Бумеранги возвращаются…

Елена Подгорная

Что значит народная мудрость? Это веками собранная статистика. Когда группа людей наблюдает действие, потом противодействие, потом анализирует последствия и делает вывод. Хз, почему это сейчас не так работает. Мы потеряли связь с природой? Поглупели большинством?

Это была прелюдия. А сейчас будет собственно секс.

Господин Портнов, тот, который громко визжит в интернетах, кидается какашками и плюётся ядом в нормальных людей, подал заявление в Панаме (это такая страна с офшорами). В заявлении подробно расписал, какая жуткая редиска Пётр Алексеевич Порошенко.

Панамские власти заявление рассмотрели. Хорошо рассмотрели. Подробно. Потому что там такая страна, где люди, в каком-то смысле, хранят свои немалые деньги. И репутация там не пустой звук. Зачем Панаме проблемы? Деньги и панамские паспорта любят тишину.

Ничего редисочного про Петра Алексеевича Порошенко не нашли. И зарегистрировали что-то похожее на наше досудебное расследование действий господина Портнова. Потому как узрели в его заявлении неправдивые сведения, оговор и поклёп.

А там вам не тут. Там метлой махать нужно осторожно, потому как за базар принято отвечать.

И вот, собственно, мудрость:
“Не копай другому яму, сам в неё попадёшь”.
“Не плюйся говном – можешь недоплюнуть, а во рту потом воняет”.

Можно даже объявить конкурс на лучшую мудрость прям в каментах. Победителю – приз.


Helgi Sharp

Два невзаимосвязанных (казалось бы) фактажа за прошедшие сутки:

1. Государство выиграло апелляцию в Лондоне в деле “ПриватБанка” против Коломойского. Это означает, что бенины активы на $3 млрд остаются арестованными, а также начнется full trial (полноценное рассмотрение дела).

2. Панама закрыла дела, возбужденные по заявлению Портнова против Порошенко. Одновременно Первая специализированная прокуратура по борьбе с организованной преступностью этой страны 13 октября открыла производство против самого Портнова “за представление заведомо ложного заявления о совершении уголовного преступления”.

Пока не стану анализировать эти события, скажу лишь, что они стали одними из переломных моментов в том беспределе, который намеревалась творить новая власть – бумеранги имеют свойство возвращаться.

Кстати, о бумерангах…
Коломойский Портнову:
– Ты чего весь в синяках?
– Да вот, бумеранг нашел, от него и синяки!
– Так выкинь его!
– На, бл…, сам выкинь!

Так и кидают по очереди… 😉


Тарас Чорновіл

Ця особа сьогодні:

– входить до ближнього кола олігарха Коломойського (той і сам особливо цього не приховує, хіба трохи завуальованого описує їхню співпрацю);

– є близьким другом голови Офісу президента Андрія Богдана, через якого активно бере участь у формування політики держави;

– повністю взяв під контроль ДБР, через яке розправляється зі своїми противниками, а також ворогами Януковича й Зеленського;

– контролює значну кількість суддів і цілих судів, які не встигли очистити в ході судової реформи;

– робить активні і, що найстрашніше, ефективні заходи зі знищення результатів судової реформи та “перезапуску” у вже підконтрольному складі антикорупційних органів (а це вже, окрім усього іншого, найкоротша дорога до скасування безвізу);

– не отримавши контролю за органами прокуратури, зараз розпочав масовану атаку на саму структуру та її оновлений за попередні роки склад (чесних, нових прокурорів уже прямо називає злочинним угрупуванням);

– здійснює комплексні заходи для повернення в Україну персонажів режиму Януковича та відновлення їхніх максимальних політичних і майнових прав;

– і головне – ця особа, проти якої були відкриті провадження за особливо важкі злочини, після перемоги Зеленського спокійно повернулася в Україну й отримала від нової влади абсолютні гарантії повної безкарності.

То скажіть мені: якщо усе це ще не реванш, то що тоді взагалі може підпадати під це визначення?!

Портнов закликав амністувати беркутівців і розпочати слідство проти учасників Революції гідності

* * *

Щойно опублікував посилання й кілька своїх тез стосовно Портнова й реваншу. Згадав про його тиск на прокуратуру й звинувачення проти ряду прокурорів за небажання судити учасників Революції Гідності та амністувати беркутів. А після цього заглянув у стрічку новин і побачив: уже! Виконано, процес пішов.

Перший заступник Генпрокурора Віталій Касько повідомив, що ГПУ не буде продовжувати розслідування раніше розпочатих справ щодо вбивств на Майдані, не стане звертатися за продовженням права на слідство за старими справами, а передасть усі ці провадження до ДБР, а щодо економічних злочинів команди Януковича – до НАБУ. Ну, щодо НАБУ, то воно ще непідконтрольне Портнову, але процес підготовки захоплення органу триває, очікуємо десь після Нового Року.

