуліганку і завдання важких тілесних (я сам так був – ледь не потрапив). Але якщо вам у приміщенні силового відомства вивернуть ногу так, що ви пару місяців ходитимете на милицях, оближіться та помовкуйте. Я вже не кажу, що коли в мережу потрапляє відео про те, як брат голови ОПУ продає посади, – для силовиків це не злочин. Президент вийде, скаже «ми таким не займаємося» – і край. Це вам не Порошенко, який звільнив Гладковського після всього лише передачки по телеку, де власне 80% тверджень ґрунтувалися на інформації невідомого походження!

Друге – і набагато важливіше. Що було причиною обшуку? А причиною було звинувачення в тому, що ніби саме Тетяна Черновол під час гарячої фази Революції Гідності 18 лютого 2014 р. організувала підпал будівлі за Липською-10, де містився один з офісів Партії Регіонів, і де в результаті пожежі загинула людина. Чхати, що того дня біля того офісу відбувся справжній бій між учасниками Майдану та тітушнею. Чхати, що по учасниках Майдану тоді вже стріляли. Державне бюро розслідувань раптом різко зацікавило, хто завдав шкоди офісу партії колишнього клієнта першого заступника голови ДБР Бабікова – Віктора Януковича.

Я маю щирі вітання до учасників і прибічників Революції Гідності, які рік тому за зелену команду рвали кольчуги на грудях і які все ще підтримують Зеленського. Це не у Тетяни Черновол обшук – це плювок рила всім вам.
Я щиро вітаю учасників Самооборони Майдану – КОЖНОГО з вас можна брати і звинувачувати у вбивствах та у свідомому псуванні державного майна. До смерті не розплатитеся.
Я щиро вітаю всіх, хто взагалі перебував тоді на Майдані, а особливо, волонтерів, які забезпечували Самооборону Майдану. Кожного з вас можна брати як співучасників убивств і масових заворушень, що потягли за собою загибель людей.
Я щиро вітаю студентів-учасників Майдану, які ходили на зустріч з Зеленським, – вам банально проїхалися по вухах. Вас обдурили. Комік зіграв перед вами гарного хлопця, більшого він не робить.
Вітаю. Можна навіть не доводити вас всіх до суду – достатньо вломитися до вас до дому, перегорнути все до гори дригом, півроку поганяти вас на допити, а потім вибачитися.

Оближіться, йолопи, це ви привели цю владу. Ви зробили це разом. Коли вас пакуватимуть, або коли перетрушуватимуть білизну ваших дружин під час обшуку, не забудьте проспівати мантру «То Порошенко винний, що не посадив ригів». За Порошенка діяла амністія. А зараз…

Очевидно, причин того, що вломилися до Тетяни Черновол – дві.

Перша – ЗЕкоманда перелякалася паголосу «ЗЕ уклав коаліцію з Порохом». ЗЕкоманді тепер терміново треба виправдатися перед виборцями, задуреними казками про бариг. Тому – нова справа проти Порошенка. Тому – удар по учасниках Майдану.

Друга причина ще більш банальна. Тетяна Черновол провела розслідування перебування президента Зеленського в Омані. За її розслідуванням Зеленський там домовлявся з тамтешніми ділками про продаж їм української землі після розкриття ринку. З профітом для самого Зеленського, звісно. Після розкриття ринку може статися так, що розслідування Черновол здобуде цілий букет неспростовних доказів.

Тетяну Черновол жертвою обрали не даремно. Найбільш вірогідна причина – її розслідування.

* * *

До зеленої вати я питань не маю – мені з нею зрозуміло все.

Я хочу запитати патріотів, які все ще підтримують ЗЕ.

Таня Черновол – учасник «України без Кучми».
Як журналістка вона перша написала про «бойову юність Ахмєтова» – на неї СМК подавала в суд.
В часи Янука її й били, й обливали фарбою.
Вона втратила чоловіка під Іловайськом…

Тепер її садять… Все нормально? Нічого під серцем не смикає?


Тарас Чорновіл

Ну що, дожилися… Сьогодні зранку ДБР зі спецназом прийшли до помешкання, де зареєстрована Тетяна Чорновол, і проводять обшук за постановою Печерського суду за її участь у Революції Гідності. Ні, звісно, офіційна підстава сформульована інакше – за умисне вбивство. Але всю безглуздість цього звинувачення я опишу далі. А реально йдеться про зацьковування й переслідування всіх учасників Революції минулої та потенційних активістів майбутньої. От тільки досі діє амністія для учасників тих подій. І скасувати той закон про амністію Венедіктовій досі не вдалося.

Вона вже оголосила про таке побажання відразу ж, коли прийшла в ДБР. Тоді б всіх, хто захищав європейський вибір та права, свободу й гідність для українців, можна буде садити за незаконне захоплення влади, непокору міліції, посягання на конституційний устрій… Поки Венедіктова та абсолютно незаконно призначені нею заступники в ДБР, які тепер керують охранкою, мають у своєму арсеналі лише одну чітко виокремлену статтю – умисне вбивство, яка не підпадає під умови амністії. Саме за нею зараз, прикриваючись карантином, реваншисти й пробують зачистити потенційних активістів майбутньої революції.

