Все російське – природний ворог всього українського

Джон Смит

Прокуратура РФ прямо перед розмовою Зеленського з Путіним визнала Світовий конгрес українців таким, що загрожує основам конституційного ладу Росії.

Третина росіян це етнічні українці, або їхні нащадки. Більшість з них асимільована та перетворена в пересічне стадо, яке для зручності називають “россіянє”. В таке ж стадо перетворені інші народності захоплені Кремлем – татари, чуваші, пермяки і т.д. Саме самоусвідомлення своєї окремішності та самобутності представниками цих народів є і справді величезною загрозою Росії. Бо якщо всі ці народи приснуть в різні боки, то від так званого “русского” залишаться лише жаби в московських болотах.

Завдання ж Світового конгресу українців як раз і направлені на захист українців, підтримку та розвиток української ідентичності, духу, мови і культури в діаспорах.

Тож прямо протирічать фашистським цілям РФ – перетворити всі народи в другосортних унтерменшів, єдиний шлях для яких залишається, – це стати навозом, на якому росте інший народ, так звані “россіянє”.

От СКУ і забороняють.
Так само, як внесли величезну кількість українських ресурсів в перелік заборонених.
Так само, як заборонили і розігнали об’єднання українців в Росії.
І так само, як знищили навіть українську бібліотеку в Москві.

Все російське – природний ворог всього українського.
Це головне правило, яке повинно розуміти українське суспільство, а особливо українська держава.

Але, на жаль, реакція відразу з’явилася тільки від МЗС. Зеленський же лише вимагає від Уряду покарати Клімкіна за антиросійську риторику.

Чому нема реакції від Президента? Та тому, що обрали не українця. Обрали клоуна, якому все українське огидне та достойне лише висміювання у жартах на сцені перед росіянами.


Заява МЗС України у зв’язку з рішенням генеральної прокуратури Росії щодо визнання «небажаною» діяльності Світового конгресу українців

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням генеральної прокуратури Росії щодо визнання «небажаною» діяльності Світового конгресу українців. Таке рішення вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ.

З іншого боку, не може не тішити той факт, що зареєстрована у Канаді неурядова організація українців «становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки РФ». Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля, хоча метою цієї організації є підтримка української ідентичності, реабілітація українських поранених військовослужбовців та цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України, здійснення просвітницьких програм та українського шкільництва за межами України, а також збереження національної пам’яті про жертви Голодомору в Україні у 1932-1933 роках.

Україна готова вжити усіх кроків у відповідь на це ганебне рішення держави-агресора та закликає міжнародну спільноту розглядати це рішення Генеральної прокуратури РФ як чергове зухвале порушеня фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим.

Джерело


«Сила Світового конгресу українців, наших організацій у світі зростає. Це починає страшити Кремль» – президент СКУ

Президент СКУ Павло Ґрод заявляє, що очолювана ним організація не становить жодної загрози національній безпеці Росії​, а рішення російської прокуратури демонструє «репресивну політику Кремля, спрямовану на ліквідацію українських громадських організацій у Росії», та «побоювання президента Росії Володимира Путіна, що демократичні принципи, які сповідує український народ, призведуть до знищення його клептократичного режиму».

Автор