А в ДБР уже все стало на свої місця. Справи про вбивць у погонах та їхніх жертв перейдуть в орган, який уже зараз чітко розставив свої акценти. Пригадуєте, за що тепер допитують Андрія Парубія? За створення злочинної незаконної збройної організації. Поки йдеться про події в Одесі. Ви вже звиклися з тим, що в новій УРКАЇНІ за події в Одесі будуть судити не сепаратистів, а тих, що під кулями зупиняли наступ русскага міра в Одесі 2 травня 2014 року? Так-так, вони, за логікою Труби і його контрольованих Портновим слідчих, є злочинною організацією. А Парубій, якого фактично вже неприховано звинувачують у подіях 2014 року, був тоді комендантом Самооборони Майдану.

Протягнути якісь подібні рішення в ГПУ поки не вдається – ще не всіх зачистили, та й Рябошапка має якісь межі, за які переступити не готовий. А в ДБР усі червоні лінії давно перейдені. Там, наприклад, звинувачують Порошенка в тому, що він у липні 2014 року почав наступ на окуповані території на Донбасі. А ще за те, що він посмів відправити українські кораблі з української Одеси до українського Маріуполя через українську, хоча й захоплену Керчинську протоку. До речі, саме такі кримінальні справи вже розслідують у Слідчому Комітеті РФ. Правда, не проти Порошенка, а стосовно командирів дещо нижчого рівня – навіть у Москві не дійшли до такого маразму, як у нашій новій-старій державі.

Вітаю вас, учасники Революції Гідності, сушіть сухарі. Ви тепер злочинці й учасники бандформування. А коли нас будуть за участь у “государствєнном пєрєворотє” тягнути до цюпи, то не дивуйтесь, коли при цьому вас лупитимуть кийками ті самі беркутівці, що поки відсиджуються в Москві чи за ґратами.

Але ж це ще не реванш? Так же, недорогенькі ЗЕ-фани? Ще поки замало?

Заступник Рябошапки каже, що справи Майдану перейдуть до ДБР і НАБУ

* * *

Ну і на завершення портновського циклу: українські суди, особливо після сьогоднішнього (16.10.2019 – ред.) ганебного голосування “Слуг урода” в Раді про фактичне скасування ще лише розпочатої судової реформи, навряд чи можуть сприйматися органами правосуддя. Але, на щастя, є лондонський, стокгольмський, гаазький суди. А нині до числа судових органів, які замість українського портновосуддя відновлюватимуть у нас справедливість, добавився ще й панамський. Важливо лишень, щоб хоч якимось опосередкованим чином була заторкнута юрисдикція цих судів.

Довго Коломойський та Боголюбов відбивалися від юрисдикції лондонського суду у справі розкрадання активів ПриватБанку. А таки вдалося доказати, що хоча б якусь частину вкрадених у вкладників банку коштів вони відмивали в офшорах, що перебувають під владою Британської Корони. І все. Там телефонні дзвінки від Богдана та виклики на килимок до Зеленського не діють. Справа ще не розглядалася по суті, Зеленський з Гончаруком можуть зламати Нацбанк і змусити його вплинути на націоналізований Приват, щоб ті відкликали позов. Але тоді вже для них настане реальний початок кінця…

А от з Панамою, то вже сам Портнов наступив на власну міну. Чи може комусь більше сподобається аналогія з бумерангом. Цей діяч, який разом з куратором Зеленського Богданом найімовірніше відповідальний за найстрашніші злочини режиму Януковича, увійшов у раж, завалюючи правоохоронців брехливими заявами проти Петра Порошенка. До того ж, майже всі, як я вже писав раніше, немов під копірку списані зі справ Слєдствєнного комітєта РФ. Жодна справа, попри всі старання однієї ДБРівської Труби прогнутися перед нинішньою владою, не мала реальних наслідків. Бо ж нема обох головних деталей: факту злочину й складу злочину. Прокурори, якби не хотіло їхнє начальство, просто не мають на основі чого підписувати й вручати підозри. А що в такому випадку настає згідно Кримінального Кодексу? Правильно, застосування до самого Портнова частини 2 статті 383 саме цього Кодексу: Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Як, до речі, ще десь із десятка статей цього самого Розділу XVIII. Але ж у нас у ДБР повна Труба, у ГПУ “На 100% мой (ну не мій же, а Зеленського, звісно) чєловєк”, а в судах сам Портнов.

Але прагнення проявити свою психопатичну активність довела Портнова аж до Панами. Він чув, що в Панамі багато його колег відмивали гроші, а ще ж наші журнашлюшки кричали, що там, згідно “Панама пейперс”, щось полоскав, чи виводив Порошенко. Ні журналісти-перебріхувачі, ні сам Портнов не стали вдаватися в суть справи. Хоча вже тоді було в деталях відомо, що це компанія Ротшильдів, якій Порошенко передав в управління свої активи, вибрала панамське трастове законодавство для оформлення правочину. І грошей туди було виведено десь аж близько $1.000 (так, так, лише стільки для обслуговування юридичної процедури), що не містить узагалі жодних ознак правопорушення ні за українським, ні за панамським законодавством. А ще Портнов, мабуть, не дуже дружить з політичною географією, бо не знав, що за останні десятиліття, а особливо роки, в Панамі все кардинально помінялося. Це все більше правова держава з жорстким контролем за дотриманням законності.

