Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 20.01.2020

Упродовж поточної доби, 20 січня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї.

Два ворожі обстріли по нашим позиціям відкривалися у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, а саме:
поблизу населеного пункту Павлопіль – з ручного протитанкового гранатомету;
поруч з Мар′їнкою – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

П’ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі оперативно-тактичного угруповання “Північ”, а саме:
поблизу Травневого – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поруч з Луганським – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
три рази неподалік населеного пункту Оріхове – зі 120-мм мінометів противник випустив 17 мін та гранатометів різних систем.

Сьогодні, 20 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 20 СІЧНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

19 січня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, а також станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Піски, Новотошківське, Новоолександрівка та Оріхове.

Протягом минулої доби у результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 2 вбивства, 1 грабіж, 2 крадіжки та 6 фактів зберігання наркотиків. Також виявлено 58 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 15021 особа та 1858 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 11941 особа та 1381 транспортний засіб. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 33 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

19 січня наша бригада Чорних Запорожців зазнала непоправної втрати!Виконуючи бойові завдання з оборони та захисту…

Опубліковано 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців Понеділок, 20 січня 2020 р.

На превеликий жаль у нас знову втрати:20 січня о 19:45 в зоні ООС у Донецькій області під час ворожого обстрілу…

Опубліковано Сергієм Сердюком Середа, 22 січня 2020 р.