Життя в епоху багатства дорожчає

Mason Lemberg

Є такий сайт numbeo.com, який серед іншого, показує рівень витрат на життя в різних країнах та/або містах світу.

Тобто є певний набір послуг (витрати на продукти, на житло, на транспорт, на ресторани, на комуналку, на охорону здоров’я, на освіту і т.д.) і розрахована вартість цього пакету послуг в різних країнах світу.

На картах показано на скільки процентів в тій чи іншій країні Європи дорожче жити ніж в Україні. Наприклад, в Швейцарії на 369%, тобто в 3,7 рази, дорожче жити ніж в Україні. В Ісландії, Норвегії та Нью-Йорку дорожче жити ніж в Україні рівно в 3 рази. Тобто те, що ми витратимо в Норвегії за місяць, на це ж саме ми б могли жити в Україні 3 місяці. В Польщі дорожче жити всього на 21%. І це в основному за рахунок вартості транспортних послуг, оренди житла і комуналки.

Що хочу сказати…
За останній рік “епохи багатства” по рівню витрат на життя ми зрівнялися з Білорусією, Молдовою, доганяємо Польщу і росію.

А ще 2 роки тому (друга карта) в Польщі та росії було жити дорожче ніж в нас на 70%, а в Німеччині в 3 рази.

Тобто, в “епоху багатства”, яку збудував нам Зеля з когортою довб0й0бів, наші витрати на життя суттєво збільшилися і доганяють куди розвиненіші країни світу, але наші доходи аж ніяк не зросли.

А в той час нам тюхають якесь лайно, як зеля не жаліє себе, відпочиваючи по 7 разів за півроку, розказують нам за якусь х*йню замість того, щоб робити те, заради чого вони нібито прийшли до влади.
Тільки чомусь в них виходить протилежне, і ми бідніємо навіть на фоні бідних країн, не те щоб на фоні багатих.

Автор