ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати від «Європейської Солідарності» (виборчий список)

Центральна виборча комісія зареєструвала виборчий список кандидатів у народні депутати України від «Європейської Солідарності», а також представників партії, які балотуються в одномандатних виборчих округах. Про це повідомляє прес-служба «Європейської Солідарності».

По списку партії до Верховної Ради зареєстровані 100 кандидатів у народні депутати, 133 – йдуть у мажоритарних округах. Команду оновлено: половина кандидатів балотуються вперше!

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко закликав українських громадян приєднуватися до партії та підтримати її на виборах. «Я впевнений, що саме «Європейська Солідарність» забезпечить рух нашої країни і до Європейського Союзу, і до НАТО. Разом ми захистимо наші зміни», – наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що у першій десятці «Європейської Солідарності» до парламенту балотуються: п’ятий Президент України Петро Порошенко; голова Верховної Ради Андрій Парубій; перший заступник Голови Верховної Ради, ексуповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014-2019) Ірина Геращенко; легендарний командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України, Герой України Михайло Забродський; українська співачка і телеведуча, громадська діячка Софія Федина; всесвітньовідомий дисидент, правозахисник, один із провідників кримськотатарського національного руху, народний депутат Мустафа Джемілєв; доброволець-медик, командир Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич; ексголова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка; український кримськотатарський політик, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, активний борець проти російської окупації Криму Ахтем Чийгоз; віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Дочасні парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року.

Джерело

Виборчий список політичної партії “Європейська Солідарність”

Відомості щодо реєстрації кандидатів в одномандатних виборчих округах (мажоритарники)