Як у країни вкрали правильну відповідь

Олег Шимко

Так, ми поважаємо вибір шанувальників молодого нового обличчя. Так, безпосередньо акт волевиявлення усі ми робили чесно, вільно і не під тиском. На дільниці усі ми прийшли як справжні відповідальні громадяни.

На жаль, цьому передувала потужна 5-річна інформаційна атака на усіх нас. Чули про гібридну війну? Те, що робили різні політики, “активісти”, “антикорупціонери”, а головне – “журналісти”, є справжньою гібридною війною.

Як казав мій колега, “на переговорах думай, не ЩО тобі кажуть, а НАВІЩО тобі це кажуть”. Ще раз: думай, НАВІЩО.

Все, що казали про “корупцію”, “заробіток на крові”, “мародера”, “алкоголіка” – казали ДЛЯ ТОГО, щоб у момент вибору ПСИХОЛОГІЧНО ЗАБОРОНИТИ ЛЮДЯМ ВІРНУ ВІДПОВІДЬ.

Якщо відповідь “чотири” для людини під забороною, вона ніколи не порахує “2х2”. Буде казати в кращому випадку “3” або “5”, а скоріше так: “це у вас, шоколадних, буде чотири”, “проваліться зі своєю брудною четвіркою”, “то у бариг 4, а у нормальних людей це 5” – але ніколи не отримає вірну відповідь. Але життя не школа. Погану оцінку можна не виправити.

Багатьом росіянам у 2014 пропаганда заборонила вірну відповідь “залишимо Україну у спокої”, а підсунула “націоналісти, бандерівці, захистимо руський мір, Крим наш!” Тому вони повернулися додому у трунах. Така була їх погана оцінка за підказану хибну відповідь.

Багатьом мешканцям т. зв. “ЛНР/ДНР” пропаганда заборонила варіант “Україна єдина”, і тепер вони живуть у сірій зоні із фейковими паспортами та дипломами, харчуючись гуманітарними подачками. Не мають безвізу та лоукостів, щоб їм скористатися, переваг децентралізації, нових шкіл, поліклінік. Не мають. Така їх оцінка від життя.

Ми ж, навпаки, маємо безвіз, нові робочі місця, нову армію, нові школи і нові перспективи. Але багато хто не вірить в це. Бо все це – заборонений пропагандою варіант.
Невже хтось хоче дати пропаганді загнати себе в труну, або в сіру зону???

Тепер пару слів про те, ЯК вкрали правильну відповідь. Дуже просто. Хаючи всі досягнення. Штучно прив’язуючи їх до чогось огидного, неприємного, лячного. “Босі-голі хлопчики! Барига! Заробіток на крові, (кров, кров, кров, кров, казани). Свинарчук!!!” (Теж мені, погане прізвище. Медведчук типу краще  ) Все це на істериці, криком. Як на НТВ. Як на ОРТ. Аби позбавити нас критичного сприйняття.

Друга компонента – обіцянки. “Погасимо борги грошима корупціонерів! Хай продасть “Рошен”! Здай корупціонера – отримай 10%”.

Страх і шара, людські слабкості. Порівняйте з “распятиє мальчікі” та “будут расійскіє пєнсіі”. Не буде шари. Замість шари буває горе.

До речі, чому ветерани не так ведуться – бо їх важко злякати і важко спокусити.

Отже. Якщо зробити зусилля і зняти з власного розуму заборону на вірний варіант – не залишається жодного аргументу на користь слабкого, олігархо- і потенційно наркозалежного кандидата, з настільки новим обличчям, що Йуля йому рефері. Бо єдиним аргументом було – тільки не Порошенко (кров, кров, Свинарчук, віддай “Рошен!). ЦЕ ЗАКЛЯТТЯ РОСІЙСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ ТРЕБА З СЕБЕ ЗНЯТИ.

І незабаром ми привітаємо один одного, що знайшли для країни вірну відповідь

Автор