Команда «Європейської Солідарності» зустрілася з виборцями у Львові та Стрию (фото, відео)

Петро Порошенко у Львові: скасування санкцій ПАРЄ проти РФ завдало удару по міжнародній солідарності навколо України, яку ми тримали 5 років

 

Рішення ПАРЄ скасувати санкції проти російської делегації, яке було ухвалене вночі проти вівторка, перекреслило зусилля команди українських дипломатів і політиків, які починаючи з 2014 року у дуже складних умовах формували міжнародне коло солідарності навколо нашої держави. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко у Львові під час презентації другого шеститомника творів Романа Іваничука.

«5 років ми тримали міжнародну солідарність. Ніхто уявити собі не міг, як важко це було, щоб весь світ тримав єдність і санкції проти Росії. Місяць минув – і вчора вночі були скасовані санкції в ПАРЄ. Виглядає так, наче Росія не є агресором. І Крим не є анексованим? А Донбас не є окупованим? А три тисячі життів українських воїнів і 13 тисяч життів українців? Давайте, ми не будемо цього помічати? І незважаючи на те, що наші делегати – не нові обличчя, а наші бійці, народні депутати, об’єднавшись, билися у Страсбурзі, вони виявилися 9-ою ротою, кинутою там без дипломатичної допомоги від керівництва держави», – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що проєвропейські сили мають об’єднатись і не дати Росії продовжити наступ на дипломатичному фронті, який є не менш важливим, аніж фронт на Донбасі.

«Не дати їм скасувати санкції Євросоюзу, НАТО і Великої Сімки. Бо інакше ми будемо позбавлені будь-якої міжнародної підтримки в тиску на Росію для звільнення української землі. А це означає те, чого хоче Путін. Щоб міжнародні партнери залишили Україну сам-на-сам з агресором», – застеріг Порошенко.

«Ми не дамо їм зруйнувати наші досягнення. Навпаки – будемо впевнено пробивати кордони Євросоюзу. Ніхто нас не зупинить. Бо з нами правда – і з нами Україна», – переконаний лідер партії «Європейська Солідарність».

Джерело

 

Порошенко у львівському Музеї визвольної боротьби: Багато хто забув про те, що Росія не змінила планів захопити Україну

Російська Федерація не приховує своїх агресивних планів щодо України, і війна на Донбасі триває. Про це не варто забувати, щоб не втратити Українську державу, заявив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу у львівському Музеї визвольної боротьби України, де сьогодні відбувся «День народження Героїв АТО».

«У нас немає миру, у нас є війна. На жаль, зараз багато хто забув про це, бо ми дуже ретельно боронили від почуття, що в країні є війна за те, щоб збереглася Україна. Це українські Герої – наші воїни – зруйнували плани Путіна на створення Новоросії, Малоросії, плани розшматувати країну. Це вони стіною стали для того, щоб зберегти наш суверенітет, зупинити ворога на Донбасі. Якби вони його не зупинили – невідомо, де б він був. Чи в Києві, чи у Львові. Багато хто забув про те, що агресор абсолютно ніяк не змінив плани захопити Україну».

Петро Порошенко нагадав, що саме в ці дні п’ять років тому він підписав наказ про контрнаступ, завдяки якому українські військові звільнили дві третини окупованого Донбасу.

«Внаслідок цього наказу ми звільнили 2/3 окупованого Донбасу! Не тільки Маріуполь, Краматорськ, Костянтинівку, Слов’янськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк. Дві третини Донбасу були звільнені, і повернутий український прапор зусиллями саме українських героїв!» – наголосив він.

Петро Порошенко подякував родинам загиблих Героїв і наголосив, що жертви війни за вільну суверенну Україну не повинні бути марними.

«Ми не здамося, ми переможемо, бо з нами правда, з нами Бог і з нами Україна. Від ставлення народу до героїв залежить, чи має право нація на майбутнє – чи ні. Зараз, за останній місяць ми бачимо потужний наступ ворога не тільки на фронті, а й всередині нашої держави. Наступ на армію – вони збираються її скорочувати, обрізати фінансування і давати наказ про заборону стріляти у відповідь. Ми не дамо нанести армії удар в спину. Зараз нам треба всім об’єднатися для того, щоб не дати зруйнувати пам’ять про них – про майже три тисяч воїнів, які віддали життя, боронячи країну проти російської агресії», – наголосив Голова партії «Європейська Солідарність».

