Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 22:00 04.04.2020

В Україні зафіксовано 1225 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 4 квітня в Україні 1225 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 32 летальні випадки від COVID-19. Загалом 25 осіб вже одужало — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Джерело

 

Підтверджено 1225 випадків COVID-19 (станом на 22:00, 4 квітня)

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я та обласних лабораторних центрів підтверджено 1225 випадків COVID-19.

Усього отримано 32 повідомлення про летальні випадки від цього захворювання. 25 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Нагадуємо!

Позитивний результат експрес-тесту на COVID-19 не є підтвердженням діагнозу. Хворобу можна встановити лише на підставі лабораторного дослідження.

Джерело

 

В Україні з 6 квітня посилюються карантинні заходи для стримання поширення коронавірусної хвороби

Постановою Уряду обмежується перебування громадян за межами дому, забороняється відвідування спортивних майданчиків та парків тощо.

Як працюватиме транспорт на цей період – дивіться в інфографіці.

Джерело

 

Пік COVID-19 в Україні прогнозується на 14-15 квітня

“Не піддавайтеся відчуттю оманливої безпеки, і на період до 24 квітня обмежте свою мобільність, не відвідуйте закладів без нагальної потреби й обов’язково користуйтеся засобами індивідуального захисту.

Адже вже з 14-15 квітня МОЗ України прогнозує пік коронавірусної хвороби в країні. Це може призвести до фіксації масових тяжких випадків та до великої кількості летальних наслідків”, – про це під час брифінгу 4 квітня повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Джерело

Автор