Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV 10.06.2019 (відео)

Петро Порошенко

Коли мене обставини примушували виходити до публічних звернень, мета цих звернень була одна – допомога і новій команді, і новому президенту не скоїти помилок.

Якщо хтось збирається виносити на референдум питання чи боронити, чи не боронити рідну землю – це злочин. Яким би це привабливим комусь не здавалось. Якби я так діяв в 2014 році, ворог був би або у Києві, або у Львові. Є речі по яким референдуми проводити категорично шкідливо.

Наша команда знає, як захистити Україну!

У ефірі Свобода слова на ICTV представив країні частину своєї команди. Кожен з них – зірка у своїй сфері Nataliya Boyko, Яна Зінкевич, Олексій Петров, Ахтем Чийгоз.

 

 

Петро Порошенко: Наша команда буде захищати Україну

Команда «Європейської Солідарності» чітко визначила ключові завдання, з якими вона йде на вибори до Верховної Ради, – про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

«Завдання перше – це звільнити від російської окупації анексований Крим і захоплені території Донбасу. Ми маємо абсолютно чітку стратегію, яка базується на міжнародному праві і національних інтересах України. Цей план був напрацьований протягом 5 попередніх років, і ми твердо переконані, що сьогодні такі можливості перед Україною відкриваються», – наголосив Порошенко.

Ще одне ключове завдання, за словами Петра Порошенка, – це створення умов для досягнення Україною критеріїв вступу до Європейського Союзу.

«Позиція третя – це забезпечення реалізації щорічної Національної програми співпраці з НАТО. Ми чітко знаємо дату – 2023 рік, коли Україна має відповідати критеріям і забезпечити підписання Плану дій щодо членства в НАТО», – переконаний лідер партії.

Наступне завдання – це потужний розвиток економіки. За словами Порошенка, під час його президентської каденції у сферах його прямої конституційної відповідальності Україна досягла значних успіхів, тож ефективність його команди доведена реальними досягненнями. «Ми побудували нову армію, ми забезпечили світову коаліцію солідарності з Україною. Зараз ми твердо переконані, що ми здатні забезпечити рішучі зміни в економіці», – зазначив Порошенко.

«І не допустити реваншу. За оцінками всіх міжнародних експертів за останні 5 років зроблено більше, ніж за чверть століття до нас. І сьогодні ми маємо захистити Україну і захистити ці реформи. Захистити те, що забезпечує фундамент державності, захистити інституціональні позиції, які були створені. Йдеться і про українську мову. Політичні сили, які представляють п’яту колону Російської Федерації, вже планують зруйнувати закон про мову. Ми маємо стати на захист.

Вони планують забезпечити руйнацію створеної української церкви. Вони вже збираються зруйнувати люстрацію – відповідальність тих, хто причетний до загибелі наших бойових побратимів під час Революції гідності. Ми маємо її захистити», – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що команда «Європейської Солідарності» буде захищати реформу децентралізації, декомунізацію, здобуття енергетичної незалежності від Росії і досягнення у поліпшенні інвестиційного клімату. «Ми крок за кроком рухалися вперед з 153 до 71 місця в рейтингу Doing Business і зараз рішуче налаштовані рухатися далі», – зазначив Порошенко.

За його словами, команда партії «Європейська Солідарність» об’єднана спільними цінностями – це люди, які люблять Україну, є небайдужими і не словом, а ділом захищали державність у найважчі часи.

Джерело

 

Яна Зінкевич: Я в команді Порошенка, щоб зупинити реванш проросійських сил

Медик-доброволець, командир медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич  іде на парламентські вибори у команді партії «Європейська Солідарність», щоб зупинити реванш проросійських політичних сил та захистити державні інтереси України. Про це Яна Зінкевич заявила під час ефіру на каналі ICTV.

«Основна мотивація, чому я йду у Верховну Раду – в жодному разі не допустити можливості для реваншу. Мене і всіх ветеранів дуже насторожують теперішні події, коли нам пропонують референдум чи обговорення будь-яких переговорів із Росією, для нас це – повне табу.

Я розумію ціну, яку я заплатила, пішовши на війну у 18 років, втративши своє здоров’я, сили, вклавши душу в розбудову армії та порятунок військових. Усе це не можна так просто перекреслити, це буде величезною втратою. Крім того, я вважаю своїм громадянським обов’язком захистити національні інтереси України, захистити армію, мову, віру, це мої основні пріоритети», – підкреслила Яна Зінкевич.

Джерело

 

Ахтем Чийгоз: Я хочу, щоб Україна продовжила шлях успіху і реформ, які започаткував Порошенко

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній в’язень Кремля Ахтем Чийгоз переконаний, що завдяки перемозі «Європейської Солідарності» на виборах Україна продовжить успішні реформи та євроінтеграцію.

Про це він заявив під час ефіру у програмі “Свобода слова” на каналі ICTV.

«Якщо я стану народним депутатом, то оберу нову форму боротьби, але боротьба – це головне. Я громадянин України, я це право відстояв у руках фашистів, що змушували мене прийняти російське громадянство. Я провів у в’язниці бойовиків більше трьох років, проте не зрікся ні українського громадянства, ні своєї Батьківщини», – сказав Ахтем Чийгоз.

