Побачити Париж та померти

Victor Tregubov

С Зеленским все просто.

Он, ребята, просто жлоб и малорос.

Ну вот просто так. Примитивный, недалекий фраер с раена. Без секретов, без скрытых ящичков, без двойного дна. Обычный вася с маленькой буквы, плюс немного артистизма тамады по вызову.

Я не понимаю, чему вы удивляетесь. Он действует строго в этой парадигме.

Вот если бы у него внезапно ум отрос, образование или чувство вкуса, если бы он сказал что-нибудь умное своими словами или пошутил тоньше, чем принято в российских голубых огоньках, – это было бы новостью, это было бы достойно обсуждения и удивления.

А так – жлобок повел себя, как жлобок. И что?


Джон Смит

Здача дипломатичних позицій України Зеленським в Парижі.

Спершу все ж треба привітати заяви Макрона і Зеленського, що київська княжна Анна Ярославна була саме українкою. Це остаточне прощавай Путіну з його намаганнями виставити королеву Франції росіянкою. Ми не повинні дозволяти вкрасти нашу історію та позбавляти нас власної індивідуальності на міжнародній арені. Тут респект Зеленському, що не пропустив цей момент.

На цьому все. Далі починається здача дипломатичних позицій України.

З вуст Президента України прозвучала фраза про якийсь “важкий компроміс”, на який ми повинні піти. Раніше дипломатична позиція України була іншою: “або по-нашому, або ніяк”. Саме так артикулювали її Турчинов, Порошенко, Клімкін. Росія не виконує “непрацюючий Мінськ”, тому нехай міцнішає під санкціями, доки не почне гризти кору з дерев.

Але ви сдєлалі ето вмєстє, і тепер вже цієї позиції нема. Тепер якийсь “важкий компроміс”. Причому ви самі повинні себе зрадити на референдумі, анонсованому Богданом. Щоб друзі презедента Шефір і Баканов могли далі торгувати з Росією своїм кварталом, бо войну началі політікі, штоби заработать.

Нагадаю, ми ВЖЕ виконали важкий компроміс покладений на нас Мінськими угодами. Ми прийняли закон про особливий статус Донбасу і кожного року його продовжуємо. І це нам коштувало життя 4 і здоров’я більше 100 нацгвардійців, загиблих і поранених під час заворушень під Верховною Радою внаслідок прийняття цього закону.
Тож ми виконали максимальні компроміси зі своєї сторони. Росія ж не виконала нічого.

І тепер Зеленський піде на ще один компроміс? При тому, що він сам визнав, що Росія не виконала нічого. Скільки на цей раз загине нацгвардійців? 5? 50?

Ще одна здача Зеленським позицій України – це санкції. Повернення Росії в Раду Європи – це перший крок до їхнього зняття. Макрон вивертався, що це не санкції, це страждають прості росіяни. Тоді навіщо ви викидали Росію із РЄ? Викинули, Росія почала шантажувати відмовою платити внески, і тепер її повертають? Смішно. Більш того, на вимогу Росії хочуть знищити взагалі можливість для ПАРЄ вводити санкції проти делегацій. ПАРЄ після цього – просто ніщо.

Саме під час зустрічі з Макроном Зеленський міг зробити дуже рішучу заяву: Україна покине ПАРЄ, якщо ПАРЄ сама себе знищить. Для нас участь в організації, що сама переступила через свої принципи, втратить будь-яку цінність. Наше громадянське суспільство більше не буде поважати жодні висновки цієї організації. Ось так можна було заявити.

Та Зеленський тут повністю змовчав і проковтнув цю ситуацію. А це означає, що далі можливе все, навіть зняття санкцій з РФ, яких з таким трудом добилася українська дипломатія в попередні роки.

Ось такі нові ліца. Ну нічево, он єщо научітся.

Автор