Виборець Зеленського

Богдан Карпенко

Думки. Виборець Зеленського:

1. Ті, що живуть у реальному світі

• протестний електорат, який підігнали недорогенькі, п’ять років затравлюючи Порошенка, замовчуючи позитив в Україні та гіперболізуючи негатив,
тут можна спілкуватись, люди можуть сприйняти наслідки керування такою особою у такий час

• проросійський електорат, який на нього підписує ціла команда з ломів того сектора,
у нас нема впливу на даних людей, на них хіба повпливають якісь внутрішньо-ригівські срачі, або вони усвідомлять всі ці ризики для них особисто, коли курс полетить, дефолт прийде, а потім суцільне динири.

2. Ті, що живуть у видуманому світі

Це нове – люди живуть у серіалі (до речі, а у серіалі є війна? чи їм про неї не розповіли, і тому вони про неї не знають?). Для них Зеленський – це прізвище Голобородька на виборах. На них не впливатимуть ні офшори Зеленського, ні його олігархічне оточення, ні дії самого Зеленського у реальному житті, як от втеча від журналістів тощо. Вони не можуть розчаруватись у Зеленському, вони його не знають. Вони можуть припинити його підтримувати, коли розчаруються у Голобородьку. Звідси, вважаю, і ця поведінка, як зазомбованих, вони не розуміють, про що їх питають, їх Голобородько – ідеальний.

Тут цікаво з дебатами вийшло. Вони кинули виклик Голобородьком і перевели його з видуманого світу у реальність, і пішов збій. У видуманому світі Президент мав би боятись Голобородька, не йти на розмову, уникати людей, а він пішов. І потрібно вести реальний діалог без дублів і зі складними запитаннями, без права на помилку, перезапис. І ця панічна реакція команди Зеленського зараз показує тим людям, які вірять у Голобородька, що Голобородько дав задню, проявив слабкість, це початок розчарування.

Я до чого веду, щоб повернути таких виборців, треба показати їм, що їх ідеальний віртуальний кандидат насправді їх обманював, понтувався, а як дійшло до діла – виявився брехуном, слабаком. Це дуже складно зробити, адже Голобородько – кандидат видуманий, його невдалі фрази, кроки можна перезаписати, а от вихід у реальний світ з дебатами, розмову з пресою (незалежною) – ні. Звідси їх постійне бажання уникати неможливості перезаписатись. Тут потрібно працювати. Тут, вважаю, їх слабке місце

Автор