Інтерв’ю Петра Порошенка інтернет-виданню «Українська правда». Частина 2 (фото, відео)

 

Петро Порошенко: Державний діяч бореться за те, щоб змінити країну

Лідер країни має покладати всі свої зусилля на розвиток своєї держави, а не на боротьбу за рейтинги, – про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» сказав п’ятий президент України, голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Я людина, яка ці п’ять років не боролася за рейтинги, бо це зовсім різні речі. Кажуть, що політик бореться за рейтинг, а державний діяч бореться за те, щоб змінити державу. Я точно відношу себе до державних діячів.

Бо якби я кожен свій крок вимірював лайками в ФБ або відсотками рейтингу, жодна з реформ не пройшла б. Жодна! Бо більшість реформ є непопулярні. І це є та ціна», – наголосив Петро Порошенко.

Спрямування коштів оборонного бюджету на тимчасове зниження тарифів додало б рейтингу на виборах, але це був би популістський крок замість державницького, – зазначив Петро Порошенко. «6% ВВП ми направили в сектор оборони і безпеки. Уявіть собі, щоб цих відсотків було не 6, а 1,5%. А 5% перед виборами ми би направили на купівлю голосів. Умовно кажучи, на дотацію тарифів до виборів. Але ми на це не пішли», – сказав п’ятий президент України.

Джерело

 

Петро Порошенко: Значна кількість джерел корупції протягом цих п’яти років була знищена

Протидія корупції та збереження незалежності правоохоронних органів була важливим напрямком роботи команди президента Порошенко, адже ці кроки стратегічно необхідні для розвитку держави, – про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» сказав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Основна корупція – це була корупція при відшкодуванні ПДВ. Я пишаюся тим, що ми цю ситуацію переломили, і що я ставив підпис під цим законом. Одним з джерел корупції був НАК “Нафтогаз”. Зараз він чесний. Ми не просто забезпечили енергонезалежність нашої держави, а вигнали всіх корупціонерів з НАК “Нафтогазу”…

Ми створили антикорупційну інфраструктуру і зробили її незалежною від президента. І Спеціалізована антикорупційна прокуратура, і НАБУ, і антикорупційний суд. Значна кількість джерел, в тому числі корупції, протягом цих п’яти років були знищені. Хоча зараз це дуже непопулярно і не модно говорити», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Потрібно об’єднати країну та зупинити реванш

Спроби політиків часів Януковича влаштувати реванш та помститися за втрату влади у 2014 році небезпечні для країни, – про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» сказав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Зараз відбувається реванш. Причому реванш не тільки Медведчука, Путіна. Реванш не тільки з незрозумілою для мене мотивацією, з якою інколи йдуть представники команди Зеленського. Дехто вважає за можливе зараз помститися за свої поразки під час Революції Гідності», – зазначив Петро Порошенко.

Загрозу розвитку країни та захисту територіальної цілісності несе посилення позицій проросійських політиків на чолі з Віктором Медведчуком, – звернув увагу лідер «Європейської Солідарності».

«Вплив Медведчука посилився після того, як Порошенко не виграв президентські вибори. Це, на жаль, констатація факту. При Порошенку він навіть не намагався забезпечити такий вплив на інформаційні канали.

Потрібно усвідомлювати, що Медведчука немає, є Путін. А Медведчук є його представником. І при Порошенку Медведчук 13% не набирав. А зараз набрав. При Порошенку він навіть не балотувався!», – сказав голова «Європейської Солідарності».

Важливий крок для протидії реваншу – об’єднання громадян навколо спільних цінностей та досягнень, – наголосив п’ятий президент України.

«Нам треба як можна скоріше відійти від спроб помсти за чиїсь поразки під час Революції Гідності та об’єднати країну. Адже це надзвичайно небезпечно», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

Фото © Дмитро Ларін / УП

 

Автор