Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 08.04.2020

В Україні зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 89 випадків;
Волинська область — 36 випадків;
Дніпропетровська область — 41 випадок;
Донецька область — 11 випадків;
Житомирська область — 21 випадок;
Закарпатська область — 43 випадки;
Запорізька область — 45 випадків;
Івано-Франківська область — 198 випадків;
Кіровоградська область — 57 випадків;
м. Київ — 256 випадків;
Київська область — 120 випадків;
Львівська область — 36 випадків;
Луганська область — 3 випадки;
Одеська область — 32 випадки;
Полтавська область — 17 випадків;
Рівненська область — 44 випадки;
Сумська область — 56 випадків;
Тернопільська область — 168 випадків;
Харківська область — 5 випадків;
Херсонська область — 15 випадків;
Хмельницька область — 15 випадків;
Чернівецька область — 273 випадки;
Черкаська область — 80 випадків;
Чернігівська область — 7 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 8 квітня 2020 року до Центру надійшло 820 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 7205 повідомлень про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Джерело

 

Змінено час оприлюднення офіційних даних щодо захворюваності на COVID-19 в Україні

Звертаємо увагу на те, що оприлюднення остаточних та достовірних даних щодо захворюваності на COVID-19 в Україні відбуватиметься раз на добу, вранці до 10:00. Статистика публікується на єдиних офіційних джерелах – каналах комунікації МОЗ України та ЦГЗ.

Зміна часу пов’язана з надходженням більшої кількості підозр, що потребує більшого часу для опрацювання та верифікації даних.

Повідомлення про результати діагностування з будь-яких інших джерел, зокрема і від представників органів місцевого самоврядування, до моменту надходження офіційного підтвердження не можуть бути верифіковані МОЗ України та ЦГЗ.

Джерело

 

Карантин – це нагода приділити час собі та справам, які ви відкладали «на потім»

Тому не нудьгуйте та займіться саморозвитком, покращенням здоров‘я та поставте собі за мету вийти з карантину кращою версією себе!

Бережіть себе та будьте здорові!

Джерело

 

Україна може тестувати до 30 тисяч підозр COVID-19 на тиждень

Українські лабораторії, які аналізують підозри на COVID-19, ще не завантажені на повну потужність. Найближчим часом буде розширено можливість тестувати до 80 тисяч підозр на тиждень. Про це під час брифінгу 7 квітня заявив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко, а також повідомив, що вже зараз МОЗ запускає гарячу лінію для виявлення відмов у тестуванні на місцях.

Якщо у вас є ознаки захворювання на COVID-19, телефонуйте сімейному лікарю чи в службу екстреної медичної допомоги. Якщо вам відмовляють у тестуванні, телефонуйте за номером 0 800 505 201

Джерело

 

Приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, дозволено проводити ПЛР-тестування на наявність COVID-19

“Вони мають звітувати про кожен випадок коронавірусної хвороби й інформувати про це регіональні заклади громадського здоров’я. Це потрібно для того, щоб усі випадки потрапляли в офіційну статистику та було проведено належне епідеміологічне розслідування”, – про це під час брифінгу 7 квітня повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Джерело

Автор