Джерело

 

Петро Порошенко у Львові: «Європейська Солідарність» йде до парламенту, щоб не дати прокремлівським партіям увійти в коаліцію і керувати державою

П'ять років п’ята колона сиділа тихіше води і нижче трави. А тепер підвели голови. Поки був Президентом, я знав як тримати їх під плінтусом. А тепер у них з’явилася надія. І вже чути гуркіт бульдозера, яким вони хочуть руйнувати фундамент державності, який ми разом з вами звели за 5 років.Європейська Солідарність йде на вибори, щоб не дати Опоплатформі та Опоблоку можливості претендувати на участь в новій коаліції чи в новому Уряді, де вони сподіваються диктувати волю Москви.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 25. Juni 2019

 

 

Партія «Європейська Солідарність» йде на дострокові парламентські вибори для того, щоб захистити державницькі надбання останніх 5 років і не дати проросійській «п’ятій колоні» увійти до коаліції у Верховній Раді, де вона буде реалізовувати кремлівський план з ослаблення України. Про це лідер партії Петро Порошенко заявив під час виступу перед прихильниками у Львові.

«П’ять років п’ята колона сиділа тихіше води і нижче трави. А тепер підвели голови. Поки я був президентом, я знав, як тримати їх під плінтусом. А тепер у них з’явилася надія на нові обличчя, на недосвідчених політиків. Вони «воспряли духом». І вже чути гуркіт бульдозера, яким вони хочуть руйнувати той фундамент державності, який ми з вами разом звели за п’ять років», – зазначив Порошенко.

Він перерахував події останніх днів, які свідчать про ознаки наростання проросійського реванш. «Минулого тижня у Конституційному суді депутати від «Опозиційної платформи» та «Опоблоку» оскаржили закон про мову. До адміністративного суду подали позов на скасування державної реєстрації нашої церкви – автокефальної Православної Церкви України», – нагадав Порошенко.

Він також наголосив, що проросійські сили нарощують пул інформаційних ресурсів, залучених до гібридної війни проти України. «Нещодавно вони прибрали до рук один із найбільш патріотичних каналів, до якого дуже звикли на Західній Україні. ЗІК перейшов до рук Медведчука. Тож будьте обережні, бо в його ефірі дуже скоро проллється на вас московська отрута. А канал зроблять рупором російської пропаганди», – застеріг Порошенко жителів Львівщини.

«Опозиційна платформа Бойка-Медведчука та Опоблок Мураєва-Вілкула стають дедалі агресивнішими та нахабнішими. Вони – наші головні опоненти на цих виборах. Ми не дамо їм посісти друге місце, на яке вони розраховують. Ми не дамо їм можливості претендувати на участь в новій коаліції чи в новому Уряді, де вони сподіваються диктувати волю Москви. П’ятій колоні немає місця в українській владі», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Володимир В’ятрович: ми підемо у наступ і нікому не здамо нашу мову, церкву, військо та національну пам’ять

Атаки на українську мову, на українську церкву, на українську національну пам’ять з боку проросійських сил повинні мобілізувати громадян України. Саме зараз настав час захистити все те, що було зроблено за останніх п’ять років. Про це кандидат в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність», директор Українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив на зустрічі команди Партії «Європейська Солідарність» з виборцями у Львові.

«Ми повинні показати Кремлю, що мову, церкву, українське військо, національну пам’ять ми не збираємося здавати. Команда «Європейської Солідарності» дуже розраховує на вашу підтримку. Ми підемо у наступ, підемо далі утверджувати українську національну ідентичність, ми будемо робити Україну сильнішою і, я переконаний, Україна переможе Росію. Ця перемога буде досягнута завдяки нам з вами», – заявив Володимир В’ятрович.

Володимир В’ятрович  заявив, що обрав Партію «Європейська Солідарність» саме для того, щоб захистити здобутки України останніх 5 років: «Це та команда, яка у 2014 році не злякалася взяти на себе відповідальність за долю країни. Це ті люди, які воювали на фронті, були волонтерами, працювали в парламенті, створювали армію… Сьогодні це команда, яка має дві важливі складова: досвід ветеранів та енергію молоді. Це те, що дозволить нам захистити Україну».

Джерело

 

Петро Порошенко: Після зняття санкцій з Росії у ПАРЄ може відбутися зняття всіх міжнародних санкцій – це початок реваншу на міжнародній арені

Скасування санкцій проти російської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи може стати початком процесу зняття інших санкцій з країни-агресора, – про це лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив у Львові.

