Тренди, що зникають

Mason Lemberg

За останні 2-3 тижні з інформаційного поля майже зникли 2 основоположні тренди останніх років:

  • волання про корупцію. Попри гучні інтерв’ю Коломойського,
  • зрадофіли. Оці всі рубахи-парні, герої інтернетів, які не терплять корупцію та на дух не переносять будь-яку владу, яку треба поборювати, бити і копати ногами, щоб вона тебе шанувала.

Нема зрадофілів вже в інтернетах.
Нема корупції.

Де поділися?

І це все, що треба знати про те, хто і як 5 років руками ідіотів намагався зруйнувати державу.
І це все, що треба знати про те, хто і як зробив перемогу табуретки осяжною.

Ах, ну да, тепер Парламент треба розпустити. Да.

* * *
Крім “корупції”, яка зникла за останні 3 тижні, і про неї вже ніхто не говорить…
Крім зрадофілів, які теж кудись раптово позникали, і їх вже не цікавить боротьба з владою як сакральний процес (народ мусить боротися з владою)…
Кудись зникла і опозиція…

Нема Юлі, нема Ляшка, ніхто не розказує за жахливе марнотратство, коли якісь люди планують витратити мільярди на нову адміністрацію президента, яка нікому нафіг не потрібна, замість того, щоб піднімати зарплати і пенсії.
Нема полум’яних націоналістів, які заперечують проти зменшення мовних квот, наїзду на мовний закон, побєдобєсія та інших безчинств, які відбуваються останнім часом.
Нема Гриценка, Садового та Смешка, вони не кричать про корупцію, мародерів, очищення за місяць на фоні того всього 3,14дєца, який зараз відбувається в судах і не тільки.
Куди вони всі зникли?

9%, 1 500 000 громадян, які не голосували за Пороха в першому турі, але в другому турі знайшли в собі сили зробити тяжкий вибір на користь Пороха, це звернення до вас:

Ви зробили правильний вибір. Відверто. Ви не помилились.
І ви самі бачите як ганебно поводяться ті, кого ви підтримували в першому турі, зовсім не думаючи про вас і ваші інтереси, принципи, які ви відстоювали.
Будьте з нами.
Ми не називаємо свою країну повією.
Ми не об’єднуємося з ватою і ригами.
Ми не тягнемо країну назад в срср, прикриваючись діджиталізаціями та новими ліцами.


Алексей Петров

Все? Вгамувалися пристрасті зубожіння, повної, я би сказав, тотальної бідності? Зовсім чомусь не чутно адептів великих тарифів, офшорів та ліпецької хвабрики? Ви де? Куди подавалися сотні безликих акаунтів (Вася Васин, Катя Катіна, Лена Сонечко і таке інше) з трьома патріотичними фоточками та обов’язковим одним спільним френдом? Вас поставили на паузу? Чекають парламентських? Ну що ж, розумію…

А доки один славнозвісний олігарх, який привів свою людину до влади, анонсує своє повернення до України і разом з цім повернення методів 1917 року. Експропріація, націоналізація і таке інше. Дійсно, навіщо щось вигадувати, якщо все вже вигадано сто років тому?! Гарне вийшло інтерв’ю. Влада змінюється. Ви ж, сонечка зелені, саме цього бажали?


Екатерина Яресько

Тренди наразі такі – якійсь умовний представник узеленського видає інформацію, типу як сьогодні, що супротив раші вчиняти марно, то й бази на Азові нам не потрібні, і після цього в фб і тві відбувається справжній фестиваль – гострі висловлювання, гумор, мемчики, фотожаби. Завтра буде новий злив і нова наша реакція.

Це добре, що ми реагуємо.
Це погано, що наша реакція фактично видна тільки нам.

Поки що ми спостерігаємо лише балачки, але все це дуже швидко може перетворитися на нашу реальність, а ми відділені від процесу прийняття рішень, ніякого впливу не матимемо. Наш гомін в соцмережах їм не заважатиме позбуватися надлишкового майна чи отримувати потрібні ним судові рішення.

Треба думати над ефективними методами протидії.

Автор