Людей не цікавлять серйозні речі

Сергей Марченко

Про всяку хню. Людей не цікавлять серйозні речі. Серйозні речі потребують уваги та зосередження, щоб їх осягнути. Людей цікавить всяка хня. Хня проста, зрозуміла і не потребує реакції, складнішої за хихикання. Чим тупіша хня, тим ближча вона більшості людей і тим популярнішою вона буде.

Проілюструю на прикладах.

Ольга Богомолець реєструє еталонно дебільний законопроект про матюки. Це всім цікаво, бо єдина можлива реакція на цю інформацію – поржать і матюкнуть Богомолець.

Суди ох..їли вкрай. Кожен день новий прикол від Баришівського або Київського окружного. Це нікому не цікаво. Бо там треба розбиратися: чи вони справді ох..їли, якщо ох..їли, то хто винний і, нарешті, що з тим робити.

Жінка Зеленського засвітила пазурі на ногах. Це всім цікаво. У кожного був момент, коли рветься носок, і ти стоїш, як лох, у когось на іменинах в драних носках.

Солдати ЗСУ не можуть проголосувати, бо бояться світити свої особисті дані у цивільних виборчих комісіях на Донбасі. Це нікому не цікаво. Бо де ми, а де ті солдати. І взагалі, у нас немає війни, у нас конфлікт з трактористами.

З кожним днем наростає треш, угар і потоки хні, яку нам згодовують для того, щоб ми опустили руки і не опиралися злу. Вони хочуть, щоб ми повірили в те, що ми нічого не вирішуємо. Але це не так. Справи Шарія та Клюєва і копняк під сраку Портнову доводять, що можна перемагати, маючи зовсім незначний ресурс. Ми програли малоросам, але не капітулювали. Ми будемо боротися за чесність, прозорість, верховенство права, євроінтеграцію, національну ідентичність. Бо вирішуємо ми, а не вони. Майдани робимо ми, а не вони. І переможемо теж ми. Хай, не зразу, але невідворотньо.