«Ми зберегли українську державну землю та мінімізували наслідки некомпетентності влади» – Порошенко (відео)

 

Петро Порошенко: Через рік після президентських виборів ми змушені рятувати Україну від дефолту

Рівно рік тому відбувся перший тур президентських виборів, після яких змінилась влада, а Україну вже доводиться рятувати від дефолту. Запас міцності і зростання, який був закладений в економіці, бездарно розтрачено, а на наслідки недолугого керівництва тепер ще й накладаються ризики, пов’язані зі світовою пандемією коронавірусу. Про це на брифінгу у парламенті заявив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що фракція «Європейська Солідарність» готова у цій критичній ситуації підставити владі плече. Саме тому фракція підтримала у першому читанні так званий закон про банки, який є принциповим для відновлення співпраці з МВФ.

«Сьогодні зроблений великий крок в тому, щоб відвести від України дефолт. В 2014-2015 роках наша команда захистила країну від дефолту тоді та підставила плече для того, щоб не допустити дефолту зараз. Дефолт – це банкрутство держави, він б’є в першу чергу по малозабезпеченим через механізми інфляції, це тоді, коли галопуючі ціни забезпечують стрімке зубожіння людей. Це зупинка зростання безробіття, це те, щоб залишити інвесторів в Україні, це не допустити знецінення гривні по відношенню до основних світових валют, це захист української держави», – пояснив Порошенко.

«Незважаючи на те, що «Європейська Солідарність» є лідером української опозиції, ми готові в умовах пандемії, в умовах загрози держави підставити плече і захистити державу. Сьогодні саме цей випадок, сьогодні ми продемонстрували, що наші слова точно не розходяться з ділом. Дорога ще довга, роботи попереду ще багато, але ми будемо робити все можливе для того, щоб мінімізувати наслідки незграбності та некомпетентності владної команди для українського народу, для України», – наголосив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» звернув увагу на те, що ситуація в країні дуже складна і потребує фахових, швидких і системних рішень. «548 українців захворіло на коронавірус. Ще пару тижнів тому їх не було зовсім. 13 українців померли. І ще одна цифра – дефіцит бюджету вже з початку року складає 40 мільярдів гривень. Це означає, що економіка увійшла в круте піке», – зазначив Порошенко.

«Сьогодні виповнюється рівно рік з першого туру президентських виборів. Рівно рік тому Україна зростала на 4,5% ВВП. Рівно рік тому були наповнені золотовалютні резерви, великі залишки на казначейському рахунку. І «нові обличчя» за рік зробили неймовірне. Україна знаходиться в стані глибокої економічної кризи, і війну нам доведеться вести на три фронти. Перший фронт – відсіч російські агресії, другий фронт – це відсіч пандемії коронавірусу, і третій фронт – це захист економіки, захист малозабезпечених, захист людей, у яких просто фізично не залишається грошей для того, щоб витримати карантин.

І для цього потрібна міжнародна допомога. Бо і світову коаліцію, яка за п’ять років була створена нашою командою, за цей рік їм вдалося зруйнувати», – підсумував п’ятий Президент.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми зберегли державну землю і дали можливість селянам розпоряджатися своєю власністю

Ухвалення закону про землю з урахуванням принципових правок «Європейської Солідарності», – це надважливе рішення, яке дозволить сформувати цивілізований ринок землі, при цьому не дасть розбазарити державні та комунальні земельні ресурси. Про це на брифінгу у Верховній Раді після голосування заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко.

«Я ще раз підкреслюю – не йдеться про продаж землі, бо це була принципова позиція «Європейської Солідарності», яку я маю честь очолювати. Ми наголосили, що єдина можливість, коли «Європейська Солідарність» підтримає запуск ринку, буде заборона продажу державної землі. 11 мільйонів гектарів, які належать державі, тобто українському народу, заборонено продавати цим законом. Це поправка «Європейської Солідарності», і сьогодні в залі вона проголосована. Земля, яка належить комунальній власності, муніципалітетам, також заборонена до продажу», – зазначив Порошенко.

«Знайдені відповіді, що робити і як підтримати українського фермера, який вже багато десятків років отримав право постійного землекористування, лише їм надана можливість володіти землею за межами 100 га. В цих умовах також зроблені великі кроки для того, щоб не допустити монополізацію землі агрохолдингами», – наголосив Порошенко.

Він закликав не вірити фейкам про «тотальний розпродаж», які поширюють політики, позиція яких де-факто може призвести до дефолту України. «Ми зберегли українську державну землю, ми зберегли комунальну власність і сьогодні надали право тільки тим, хто багато років володіє землею як мешканець, як той, хто її обробляє, самому визначати долю власною землі», – запевнив Петро Порошенко.

Джерело

Автор