Оскільки скарга Портнова дійсно підпадала під юрисдикцію панамських правоохоронців, її прийняли до розгляду. І лише ця особа настроїлася на чергову порцію тролінгу проти головного ворога Путіна, Зеленського, Коломойського, Азарова (улюбленого шефа А.Богдана), Януковича (улюбленого шефа вже самого Портнова), як виявилося, що їхня прокуратура роками такі справи не жує, а чітко дотримується дуже стислих процедурних термінів. Як грім з ясного неба прозвучало виправдальне рішення для Порошенка – ну нема там складу злочину, хоч під яким кутом ти на це не дивися. Але далі панамське правосуддя, сказавши “А”, сказало й “Б”. Відкрило провадження уже проти самого Портнова за умисне введення в оману органів правосуддя та неправомірне звинувачення.

Якщо слідство проти Портнова буде вестися хоча б з 5% темпів, з якими розглядали його кляузу, то так уже й до звинувачувального вироку не довго діждатися. А там же нема ні Богдана, ні судді Вовка, ні Зеленського, а рідний олігарх Коломойський на таку мізерну віддаль від американської тюрми навіть віртуально не наблизиться… І що тоді? А тоді у Відні вже не сховаєшся. Австрія Панамі іноземного злочинця видасть. Особливо, коли про це разом з панамським попросить прокурор США (а вони останнім часом у міжнародних питаннях часто працюють у парі).

Бувати в Панамі мені якось не доводилося, але кажуть, що коли колишнього панамського президента Норьєгу після блискавичної війни захопили американці й вивезли до в’язниці у Флориді, то він довго дякував Богу, що не доведеться решту свого життя сидіти в рідних тюремних стінах. Хоча Портнов може поцікавитися і в іншого свого колеги з часів президентства Януковича Владислава Каськіва. Той недовго, але все ж поспоглядав за панамським небом через панамські ж ґрати.

Звісно, панамський запит можна ігнорувати (ми своїх за Конституцією не видаємо), можна й рішення панамського суду викинути до урни, але панамському судочинству частенько приходить на допомогу вся міць американської системи. І тоді ця особа може перетворитися на гарячу картоплину, яку дуже хочеться викинути з власних рук. Він же не Коломойський, перед яким дехто у несплатному боргу. Йому ж, як і всім громадянам України, до речі, дехто нічого не обіцяв…

Ні, я не є аж таким оптимістом. Усе це може тривати нескінченно довго, десь може й заглухнути. Але це завдання для нас усіх: зробити так, щоб у зелених перевертнів зникла впевненість у завтрашньому дні. Учасники антикапітулянтської акції своє зробили – зелені в одну мить перекинулися з формули Штайнмайєра кінця 2016 року на формулу Порошенка весни 2015-го. Зараз ґрунт з-під ніг одного із стовпів нинішнього, як і януковичівського, режиму вибиває Порошенко та його адвокати. Хтось ще не вклониться новій владі й скаже правдиві слова в ефірі. Хтось не побіжить стрімголов виконувати злочинні накази. Власне, це якраз те, що потрібно робити всім нам, щоб повернути Україну в нормальне русло цивілізаційного розвитку. А зелена пліснява на сонці швидко сіріє, висихає та розвіюється за вітром.

P.S.: Фотоколаж запозичив, сам робити не вмію. Тому й не зміг виправити неточності. Для Портнова в цьому контексті більше підходить стаття 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Хоча й 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) йому б теж пасувала. Як і 376 (втручання в діяльність судових органів), 377 (погроза або насильство щодо судді), а 387 (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування) в нього на чолі написана ще й у змові з групою посадових осіб і т.д, і т.п.

* * *

Читати Кримінальний Кодекс може бути навіть дуже захоплюючою справою. Особливо, якщо підходити не за методом вивчення медичної енциклопедії (усі хвороби раптом починаєш відчувати у себе), а навпаки, екстраполюючи ці норми на деяких не надто приємних персонажів. Але це розвага для таких правників-буквоїдів, як я. Більшості людей бажаю з цим фоліантом у житті не перетинатися. Але оскільки щойно активно згадував статті КК, які плачуть-ридають за своїм улюбленим фігурантом Андрієм Портновим та його побратимом Андрієм Богданом, то хоча б процитую ті з них, про які йшлося в дописі вище.

Отже:

Стаття 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

1. Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину –

карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

2. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, (саме ця частина світить Портнову) –

караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 384. Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу

1. Завідомо неправдиве показання свідка, потерпілого, завідомо неправдивий висновок експерта, складені для надання або надані органу, що здійснює досудове розслідування, виконавче провадження, суду, Вищій раді правосуддя, тимчасовій слідчій чи спеціальній тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України, подання завідомо недостовірних або підроблених доказів, завідомо неправдивий звіт оцінювача про оцінку майна, а також завідомо неправильний переклад, зроблений перекладачем у таких самих випадках, –

караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

2. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту, а також вчинені з корисливих мотивів, –

караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

___________________________

А взагалі, живіть так, щоб усі ці юридичні норми були для вас лише приводом для задоволення безпредметної цікавості чи додаткової самоосвіти.