Звір розминається

Алла Комарова

Розумієте, 3,14дець – він красивий, тільки коли повний. Навіть жирний. І аби він був жирний такий, з блискучим хутром, такий, аби зразу було видно – ось, точно, це він, стопудів 3,14дець, зуб даю, жодної помилки, навіть із закритими очима вгадується, його треба обільно годувати. Кормить, кормить, з усіх боків загодовувать, аби хутро блищало, аби бочки такі рясненько за вушками трусилися, аби щічки такі були – х*й вхопиш, і шоп хвіст такий був багатий, довгий такий хвіст потрібен, і пухнастий такий, шоп як в мейнкунів, навіть більше. І от коли він відгодується краще за різдвяного гуся, коли жирком обросте щільненько, так шо встати на лапи майже не зможе з-за ваги, ось тоді він повільно розігне всі лапки, які в нього там у складках жиру та хутра на животі ховаються, стане на них усі, і стрімким галопом пронесеться наскрізь країну та час. Справжній, повний, пухнастий звір 3,14дець.
Тому всі ці маленькі 3,14децяти та під3,14деники – то лише його їжа, якою справжній, повний, пухнастий звір 3,14дець зараз відгодовується.

Робота судів (перейменування проспектів Бандери та Шухевича, повернення імені ката Жукова на мапу Харкова, визнання винними 16-річної Даші Коцюруби та її друга Романа за плакатик «імпічмент президенту», відміна норми про застосування лише арешту підозрюваним у держзраді та тероризмі, відміна європейських норм забудови міст, випущений на волю «вор в законі», якого розшукує Інтерпол), – то для потовщання шару жирку на пузі.

Обшуки у волонтерів, які витягали Армію у 2014-му, – то для блискучого хутра.

Подання на губернатора Одеської області торгаша металобрухтом, пов’язаного із проросійськими персонажами, – то для міцних щічок.

Підсанкційна персона, яка голосувала за введення військ в Україну, анексію Криму, неодноразово відвідувала окуповані територій, яка організовувала скандальну поїздку Аграмунта в Сирію на російському військовому літаку і хизується своєю дружбою з Асадом, і яка має стати віце-президентом ПАРЄ, – то для пухнастого хвостика. Туди ж, у хвостову частину й рекламну статтю у «Лос-Анджелес Тайм» про туристичні принади Ялти для західного читача.

А ось основною стравою, яка й надає сили, міці та нарощує м’язи у підібганих лапках, стають новини про Армію. Про одностороннє відведення наших військ від Станиці на кілометр. Про здані росіянам – ні за пучку тютюну! – інженерні та фортифікаційні споруди на цьому кілометрі, які роками відвойовували кров’ю та смертями. Про непродовжені терміни ліцензії на віщання Армії-ФМ, що позбавить її можливості віщати на території ООС, на Чонгарі та інших тимчасово окупованих територіях. Про припинення будівництва житла для військових. Про вказівки «зверху» маркувати війну на Донбасі у підручниках як «громадянський конфлікт». Ім’я їм легіон – тим новинам.

Скоро, дуже скоро вже справжній, повний, пухнастий звір 3,14дець встане на всі свої 42 лапки. Він вже потроху пробує поворушити пальчиками на десятій та дванадцятій підібганих лапах. Пальчики ворушаться. Звір розминається.

Далі буде яскравіше.

 

Малюнок © Михайло Казанцев

Автор