Я тобі не бренд!

#я_тобі_не_бренд, #янебренд, #янетуристичнийбренд


Сергей Марченко

Українські жінки заслуговують не тільки на компліменти, а й на повагу.

На минулому тижні я зустрічався з чарівною жінкою. Коли вона посміхається, все навколо стає яскравішим. Ця красуня – справжній бренд України. Але вона бренд не тому, що гарна. А тому, що всього добилася своєю працею і розумом. Вона стала брендом і прикладом мільйонам чоловіків і жінок, коли довела, що неможливе можливе. Заснувала з друзями компанію і вивела її в топ свого ринку. Продовжує розвиватися. Щедро ділиться своїм досвідом з іншими.

Мені здається, що коли узагальнюєш, дивлячись на тих, хто готовий віддатися за снікерс, не можна забувати про жінок, що добилися більшого за багатьох чоловіків. Особливо, якщо ти робиш це публічно. І, особливо, якщо ти президент. Не можна вважати нормою некоректні висловлювання президента, тому, що “всі так кажуть”. Бо президент – це не всі. Це символ, це поведінкова модель, яку копіюють мільйони людей.

Наші жінки – не закуска під шаурму і не розвага для іноземців. Вони – наша гордість, слава, опора, надія. Вони вже зробили надзвичайно багато й зроблять ще більше, якщо ми дамо їм хоч трохи поваги, на яку вони заслуговують.

Думай. Те! Перед тим як щось ляпнути.


Serg Marco

Только прочитал на тему туристического тренда из Парижа.

Мда. Тоже удивился. Но не тому, что поциент – долбо*б. Это и раньше было понятно.

Если бы у меня спросили про Киев, я бы рассказал о том, как красив этот город. О древней Лавре, храмах, архитектуре, от которой веет козаками, монументальностью эпох, и понимаешь, что ты, несмотря на засилье многоэтажек вокруг, находишься в одном из центров европейской культуры и развития, что оказывало влияние годами. Это Киев. Это моя столица. Это культура, которую я люблю, а за последние годы узнал о ней очень много удивительного.

Если бы у меня спросили про Украину, то я бы ответил, что это очень дружелюбная страна, которой есть что продемонстрировать. У нас два моря, у нас горы, у нас равнины. У нас вкусная кухня и добрые люди. У нас действительно независимые люди, которые не любят ощущать над собой власть. А еще эти люди остановили российское наступление. Остановили войну, остановили более сильного и обученного противника. И в наших городах мирно. Вы можете приехать и это сами увидеть. Абсолютно мирный Киев, Одессу, Львов. Спуститься по Андреевскому спуску, пройтись по Дерибасовской, посчитать ступени на Потемкинской лестнице, раствориться в чашке кофе маленькой львовской кофейни, находящейся в древнем здании. И да, в этой стране идет война. Тут гремит артиллерия, тут квадратными километрами вспахивало землю РСЗО, тут расстреливали колонны, пообещав “зеленый коридор”. А вы гляньте на этих людей, которых и по сей день пытаются завоевать. Почувствуйте, как безопасно. Неужели это не удивительно?

Если бы у меня спросили про наших женщин, то я бы сказал, что это те женщины, которые умеют быть красивыми, умеют любить, умеют защищать свой дом. Они могут быть и снайперами, и артиллеристами, они могут таскать на передовую бронежилеты в разваливающемся джипе, они могут заливать бензин в бутылки и вытаскивать раненых из-под пуль, сами получая ранения на Майдане. Это удивительные женщины. Таких нигде нет.

Если бы мне задали пять лет такие вопросы, я бы ответил, наверное, по-другому. Потому что мир вокруг нас меняется, мы меняемся под его влиянием. Но эти пять лет на меня почему-то окружающий мир повлиял, приведя меня именно к этим выводам.

И мне страшно осознавать, в чем варился эти пять лет мой президент, если при вопросах о его стране он смог выродить только это.


Mariya Ionova

Вибачте 🙂 офігеть 🙂 тепер я – БРЕНД? #я_не_бренд

Чи я – некрасива жінка? Чи я – людина ? Чи нелюдина? А жінка – людина теж?

Тож ми на всіх міжнародних конференціях, засіданнях, круглих столах, зустрічах, парламентських асамблеях – наші колеги чоловіки – парламентарі, а ми – бренди.
Я щось загубилась у висловленнях новообраного. Риторика 95 кварталу продовжується… країна – повія, жінки – бренди.

Президент Володимир Зеленський:

“Кстати, я хочу сказать, что, немного похвастаться Украиной и украинцами. Всегда было представление во всем мире, что Украина – это, в первую очередь, сельское хозяйство, это шахты, это металлурги. А туристы говорили, что в Украине очень красиво, очень вкусно и очень красивые люди, особенно женщины. Да, все это есть, и оно остается нашим брендом”…

#Заява #янетуристичнийбренд

Сьогодні ми стали свідками того, як недоречні висловлювання про українських жінок пролунали від Президента України під час офіційного візиту до Французької Республіки.

За словами Президента, красиві жінки в Україні залишаються брендом поряд із смачною їжею. Очевидно, що подальші тези про технологічність країни дисонують із застарілими стереотипними принизливими уявленнями про українок.

МФО “Рівні можливості”/Equal Opportunities Caucus» закликає всіх політиків і публічних діячів уникати подібних висловлювань, адже, маючи навіть добрі наміри зробити комплімент, можна тим самим проявити неповагу та нашкодити іміджу країни.

Час змінюватися та час говорити про гідність кожного і кожної, в тому числі про реальні здобутки українських жінок, якими варто пишатися і про які варто говорити на міжнародному рівні зокрема.

Вважаємо, що пан Президент має зробити публічне вибачення за це висловлювання на адресу українок.


Iryna Gerashchenko

Візит в Париж. Важливо, що радники починають готувати нормандський формат, що президент Зеленський виправив перекладача щодо прямих перемовин з сепаратистами, підкресливши, що це неможливо, і заявив про те, що немає жодних передумов для повернення російської делегації в ПАРЄ. Добре, що ці меседжі зовнішньополітичні радники заклали в тези. І що пан Зеленський це публічно озвучив. Це позитивно й по суті продовжує риторику президента Порошенка.

Про жінок – бренд і туризм – це непростойна та огидна штанга. Тут вже вирвалося підсвідоме, 95 квартал в усій його « красі»… Сексизм, примітивізм, й на це має бути чесна реакція жінок – кандидаток із списку СН, якщо вони дійсно «нові обличчя» і мають принципи, в тому числі щодо рівності та гідності . В Зеленського ж начебто навіть є радниця з гендерних питань, чекаємо її публічної реакції. Сподіваюся, пану Зеленському і його радникам вистачить мудрості не сказати щось подібне в Німеччині. Канцлер Ангела Меркель була б дуже здивована подібними заявами…

 

Автор