Рішення ПАРЄ, ухвалене на користь російської делегації, є першим потужним дипломатичним ударом, завданим Україні за останні 5 років. Про це лідер партії «Європейська Солідарність», п‘ятий президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у мережі Facebook. За словами Порошенка, він планує задіяти усі свої міжнародні зв’язки та можливості, аби позиції України не зазнали подальших втрат.

«Рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи, яке запускає механізм повернення Російської делегації, сприймаю як потужний виклик Україні.

Це перший серйозний дипломатичний удар, який отримала Україна за останні п‘ять років. Раніше ми таких ударів не пропускали. Але тепер удар нанесено не тільки по Україні, а й по фундаментальних європейських цінностях, коли між цінностями і ціною була вибрана ціна» , – наголосив Порошенко.

«Найближчим часом я задію усі свої зовнішньополітичні зв‘язки, аби вірус всепрощення Росії за анексію Криму та окупацію Донбасу не розповсюдився далі, – заявив лідер «Європейської Солідарності» .

Джерело