Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 10.11.2019 (фото, відео)

Впродовж поточної доби, 10 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з протитанкового ракетного комплексу, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

2 обстріли наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
біля Майорська – із зенітної установки ЗУ-23-2, ручних і станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
неподалік Новотошківського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
двічі поблизу Новогнатівки – з протитанкового ракетного комплексу;
біля Красногорівки – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Впродовж поточної доби мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів отримали чотири військовослужбовці Об’єднаних сил. Пошкоджено автомобіль. Загрози життю українських захисників немає. Їх оперативно доправлено до лікувального закладу. (див. подробиці та фото нижче – ред.).

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) мостобудівники проводили підготовчі роботи для подальшого нанесення спецпокриття на прольоти мосту. Розібрано другу тимчасову опору прольоту моста. Окрім того, на будівельному майданчику проходило розвантаження конструкцій для встановлення перил на шляхопроводі.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Сьогодні, через МЗС України, до 12:00, проходив процес інформування СММ ОБСЄ про завершення очистки місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами на даній ділянці.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області, продовжується практичний етап дзеркального процесу розведення сил і засобів. Сьогодні, за графіком, змінили своє тактичне положення 11 військових ЗСУ та 14 одиниць озброєння.

9 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 18 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Талаківки, Майорська, Березового, Невельського, Кримського, Пісків, Новолуганського, Павлополя, Водяного, Гнутового та Красногорівки.

Минулої доби, 9 листопада, внаслідок обстрілів, поранено одного військовослужбовця Об’єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 2 крадіжки, 1 шахрайство, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 11 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Із незаконного обігу упродовж доби вилучено 45 набоїв калібру 7,62 мм, 201 грам коноплі, 500 грамів амфетаміну та 200 грамів інших наркотиків.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 17487 осіб та 2091 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 19624 особи та 2307 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 31 особі.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Найманці РФ обстріляли з ПТКР машину 128-ї ОГШБр біля Новогнатівки, поранено 4 бійців

Російські бойовики в неділю обстріляли вантажівку 128-ї гірничо-штурмової бригади протитанковою керованою ракетою.

Обстріл стався в Волноваському районі Донецької області поблизу села Новогнатівка, яке розташоване на заході від Богданівки, біля якої 9 листопада почали розводити війська.

Фотографії пошкодженого автомобіля оприлюднило видання “Цензор.НЕТ”. За його інформацією, поранення отримали четверо українських військових.

 

10.11.2019. Богданівка. Ділянка розведення №3

 

Богданівка-Петрівське. Військові на нових позиціях

Сьогодні, за графіком, на ділянці розведення №3 у районі населених пунктів Богданівка та Петрівське ще 11 військових ЗСУ та 14 одиниць озброєння змінили своє тактичне положення.

На нових позиціях побудовані бліндажі для проживання армійців, їдальня, сховища для боєприпасів та продовольства, лазня з парною, а також санітарні споруди. Одним словом, військові просто неба не залишаться. Командування підрозділу забезпечило всі приміщення обігрівачами з необхідним об’ємом дров для опалення.

– Позиції були підготовлені заздалегідь підрозділами зі складу резерву, – зазначив командир підрозділу. – Дані фортифікаційні споруди на 100 відсотків готові як для проживання особового складу, так і для ведення оборони на нашій ділянці відповідальності.

– У нас є основні позиції, запасні позиції і ще – резервні, – наголосив заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар.

Джерело

 

Щоденний звіт № 266/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 9 листопада 2019 року