«За зняттям санкцій Парламентської асамблеї Ради Європи можуть піти зняття санкцій на рівні Ради Європейського Союзу, на рівні НАТО чи Великої Сімки: Сполучених Штатів Америки, Канади, Японії, Нової Зеландії, Австралії, всього світу. Те, що я і наша команда вибудовували п’ять років, зруйнували за два місяці. Дуже легко залишити Україну сам-на-сам з російським агресором, не мати інструментів для того, щоб примусити Росію виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках складених нашою командою Мінських домовленостей. Там написано: вивести іноземні війська, роззброїти незаконні військові формування, вивезти важку техніку і артилерію, забезпечити безпекові компоненти Мінських угод. Чим, якщо санкції будуть програні?», – наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що 25 червня закінчується термін, визначений Міжнародним трибуналом з морського права для того, щоб Росія звільнила українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки минулого року.

«До 25 червня, до сьогоднішнього дня Росія, виконуючи рішення Міжнародного суду, мала відпустити 24 українських героя, яких вона захопила в рамках агресії проти нашої держави у Керченській протоці. І якщо цього не відбудеться, терміново треба провести координацію дій з керівництвом провідних держав світу – Великої Двадцятки», – закликав Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Останні події на міжнародні арені чітко доводять, що тільки команда «Європейської Солідарності» володіє унікальним досвідом роботи з міжнародними партнерами та здатна утримати дипломатичний фронт від гібридних атак Кремля.

«У нас 28 років всі декларували, що вони за ЄС і НАТО, але ніхто нічого не робив. «Європейська Солідарність» як GPS навігатор знає, куди їхати, знає, що робити. Що ми маємо зробити до 2023 року, щоб відповідати критеріям членства в НАТО. Бо в 2023 році визначаються рішення щодо можливості надання нами заявки. Ми маємо зробити звернення не пізніше 2023 року. В 2028 році, коли буде складатися бюджет ЄС на наступні 7 років – ми маємо отримати рядок в бюджеті, де передбачено вступ України в ЄС», – наголосив лідер партії Петро Порошенко.

Джерело

 

Софія Федина: агресору треба валити в зуби, доки він не сконає

Зміни в державі, які відбувались за президентства Петра Порошенка, надихали захисників України на перемогу. Світова коаліція на підтримку України, антиросійські економічні та політичні санкції змушували Кремль платити дуже дорогу ціну за порушення суверенітету нашої держави. Сьогодні ж вище керівництво держави зазнало серйозної поразки на міжнародній арені, а втікачі режиму Януковича вже відкрито обіцяють зачистити від патріотів український простір. Команда партії «Європейська Солідарність» буде рішуче протистояти цим проявам, – заявила волонтерка, співачка, політолог-міжнародник, кандидатка у народні депутати від партії «ЄС»  Софія Федина на зустрічі з виборцями Львова.

«Сьогодні одна нечисть називає мене, а в моєму обличчі всіх нас, – нацисткою, бо я співаю повстанські пісні. Інша нечисть на питання: що вони будуть робити з мільйонами українців, які хочуть української України – з барського плеча відповідає – живіть. На Соловках? Третя нечисть заявляє, що він нас до 1 вересня «зачистить усіх». Події, які відбуваються у зовнішній політиці – рішення ПАРЄ про повернення російської делегації – та внутрішнійї політиці, змушують задуматися: як ми можемо протидіяти?», – заявила Софія Федина.

Вона наголосила, що завдяки зусиллям команди Петра Порошенка більшість українців так і не відчули, що таке війна.  «І більшість України не зрозуміла, що треба агресору валити в зуби доти, доки він не сконає!», – переконана активістка партії.

Джерело

 

Порошенко відповів на провокацію у Стрию: Нас не налякала російська агресія і не налякають місцеві провокатори – ми знаємо за що боремось і що захищаємо

Провокація, влаштована під час зустрічі команди “Європейської Солідарності” з громадою Стрия на Львівщині, – ще один доказ того, що проросійські реваншисти дедалі більше нахабнішають. Утім, їм не вдасться залякати політичну силу, яка пройшла випробування війною на Донбасі і жорсткими баталіями у стінах парламенту та на міжнародних переговорах, – заявив лідер партії “Європейська Солідарність”, п`ятий президент України Петро Порошенко.

