Колись настане епоха закону для всіх

Mason Lemberg

Корупція – це не вкрадені гроші і не хабарі, як думає більшість, включно з недолугим презЕдентом.

Корупція – це відхилення від загальноприйнятих норм, правил, законів, їх подвійне трактування, подвійні стандарти, виключення з правил, особливі правила, відсутність правил і тому подібне.

А вже хабарництво, відкати, рейдерство, різні форми лобіювання – є розплатою за корупційні дії. Та/чи метою їх вчинення.

До чого я веду?

До того, що ні українське суспільство, ні більшість громадян, які не здатні застосовувати правила на собі (і це широко підтримується політиками, які йдуть бороти корупцію), ні презЕдент, який відміняє корупцію указами (заодно скасувавши жадібність, заздрість, тупість, марнославство, наживу, які корупцію породжують), не здатні жити поза корупційною моделлю відносин, в якій перебуває зараз українське суспільство.

Висновки? Їх не буде. Просто констатація факту.

Але, дасть Бог, після епохи грабунку та реваншу, настане епоха закону для всіх, починаючи від хитрожопого населення і закінчуючи президентом. Так, починаючи саме знизу, і тоді через десяток-другий років виросте інше покоління, яке не буде кров’ю змивати реванші, бо якесь хуzло відміняє корупцію указами на камеру.

Автор