Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 12.11.2019 (відео)

 

Впродовж поточної доби, 12 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

2 обстріли наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
біля Хутора Вільного – з підствольних гранатометів;
неподалік Південного – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
біля Пісків – великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
неподалік Верхньоторецького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
поблизу Мар’їнки – з автоматичних гранатометів.

Впродовж поточної доби поранень внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої зазнали два військовослужбовці Об’єднаних сил.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) сьогодні завершено формування бетонної опори для водовідвідної системи. Окрім того, тривають бетонні роботи щодо з’єднання металічного прольоту мосту з основною конструкцією.
Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Тривають заходи з синхронного і дзеркального демонтажу визначених фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Практична їх фаза, за графіком, триватиме до 25 листопада.
На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, завершено практичний етап дзеркального процесу розведення особового складу та озброєння. Тактичне положення змінили 48 військовослужбовців ЗСУ. Йде інформування СММ ОБСЄпро готовність до очищення ділянок забруднених вибухонебезпечними предметами.

11 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 та 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Верхньоторецького, Богданівки (поза межами ділянки розведення), Гнутового, Новолуганського, Оріхового, Старогнатівки, Луганського, Південного, Широкиного та Красногорівки.

Минулої доби, внаслідок обстрілів, поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 розбій, 3 крадіжки, 2 шахрайства, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброї, 10 фактів незаконного обігу з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 17417 осіб та 1993 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 15847 осіб та 2006 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 33 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело