Про розпорошення протестів

Костюк Олександр

Моя виключно ОСОБИСТА думка щодо єднання під час протестів зі Свободою та Нацдружинами (а також парасюками, семенченками, соболєвими, касьяновими, лєщєнками, шабуніними, дроздовими, валєтовими і їм подібними).

Скажу чесно, я не можу виходити на Майдан з політичними силами, які 5 років затято боролися з проукраїнським, прозахідним лідером, 100%-м українцем. Боролися фактично в одних рядах (хоча начебто під різними гаслами та прапорами) з Медведчуками, Бойками, Портновими, Лєщєнками, Семенченками і… кремлем. І таки побороли. В результаті чого до влади дорвалися Бєня і Зєля. Промосковські колаборанти…

5 років Свобода та Нацдружини старанно ретранслювали практично всі кремлівські вкиди. Носилися з ними. І про Вальцмана (брехня), і про «шоколадного баригу», і про Роттердам+ (виявилась найнижчою можливою ціною), і необільшовицькі гасла про “таріфний гєноцид” (виявилось, що в умовах ринкової економіки ніхто не може дати тарифи нижче ринкових), і совєцькі гасла про “олігархі при владі” (що ж, маємо зараз неолігархів), і про «патріоти по тюрмах» (наприклад, Торнадо чи Завірюха), і безліч інших.

Валили проукраїнську владу, яка організувала ефективний опір проти вдесятеро сильнішого ворога. Яка в надважких умовах будувала те, чого Україна не мала НІКОЛИ: українську армію, незалежну церкву, визнання світом нашої української держави, повагу і підтримку цивілізованого світу…

Боролися старанно, валили щиро. І таки звалили. Добилися свого. Звалили «Вальцмана, шоколадного баригу». Отримали те, що хотіли. Мало того, продовжують (досить таки підло, в кремлівському стилі) перекладати на нього провину за капітуляцію нинішньої влади.

Я не хочу оцінювати мотивацію цих політичних сил. Я не хочу і не можу оцінювати їх внесок у військові дії. Щиро поважаю тих представників названих політичних сил, які захищали Україну на фронті. Але (моя особиста думка) після цього всього я зі Свободою (яку я в свій час поважав, вважаючи українськими патріотами) та з Нацдружинами нічого спільного мати не хочу.

Ще раз повторю – це моя виключно особиста думка.

Автор