«Надзвичайно важливо, щоб українська держава продовжила шлях успіху, котрий ми пройшли за останні 5 років на чолі з Петром Порошенком. І ось цей успіх – у нього вірили і продовжують вірити наші сотні тисяч громадян в окупованому Криму. Ви лише подумайте – 5 років спротиву фашистам, які окупували та знищують наших громадян. Українці в Криму в нас вірять, і щоб ця віра не зникла, щоб ми далі демонстрували наш успіх та силу – за це я готовий боротись все життя», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Джерело

 

Ветеран Олексій Петров: відчуваю, що війна перемістилась вглиб країни

Позиція нової української влади щодо російської агресії на Донбасі становить значні ризики для нашої держави, – про це ветеран АТО, громадський активіст, блогер Олексій Петров, який йде на парламентські вибори за списком партії «Європейська Солідарність», заявив під час ефіру програми “Свобода слова” на каналі ICTV.

«Я, як людина, що пройшла війну, все частіше дивлюся на свій бойовий рюкзак, щось туди постійно докуповую і укомплектовую. Я серцем відчуваю, що війна перемістилась вглиб країни, добре, що «червона лінія», де стоять наші захисники, ще на місці. Враховуючи нові тези, що стали звучати все частіше, зокрема, про переговори з Кремлем, про заборону українській армії стріляти супротивникам у відповідь, неможливість захищати свою землю, я прекрасно розумію, що ми стоїмо на порозі великої небезпеки.

Армія за 5 років зробила навіть не крок уперед, а якісний стрибок уперед. Ми починали війну у залізних касках 1941 року, з біноклями теж 41-го року, а безпілотники чи тепловізори – все це було з фільмів про фантастику. Зараз в армії є турецькі ударні безпілотники, сучасні комплекси зв’язку і розвідки та інше оснащення», – сказав Олексій Петров.

За його словами, головне, що армія готова відбити удар російського агресора, проте військові не готові до підступного удару в спину. «Якщо я стану народним депутатом, то продовжу свою особисту боротьбу за Україну, зроблю все можливе, аби не дати вдарити в спину своїм бойовим побратимам, які перебувають на фронті і щодня захищають спокій і мирне небо над головою мільйонів українців», – додав Олексій Петров.

Джерело

 

Петро Порошенко: виносити на референдум питання, боронити чи не боронити рідну землю – це злочин

Тільки членство в НАТО може стати гарантією безпеки для Української держави загалом і кожного громадянина зокрема, і команда «Європейської Солідарності» має чіткий план, як цього досягти у межах найближчих 10 років. Про це лідер партії Петро Порошенко заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Він наголосив, що виносити на референдум питання національної безпеки та оборони неприпустимо. «Якби я так діяв у 2014-му році, ворог був би або в Києві, або у Львові. Є теми, за якими референдуми проводити категорично шкідливо», – переконаний Порошенко.

Він також заявив, що неприпустимо забороняти українським воїнам відкривати вогонь у відповідь на обстріли російсько-терористичних сил. «Українські воїни повинні мати право себе захистити», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що рішення про так звану «блокаду» окупованих територій ухвалили, коли Путін запровадив рубльову зону на окупованих територіях і конфіскував на користь Російської Федерації майно, заводи і фабрики. «Конфіскував їх у держави Україна, у приватних власників. Ми сказали – поки ви не повернете це законними власникам, Україна не буде купувати продукцію, яка продукується вкраденими підприємствами. Вони вивели ці підприємства з податкової зони України. І це означає що все, що зароблять ці підприємства, піде на фінансування тероризму», – зазначив Порошенко.

Якщо продовжити купувати продукцію незаконно конфіскованих українських підприємств – це призведе до легітимізації російської окупації Донбасу, переконаний Порошенко.

«Тому я буду робити все можливе, для того щоб захистити Україну. Наша команда буде робити все, щоб допомогти новій владі не наробити помилок. Ми маємо захистити наш рух вперед до Північно-Атлантичного альянсу, не дати скасувати зміни до Конституції щодо НАТО та ЄС і розвернути нашу країну назад в бік російської імперії. Наша команда знає, як цього не допустити», – наголосив п’ятий президент України.

Джерело

 

Наталія Бойко: Порошенко диктував жорстку позицію на переговорах з Газпромом, і ми маємо продовжувати євроінтеграцію української енергетики

Одне із стратегічних завдань держави – це  євроінтеграція енергетичного комплексу, переконана заступниця Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції, волонтер Наталія Бойко, яка приєдналась до «Європейської Солідарності» і балотуватиметься на наступних парламентських виборах у команді Петра Порошенка.

«Для мене очевидним є те, що ми маємо продовжувати євроінтеграцію енергетичного комплексу країни. Насамперед йдеться про завершення двох ринкових реформ (ринку газу та електроенергії – ред.), відповідно до тих часових рамок, які були поставлені і відповідно до взятих нами зобов’язань. Це зміцнення енергетичної незалежності, курс на подальшу інтеграцію наших ринків на ринки ЄС”, – заявила вона в ефірі програми “Свобода слова” каналі ICTV.

“Завдяки Петру Порошенку ми отримали жорстку позицію у переговорах із «Газпромом», і я думаю, що ця політика повинна продовжуватися. Нам не можна йти на поступки Путіну, гратись у якісь домовленості, адже ми чітко знаємо, скільки насправді коштує знижка на російський газ», – нагадала Наталія Бойко.

Джерело

Автор