Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 09.03.2020 (фото)

Упродовж поточної доби, 09 березня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, а саме:
поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове – з БпЛА ворог скинув ВОГ-17;
поблизу Водяного – з міномету калібру 82 мм – 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету.

П’ять обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:
неподалік Оріхового – з міномету калібру 120 мм противник випустив 5 мін;
поблизу Зайцевого – з 82-мм міномету – 4 міни;
в районі населених пунктів Новолуганське, Луганське та Авдіївка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Слід зазначити, що противник, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив обстріл санітарного автомобіля. Відтак за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркування емблеми Червоного хреста.

Сьогодні, 09 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 09 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 3000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

08 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Опитне, Авдіївка, Верхньоторецьке та Хутір Вільний.

Протягом минулої доби внаслідок влучання з ПТРК у вантажний автомобіль один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та три чоловіка отримали поранення. Також внаслідок ворожих обстрілів ще три українських захисника зазнали поранень.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 4 крадіжки, 1 шахрайство, а також 1 факт пов’язаний з обігом наркотиків. Також виявлено 58 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 8118 осіб та 1396 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 7791 особа та1115 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 29 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

І знову Херсонщина в плачу, знову втратила свого сина(08.03.2020 року в бою загинув Черних Євген Сергійович, 1991 року,…

Опубліковано Оберіг Херсон Понеділок, 9 березня 2020 р.

🕯Воїн 57-ї ОМПБр Євген Черних загинув 8 березня в зоні ООСcensor.net.ua/ua/p3180254

Опубліковано Цензор.НЕТ Понеділок, 9 березня 2020 р.

 

Російські окупаційні війська продовжують обстріли житлової інфраструктури мирного цивільного населення прифронтових районів Донеччини

Так, на весняні свята, коли люди відпочивають разом із своїми родинами, російські окупанти прицільними вогневими ударами з гранатометів різних систем обстріляли будинки мирних мешканців населеного пункту Верхньоторецьке.

У результаті обстрілів пошкоджень зазнали 8 будинків, які знаходяться на вул. Вишневій. У будинках ударною хвилею вибито вікна та посічено уламками покрівлю дахів.

Крім того, в одному з помешкань внаслідок потрапляння палаючих уламків гранат виникла пожежа. Завдяки рішучим та злагодженим діям військовослужбовців підрозділу Об’єднаних сил, які діяли спільно з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежу було вчасно локалізовано та ліквідовано.
На щастя, ніхто з мешканців ушкоджених будинків не постраждав.

Російські окупанти свідомо вели вогонь на ураження по будинкам мирного населення. Їхня мета – знищити не лише цивільну інфраструктуру прифронтових населених пунктів, але й демонстративно вбивати українських громадян, які живуть поблизу лінії зіткнення.

Джерело

 

Російські окупанти атакували військово-медичний автомобіль

Сьогодні, 9 березня, російські окупанти атакували військово-медичний автомобіль одного з підрозділів операції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове.

Противник здійснив підступний обстріл з допомогою безпілотних літальних апаратів, з яких скинув два заряди ВОГ на дах санітарного автомобіля, на якому було чітко видно маркування емблеми Червоного хреста. На щастя, ніхто з українських захисників не постраждав.

Такі злочинні дії вчергове демонструють зухвале нехтування збройними формуваннями Російської Федерації усіма правилами міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій. Таким чином, російські окупанти показово поставили себе поза міжнародними законами.

Джерело

 

На території російської федерації знаходиться чоловік, який нещодавно повернувся з Китаю, та у якого виявлено симптоми коронавірусу COVID-19

За даними розвідки, на території російської федерації знаходиться чоловік, який нещодавно повернувся з Китаю та у якого виявлено симптоми коронавірусу COVID-19.

Ця людина є українським громадянином, але всупереч законодавству України незаконно стала власником російського паспорту. Оскільки чоловік має місце реєстрації на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, росіяни не довго думаючи, вирішили його якнайшвидше доставити в ОРДЛО, а не лікувати у своїх медичних закладах.

Взагалі росія полюбляє розповідати про кількість російських паспортів, які отримали мешканці непідконтрольної уряду України території та які привілеї очікують «потенційних росіян», але, у той же час, як бачимо, легко відмовляється від своїх «новоспечених громадян», тим самим вкотре показуючи своє лицемірне обличчя.

Цей випадок яскраво свідчить й про неготовність країни-агресора у разі загострення епідеміологічної обстановки взяти під контроль ситуацію у зв’язку з можливим поширенням коронавірусу навіть на своїй території.

Найближчим часом, з російського міста Новошахтинськ очікується передислокація хворого з підозрою на коронавірусну інфекцію на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону в районі пункту пропуску «Довжанський», а далі чоловіка передадуть до однієї з лікарень на території ОРДЛО.

Джерело