У випадку Тетяни пробують використати обставини загибелі одного з охоронців офісу Партії регіонів. Тоді на тлі вже реальних і кривавих розправ частина протестувальників ринулася до офісу на Липській, 10. Там відбувся погром приміщення й пожежа. Унаслідок її задихнувся один охоронець, який не покинув небезпечне приміщення разом з іншими, а спробував проникнути до сейфа, де звично зберігалися доволі значні суми в американській валюті. За що й поплатився. Сам факт атаки на офіс я й досі вважаю помилковим, тому й залишився тоді на Інститутській, а не побіг на Липську, але треба розуміти всю нервозність моменту – 18 лютого психологічно видалося важчим і драматичнішим навіть за криваве 20-те. Але всі ці дії (не обговорюємо: допустимі чи ні) згідно закону повністю підпадають під амністію. А наказ зі самого верху поступив: почати садити учасників Революції Гідності. От у ДБР ще за присутності там обергрупенфюрерші Венедіктової вирішили застосувати саме цю статтю. Це повний правовий нігілізм, бо тут необхідно встановити умисний спеціальний умисел убити якусь конкретну людину. Досліджуються мотиви й деталі виконання. Але все це лише в контексті підтвердженого умислу скоїти вбивство.

А що маємо в постанові суду? Непідтверджені твердження про причетність Тетяни та “групи невстановлених осіб” до подій біля офісу ПР. Ці люди, ніби відхиливши захисні жалюзі (за версією слідчих це зробила саме Тетяна), вкинули пляшку з запалювальною сумішшю в приміщення. Ну а далі сталася пожежа й загинув охоронець, який вирішив поживитися під час погрому офісу. Але за таку ухвалу навіть у часи Кучми суддів позбавляли звання та віддавали під суд, бо це класичний приклад фальсифікації звинувачення. А слідчі навіть у дуже темні часи шукали якихось достовірніших версій.

Адже:

– участь конкретних осіб у атаці на офіс регіоналів не була встановлена;
– після атаки мітингувальники проникли всередину, й саме там відбулося загоряння, та поширився вогонь, а не з ізольованого кабінету в бічній частині будівлі;
– жалюзі на вікнах були не захисні від сонця, а протизламні. Ви вже собі уявили, як тендітна жінка вивертає залізні пластини, завдання яких стримати матерого грабіжника з ломиком і відмичками? Так ото ж;
– текст рішення слідчих і ухвали суду юридично некоректний, бо побудований лише на припущенні, що звинувачувана могла припускати, що всередині можуть перебувати люди, які можуть постраждати від її дій. Для інших статей кодексу, як те ж убивство з необережності та ін. (звісно, за наявності доказів участі та причинно-наслідкового зв’язку), цього могло б вистачити для початку слідчих дій. Але ж доступна для застосування лише стаття про умисне вбивство, якого навіть, якби факти підтвердилися, тут бути не могло;
– у справі нема навіть натяку на встановлений причинно-наслідковий зв’язок. Якщо пляшка з сумішшю й була вкинута в бічне приміщення (в лівому крилі), що мало ймовірно, якщо вона й загорілася, то як це могло спричинити масштабну пожежу в правому крилі та загибель людини в іншій частині будинку?
– підсудність та підслідність. Яким чином тут присутнє ДБР? Тетяна на момент події не була особою підслідною цьому органу, не є нею й сьогодні. Пряме й грубе порушення, як і в справі Звіробій та ряді інших. А про розгляд у Печерному суді рішень за подачею ДБР – це вже давно встановлений посадовий злочин, адже ДБР за територіальністю належить до відання Шевченківського суду, а там Портнов ще не має повного контролю.

Це лише перший набір питань, які виникли в мене (непрактикуючого юриста, який просто колись трохи чомусь навчався в університеті), а для фахових адвокатів тут є всі підстави починати процес проти учасників злочинної змови з фальсифікації кримінального провадження з метою політичних переслідувань. Але на тлі повної юридичної однозначності, певності в майбутньому справи нема. Он, уже десятки, як не сотні доказів, що Ріфмайстер-Антоненко та репресовані разом з ним армійці та волонтери не мають жодного стосунку до вбивства Шеремета. Є такі залізні алібі, яких рідко хто коли мав, а люди в тюрмі. Правда, там на брифінгу, де призначали винних, засвітився кримінальний злочинець Зеленський (після цього чи лише цього випадку він гарантовано злочинець, і без варіантів), тому людей випустити бояться. Тут ця особа ще не появлялася, але репресивний механізм уже розкочегарився й виконує замовлення навіть без безпосередньої присутності головного порушника закону в країні.

І вже зовсім на верхівку “тортика”: людина, яка безпосередньо курує це свавілля за посадовою належністю, – це адвокат Януковича, нинішній незаконний в/о керівника ДБР Бабіков. А в Офісі президента вже цього місяця працевлаштували ще одного юриста Портнова О.Ю. Татарова, який, згідно матеріалів кримінального провадження, брав активну участь у залякуванні посадової особи. І цей факт зовсім недавно першою оприлюднила саме Тетяна Чорновол…

Зеленский: "Просили посадок по делам Майдана? Получите, распишитесь", – пришли к Чорновол за убийство рыга 18.02.2014. Иллюстрация событий этого дня прилагается

Опубліковано Ярославом Лебедєвим Пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

Автор