«Представники п’ятої колони стають все нахабніші і все агресивніші, і наша зустріч їм заважає. Вони намагаються кидати файєра, димові шашки – думають нас налякати! Нас не налякала російська агресія – абсолютна більшість з нас повернулась з фронту. Ми точно знаємо, за що ми боремось, ми точно знаємо, що ми захищаємо», – заявив лідер партії після того, як на мирному мітингу у Стрию провокатори підірвали димові шашки.

В свою чергу Голова Верховної Ради, другий номер списку «Європейської Солідарності» Андрій Парубій порівняв інцидент з подіями Революції Гідності та закликав правоохоронців негайно знайти і покарати винних у провокаціях, що несли загрозу мирним учасникам мітингу.

«В бандерівському Стрию в мирний мітинг кидають димові гранати, як на Майдані в нас кидав Беркут. Як Голова Верховної Ради України даю зараз доручення негайно виявити тих людей, які кидали димову гранату. Ми їх не боялись на Майдані, ми їх не будемо боятися в Стрию – ми їх знайдемо і вони будуть відповідати по закону!»

Петро Порошенко у виступі перед прихильниками у Стрию наголосив, що головними опонентами на цих виборах для “Європейської Солідарності” є саме представники п’ятої колони – відкриті чи приховані – в чиїх би списках вони не переховувались.

«П’ята колона» – головні наші опоненти на цих виборах. Наше завдання – ми не дамо їм посісти друге місце, на яке вони дуже розраховують. Ми не дамо їм можливості навіть думати і претендувати на участь в новій коаліції чи в новому уряді, де вони будуть намагатися диктувати Україні волю Московії. Ми, команда «Європейської Солідарності», не дамо їм це зробити! Ми команда державників, які поєднують досвід тих, хто рятував країну в важкі часи і нових людей: воїнів, волонтерів, громадських діячів. Політики насправді діляться не на нових та старих – це дурниці. Політики діляться на проукраїнських і проросійських. Політики діляться на тих, хто вміє захищати Україну і займався цим п’ять років, – і тих, хто здатні тільки красиво говорити, співати або писати у фейсбук», – заявив Петро Порошенко.

Gepostet von Svyatoslav Tsegolko am Dienstag, 25. Juni 2019

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми маємо переконати лідерів Великої 20-ки не зустрічатися з Путіним, допоки українські моряки не будуть на свободі

25 червня опівночі закінчується місячний термін, впродовж якого Росія мала виконати рішення Міжнародного трибуналу з морського права  і звільнити українських військових моряків, захоплених в полон у Керченській протоці. Цинічне ігнорування норм міжнародного права з боку Кремля вимагає від української влади рішучих дій на міжнародній арені – про це лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко заявив в ефірі каналу «Прямий» під час включення з Львівської області.

«Сьогодні о 24 годині спливає термін, який був відведений Гамбурзьким трибуналом  для добровільного виконання рішення трибуналу ООН щодо звільнення українських військових моряків, які були захоплені під час агресії РФ проти України в Керченській протоці. Уже завтра мають бути запропоновані інші інструменти впливу, тиску на Росію», – зазначив Порошенко.

«Оскільки через декілька днів починається Саміт Великої 20-ки, ми маємо використати цей Саміт для того, щоб переконати світових лідерів одностайно прийняти позицію: ніхто не зустрічається з Путіним, допоки українські воїни не будуть на свободі, не будуть повернені в Україну. Світ потребує рішучих дій України!», – переконаний Порошенко

Він також наголосив, що після скандального рішення ПАРЄ і скасування санкцій з російської делегації має бути негайно скликане екстрене засідання РНБО для обговорення подальших дій України по збереженню інших санкції проти РФ. «Легковажне ставлення до обговорення санкцій матиме катастрофічні наслідки для України. Це – пробоїна в борту українського судна, яку ще можна залатати», – заявив Порошенко.

Петро Порошенко висловив готовність допомогти новій українській владі, спираючись на значний дипломатичний досвід і контакти зі світовими лідерами. «Я не можу допустити реваншу Росії у зовнішній політиці і буду застосовувати усі доступні мені важелі, щоб захистити Україну», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

 

 

Гостинний Стрий сьогодні зустрів по-особливому тепло. Дякую за ваші відкриті серця. Ви – неймовірні!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 25. Juni 2019