П’ятий президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда» (фото, відео)

 

Петро Порошенко: моя мотивація одна – захистити європейське майбутнє України

Фракція партії «Європейська Солідарність» у новообраному парламенті буде відстоювати державницькі інтереси і захищати досягнення, здобуті за останні 5 років, – про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив  в інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда».

«Моя мотивація одна — захистити європейське майбутнє України. Я себе бачу твердо як людину, яка знаходиться в форматі підтримки України», – наголосив Порошенко.

Лідер партії вкотре підкреслив, що будь-які посади не є серед його пріоритетів. А у парламентській діяльності фракція «Європейської Солідарності» буде відстоювати європейський шлях розвитку країни.

«У складі нашої фракції є значна частина і досвідчених парламентарів, і людей, які вперше обралися до парламенту, але знають, якою ціною були досягнуті ті результати за попередні п’ять років. Вони готові ефективно діяти в цьому напрямку. У нас напрацьована велика кількість законопроектів, нормативних актів, дорожніх карт, як ми маємо продовжити цю роботу», – додав Петро Порошенко.

«Я налаштований точно не контра-, а про-українськи. Я неодноразово, в тому числі під час свого останнього візиту до Страсбургу, казав, що ми на зовнішньому фронті маємо виступати об’єднано. Навіть під час парламентської кампанії, навіть коли ми маємо дуже жорсткі внутрішньополітичні протистояння всередині держави… Я це продемонстрував під час підготовки однієї з перших резолюцій новообраного Європейського парламенту, де ми фактично досягли дуже переконливих результатів, на відміну від дуже великого провалу, який Україна зазнала в ПАРЄ. Саме це було для мене мотивацією їхати туди», – акцентував Петро Порошенко.

«Ми точно будемо в жорсткій опозиції до спроб розвернути країну назад в бік Росії. До спроб зруйнувати енергетичну незалежність нашої держави, що ми вже бачили під час перших переговорів з РФ. До спроб зруйнувати децентралізацію, що зараз ми бачимо через намагання відібрати повноваження виконавчої влади в обраного міського голови. Якщо хтось зараз буде намагатися підмінити децентралізацію федералізацією і таким чином зробити перший крок до розшматування країни, ми це помітимо. Ми знаємо, як не потрапити в пастку парламенту, і будемо жорстко проти того протестувати. Але починати мені б хотілося з позитиву», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Петро Порошенко в інтерв’ю «УП»: У нас були всі шанси зайняти друге місце, але амбіції десятка політичних сил розпорошили 15-20% голосів

Проєвропейські демократичні сили мали шанс посісти друге місце на дострокових парламентських виборах, однак через амбіції окремих політичних лідерів 15-20% голосів були розпорошені між десятком партій. Про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в інтерв’ю виданню «Українська правда».

«У нас були всі шанси зайняти друге місце. Це було абсолютно реально.

Йдеться про те, що в програмних положеннях різких відмінностей не було. Де-факто це означає, що просто в угоду амбіціям окремих лідерів цих партій ми голоси демократичних сил віддали або «Слузі народу», або «Опоблоку». Я вважаю, що це була помилка», – переконаний Петро Порошенко.

«У нас був десяток політичних сил, які набирали від 1 до 3%. Вони розуміли, що у них немає жодного шансу, але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15-20% голосів були розпорошені», – зазначив Петро Порошенко».

Він також наголосив, що проти партії «Європейська Солідарність» як лідера демократичного табору був задіяний широкий арсенал брудних політичних технологій.

«Чи можу я сказати, що була робота проти нас? Була. Була робота проти нас поліції. Була робота проти нас організованих груп, на кшталт Шарія, організовані зсередини країни. Чи вдалося їм нам перешкодити? Ні. Тому що ми маємо підтримку людей», – наголосив лідер партії.

Джерело

 

Петро Порошенко: сьогодні у Державному бюро розслідувань є системні проблеми – неефективність і відсутність незалежності

Втручання соратника Януковича Андрія Портнова у справи Державного бюро розслідувань та незаконне отримання ним службової інформації про перебіг розгляду справ є прямим порушенням закону, – про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» сказав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Єдине джерело, яке чомусь володіло думками слідчих і головами в ДБР, був колишній заступник Адміністрації президента Януковича пан Портнов. Він мав доступ до матеріалів, він мав доступ до дат і постійно оголошував ці дати. Оголошував з подвійною метою: щоб організувати провокації, друге – для того, щоб зробити певний спосіб психологічного тиску на мене. Це марно», – заявив Петро Порошенко.

В Державному бюро розслідувань зараз є суттєві проблеми, які заважають його ефективності і функціонуванню як незалежного правоохоронного органу, – звернув увагу п’ятий президент України.

«Я вважаю, що у нас на сьогоднішній день в ДБР є системні проблеми: неефективність його функціонування і відсутність незалежності органу. ДБР створювалося не для того, щоб провести туди якихось людей, так само як і судова реформа. У нас мала відбутися реформа правоохоронної діяльності. Чи відповідає якісний склад ДБР тим вимогам, які сьогодні висуває перед ним суспільство? На мою думку, ні, бо на сьогоднішній день керівництво ДБР має такі точки, на які Офіс президента може натиснути…

Я наголошую, що Петро Порошенко жодного разу ні в ДБР, ні в будь-яких інших правоохоронних органах, ні в поліції в тому числі, ні в судах не використовував вплив президентського офісу для вирішення питань, в тому числі політичних. На жаль, зараз ми маємо іншу ситуацію. Тобто це залежить від політичної волі. Політична воля Порошенка була – забезпечення невтручання. Як воно зараз буде – побачимо», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко в інтерв’ю «УП»: Немає жодних фактів, за які мені треба було б переживати

Будь-які політичні переслідування п’ятого президента України стануть гарним подарунком для господаря Кремля Путіна, – про це Петро Порошенко заявив в інтерв’ю виданню «Українська правда», коментуючи численні безпідставні заяви до ДБР, які невтомно продукує колишній поплічник Януковича Андрій Портнов.

«Немає жодних фактів, за які б мені треба було переживати. Якщо це буде політичне правосуддя — я ще в 2014 році на фронті перестав боятися. Я ні від кого не збираюся ховатися, бо це дуже буде великий подарунок Путіну», – переконаний Порошенко.

Він наголосив, що не існує жодного факту порушення закону і жодного персонального кримінального провадження. Усі заяви до ДБР, які написані паном Портновим, відповідно до Кримінального кодексу України кваліфікуються як завідомо неправдиве повідомлення і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

«Те, що робить Портнов, це є пряме порушення закону. Порушення закону полягає у тому, що це є завідомо неправдиве повідомлення про злочин. Це кримінальна відповідальність. У тих дурницях, що він писав, він не надав жодного доказу. Коли він пише, що Порошенко скоїв державний злочин, коли направив кораблі для ротації, для захисту Азовського узбережжя Маріуполя, то це завідомо неправдиве повідомлення про злочин, яке було спростовано в тому числі рішенням, наказом міжнародного арбітражу», – нагадав Петро Порошенко.

Лідер партії «Європейська Солідарність» припускає, що атаки на його адресу можуть використовуватись як своєрідна інформаційна «димова завіса» для відволікання уваги суспільства від економічних невдач нової влади.

«Я розумію, що це і робота політичних консультантів: якщо завтра щось не буде виходити в економіці, краще організувати атаку на Порошенка. Це означає справа на замовлення, а я цього не боюся», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

Фото © Дмитро Ларін / УП

Автор